• 0

Incorrect Resolution
2 2

Question

Hi everyone,

 

i've spent the last week trying to figure out how to get the correct resolution which is "1366x768" for my graphics. my card seems to be compatible with the pre-installation kext and i can't seem to figure out what the problem is.

 

i have tried to change it in the display with the option button, but my resolution still won't show in the selection. i have tried the chameleon.plist string but it still doesn't correct the problem.

 

should i downgrade to Mountain Lion or Lion? would that fix my problems?

 

 

any advice or solution would really be appreciated!

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

  • 0

you need you use clover Bootloader as most Ati Mobile Chipsets works through it ..

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Laptop : Dell 15r Inspiron

 

Screen : 15.6 (16.9 Aspect Ratio) Maximum Resolution 1366x768

Processor : i5 2.38ghz

Ram : 4gb

HD : WD 500GB

Wireless : Broadcom 43xx

Ethernet : Realtek

Chipset : HM57 Intel

Audio : IDT / AMD

Graphic Card : ATI Mobility 5470 1GB

 

I've attached a system specs result for in-depth details and assessment.

 

I hope this helps

eagerly waiting for your reply...

post-41281-0-81000300-1397418526.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

When i install clover as a boot loader, do i need to a fresh since i've already installed chameleon? or do i just install it directly?

Thanks for the reply btw!

 

PS: this is the screen(Attached jpg) that i'm getting right now at 1366x768 via switchres

      the external monitor vga attached is working properly, but the internal display is as mentioned

post-41281-0-00341600-1397440320.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

clover is also like Chameleon but has more features --use clover configurator similar as Chameleon Wizard to configure you Config.plist 

 

select Graphics/Ati/Inject 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I booted from Clover EFI usb and activated "Inject ATI, EDID, VBIOS" in the graphics option

worked great! 

 

 

I guess i have to re install Mavericks again since i've installed chameleon on the setup i've made earlier, unless you can refer me to another loophole/procedure to installing clover as the main bootloader for hackintosh

 

Thanks for the help!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

just download Slytherin or Clover .pkg for installing ...it will automatically rule over Chameleon and you will not lose anything ,,,if you a want Fresh installation that will also better but your choice ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
2 2