• 0

ALC898 Issue on Mavericks
1 1

Question

Hi all.

 

I'm posting this from my successful install of Mavericks on my AMD build. Quite surprised it was so easy, and everything works perfectly apart from one thing. I do have one problem though. Sound!

 

Specs:

Mobo: SABERTOOTH 990FX R2.0

Proc: AMD 8350fx BE

RAM: 8gb 1600mhz

GPU: AMD R9 270x (very surprised that this worked out of the box with full support!)

 

 

So, the issue is sound. My motherboard has the Realtek ALC898.

 

Steps I had to take:

- remove certain kexts from the installer usb stick I had to avoid a bluetooth error (some intel kexts)

- delete the intel power management kext to stop freezing post install.

 

 

My install included VoodooHDA but there was intense noise coming out of my speakers with this, so I removed it (am I right in thinking it doesn't support optical out either?)

 

I then went on to install the kext from the Mavericks version of multibeast, the kexts are in place but still no sound at all.

 

So I deleted them and went searching for the correct standalone kexts. HDAenabler and the modified appleHDA.kext, 99% sure I had the right ones but still no luck.

 

The volume icon is greyed out and I have no hardware showing under sound in system preferences.

 

Perhaps the hardware ID is wrong inside the kext for my mobo?

 

Does anyone have any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
1 1