• 0

Installing on a Dell Inspiron 1545?
3 3

Question

Ok, so I have had great success installing on my desktop. Now comes my BIG challenge; installing on my aging Dell 1545. I am able to get SL installed, but I have been never been able to get anything newer to load. I've tried TONS of different boot flags, but I've never been able to get to the install screen. If anyone has some guidance I'd really appreciate the help. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

  • 0

Hi, I have a Dell 1545 currently with Mountain Lion installed.

 

I can get to the Mavericks install screen but can't see any HardDrives to install

$20 for anyone who can solve this for me email info@LucidPortrayal.com

 

Here is how I got to where I am

 

Dell 1545
 
Processor 2.19 GHz Intel Core 2 Duo
 
Memory 4GB 797 MHz DDR2 SDRAM
 
Graphics GMAX3100 64 MB of Shared System M
 
Serial Number G88014V4XYK
 
 
First Very Importantly  Change Bios HD to  AHCI
 
 
I used IAtkos S3 v2 to install snow leapard easily
Snow leapord
 
"The thing that got it booted for me was disabling RTC."
 
Here are the selections that should be chosen from the custom installation "don't just press install"
 
Chameleon v2 RC4, 
Graphics Enabler, 
AHCI SATA, 
Voodoo PS2, 
Voodoo P-state,
 Battery,
 Card Reader, 
TSC Sync. 
broadcom for wireless, 
 
 
But like u said you have gotten Snow Leopard already here is how i got ML installed
 
 
again using IAtkosML  I created a bootable USB
 
Mountain Lion installation disk
 
defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles TRUE
 
You can see from this command that we are making a change to the default behavior of Finder, to show all files, and setting it to true. Next we need to restart Finder, to do this type killall Finder and hit return.
El
 
erase
 
Elliottforcelegacyrtc  from extra/extensions
 
 
-f
-v
npci=0x3000
UseKernelCache=No
 
Bootloader options
 
Leave Default  
AppleRTC1082.kext
Evoreboot.kext
NullCPUPowerManagement.kext
FakeSMC.kext
 
Add
  IOPCIFamily
IOPCIFamily2.kext
AppleACPIPlatform1081.kext
 
Remove
Kernel Cache
Remove UseKernelCache=Yes flag
 
 
Fix wireless adapter kext
 
 
 
 
Once I fixed the wireless by injecting the kext I downloaded the vanilla version of Mavericks for free
 
Maveics
Download Maverics
 
I have two hd that i swap out to get back to windows 7  then did a bios update  (not sure if this is necessary)
 
update bios
 
I created an extra folder using various sources then injected it into myhack  
 
Here is the Extra Folder  http://www.fileswap.com/dl/gRWg7wkJdu/
Here is the Altered MyHack that I used to create the Mavericks USB http://www.fileswap.com/dl/QjdcxHsjqy/
load with -v -f
 
This will load the installer but I cant see the HardDrives.
 
I've tried countless boot flags and countless injected kext
 
 
 
 
Some other things that I tried after finding out the HD was not visible even with The Bios Change to AHCI
other kext frm s/l/e
 
rename iopcifamily2.kext to iopcifamily.kext and replace in system/library/extension
 
rename LegacyAppleAHCIPort.kext  to AppleAHCIPort.kext replace in s/l/e   still no hard drive  but still boots
remove AppleIntelPowerManagement
 
 
load with -v -f
 
 
some references that I used
 
 
 
 
 
pci configuration end bridges 5 devices 16
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

also have a dell inspiron 1545dell 1545--

pentium ® dual core cpu T4300 2.10 Ghz
mobile intel ® 4  series express chipset family
BIOS Version DELL - 27d90711
memory 4096 ram
 i cant even get the maverick for intel /amd to download without
doing circles between register,download,google+,share,lockout for 600 sec.
is it me  or the dell

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

Hi, I have a Dell 1545 currently with Mountain Lion installed.

 

I can get to the Mavericks install screen but can't see any HardDrives to install

$20 for anyone who can solve this for me email info@LucidPortrayal.com

 

Here is how I got to where I am

 

Dell 1545
 
Processor 2.19 GHz Intel Core 2 Duo
 
Memory 4GB 797 MHz DDR2 SDRAM
 
Graphics GMAX3100 64 MB of Shared System M
 
Serial Number G88014V4XYK
 
 
First Very Importantly  Change Bios HD to  AHCI
 
 
I used IAtkos S3 v2 to install snow leapard easily
Snow leapord
 
"The thing that got it booted for me was disabling RTC."
 
Here are the selections that should be chosen from the custom installation "don't just press install"
 
Chameleon v2 RC4, 
Graphics Enabler, 
AHCI SATA, 
Voodoo PS2, 
Voodoo P-state,
 Battery,
 Card Reader, 
TSC Sync. 
broadcom for wireless, 
 
 
But like u said you have gotten Snow Leopard already here is how i got ML installed
 
 
again using IAtkosML  I created a bootable USB
 
Mountain Lion installation disk
 
defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles TRUE
 
You can see from this command that we are making a change to the default behavior of Finder, to show all files, and setting it to true. Next we need to restart Finder, to do this type killall Finder and hit return.
El
 
erase
 
Elliottforcelegacyrtc  from extra/extensions
 
 
-f
-v
npci=0x3000
UseKernelCache=No
 
Bootloader options
 
Leave Default  
AppleRTC1082.kext
Evoreboot.kext
NullCPUPowerManagement.kext
FakeSMC.kext
 
Add
  IOPCIFamily
IOPCIFamily2.kext
AppleACPIPlatform1081.kext
 
Remove
Kernel Cache
Remove UseKernelCache=Yes flag
 
 
Fix wireless adapter kext
 
 
 
 
Once I fixed the wireless by injecting the kext I downloaded the vanilla version of Mavericks for free
 
Maveics
Download Maverics
 
I have two hd that i swap out to get back to windows 7  then did a bios update  (not sure if this is necessary)
 
update bios
 
I created an extra folder using various sources then injected it into myhack  
 
Here is the Extra Folder  http://www.fileswap.com/dl/gRWg7wkJdu/
Here is the Altered MyHack that I used to create the Mavericks USB http://www.fileswap.com/dl/QjdcxHsjqy/
load with -v -f
 
This will load the installer but I cant see the HardDrives.
 
I've tried countless boot flags and countless injected kext
 
 
 
 
Some other things that I tried after finding out the HD was not visible even with The Bios Change to AHCI
other kext frm s/l/e
 
rename iopcifamily2.kext to iopcifamily.kext and replace in system/library/extension
 
rename LegacyAppleAHCIPort.kext  to AppleAHCIPort.kext replace in s/l/e   still no hard drive  but still boots
remove AppleIntelPowerManagement
 
 
load with -v -f
 
 
some references that I used
 
 
 
 
 
pci configuration end bridges 5 devices 16
 
 
 
 
 
 

 

I could be wrong, but you might need the MBR patch. iATKOS comes with this, but the vanilla installer does not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
3 3