• 0

Can't boot after installition and kernel panic
2 2

Question

Hi, I have been struggling with hackintosh for a long time and once I found out about Niresh's distros I started to have hope again.
I have tried in the past Niresh's OSX 10.8.5 but every time I finished the installation and got to the first boot i got a still waiting for root device error  I have tried everything to get past of this but I can't [NOTE: I used this guide too http://www.hackintosh.zone/page/apple/articles/fix-osx-hackintosh-still-waiting-for-root-device]
I managed to install Niresh's osx 10.9.0 but now that I boot using the usb (yes the instillation was in a usb) I got a kernel panic!!
I tried some combinations of those boot flags: npci=0x2000 npci=0x3000 UsbBusFix=Yes cpus=1 [to get to the instillation I always use amdfx kernel] but nothing worked I am desperate!! I can't get a pic of the kernel panic but as soon as I take one I will upload it.


I  use chameleon boot-loader because clover doesn't load the mouse&keyboard


HERE'S MY SPECS:

HDD: Seagate Barracuda ST 3000 DM 3TB ( GUID partition table OS: Windows 8.1 and this is where I want osx to go too)

CPU: AMD FX 6300 Six-Core 3.5Ghz

GPU: NVIDIA GeForce GT 610

RAM: 10GB (diffrent capacities 1GB-1GB-4GB-4GB 669,7 MHz)

MOTHERBOARD: Gigabyte 970A-DS3 (Rev. 1.0 I think)

(for more detailed info here is my speccy url http://speccy.piriform.com/results/HQjhtOMzRyYb6nuZOvSt8vk )

Sorry for my English

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

  • 0

What is the size of your Mac partition? Anything over 1TB is going to be a problem.

Make it 300 GB, you can always access the Windows portion in finder.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

my partitions are like this:

-1.27TB [before ntfs named LIBS the installer renamed it EFI and (propably) installed chameleon in it hfs+ ---- installer deleted all my data on this partition but I didn't have anything special
-101GB names OSX where my hackindosh will be hfs+ journaled
-244GB where Windows 8.1 is installed ntfs
-0.98TB named DATA ntfs

 

thanks for the fast response!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Your RAM settings can cause problem later with any OS. Never mix 2 different category RAM. Always confuses the OS.

 

Boot with -v -x debug=0x144

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Your RAM settings can cause problem later with any OS. Never mix 2 different category RAM. Always confuses the OS.

 

Boot with -v -x debug=0x144

 I tried using those boot args and I got stuck at "kdp_poll:No debugger service" here's a pic   1397896076__img_20140419_111407.jpg

 

when i don't use those boot args, just with -v i got this  1397895990__img_20140419_111025.jpg

 

I also tried removing the 1GB ram's using only the 2 x 4GB ram's (both kingston)  but still the same :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Boot using -v -f amdfx

Still the same :(

BTW I can boot to the installation only can't boot the installed system !!( amdfx kernel is only at the installation USB so no-need of entering the amdfx kernel flagflag)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Can you mount this OSX drive on your current windows?

 

I doubt its AppleIntelCPUPower**.kext (2 kexts).

 

Wait for AMD users to reply a better solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have Macdrive and Transmac so yes I can mount the drive

Thanks again for your fast response

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
2 2