• 0

[Success] Perfect Install On Asrock H87M
2 2

Question

Hi all, I just successful installed Mavericks on my PC. Thanks Niresh, all things works perfect, just I have one question. When I click on HWMonitor it only shows HDD temp., but no CPU, GPU or other system components temperature. How can I fix that? I have tried before installing another FakeSMC with plugins but that ended in kernel panic

.Posted Image

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

30 answers to this question

  • 0

Hi all, I just successful installed Mavericks on my PC. Thanks Niresh, all things works perfect, just I have one question. When I click on HWMonitor it only shows HDD temp., but no CPU, GPU or other system components temperature. How can I fix that? I have tried before installing another FakeSMC with plugins but that ended in kernel panic

.Posted Image

How did you manage to get the Wi-Fi working?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

How did you manage to get the Wi-Fi working?

I have PC with ethernet, not WI-FI  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So anyone knows how to make HWMonitor show cpu ang gpu temp.?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I manage to get the wifi to work. but still having problem booting without the usb.did you have that problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi all, I just successful installed Mavericks on my PC. Thanks Niresh, all things works perfect, just I have one question. When I click on HWMonitor it only shows HDD temp., but no CPU, GPU or other system components temperature. How can I fix that? I have tried before installing another FakeSMC with plugins but that ended in kernel panic

.Posted Image

update or reinstall your hardware monitore app that choose option from customize selecting gpu .cpu or etc..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

can you tell me your settings for installing ?

 

i'm using a h87 pro4 - no chance by now

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

can you tell me your settings for installing ?

 

i'm using a h87 pro4 - no chance by now

 

full system specs ???

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

ASrock H87 Pro 4

8 GB 1600Mhz Crucial Ballistics

Geforce 9800GT

Xeon 1230v3

 

thx :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

change in bios IDE=AHCItry it and have funWe're here to help you :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

:) thanks

 

sorry didn't work, i already tried IDE /AHCI / RAID

 

UEFI and legacy Boot

 

System shows apple logo ~ 1sec and then reboots :(

 

really annoying

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Another success with Asrock Extreme 3

CPU: AMD FX-8120

RAM: 8GB

GPU: ATi Radeon 5670 1GB

 

Everyhing is working after the install, no need extra kext.

Best distro I ever tried, thank you Niresh and kext builders!

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

thx Deepak haven't thought of rtfm ...

 

these settings are correct, it's not my first hackintosh ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thank you for informing us! I've just been shopping around and selected these items, i5-4670k & H87N. I was really curious about comatibility with OS X :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

thx Deepak haven't thought of rtfm ...

 

these settings are correct, it's not my first hackintosh ;)

 

if you are not noob then install it , try with UEFI or Legacy Bios ,,both will work for you ,,IDK about your MOBO will work without patch or need a patch ,so be a guinea pig try it for us ,,,

 

boot with -v

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi all, I just successful installed Mavericks on my PC. Thanks Niresh, all things works perfect, just I have one question. When I click on HWMonitor it only shows HDD temp., but no CPU, GPU or other system components temperature. How can I fix that? I have tried before installing another FakeSMC with plugins but that ended in kernel panic

.Posted Image

 

Hey tauriuxx, I have exactly the same specs as you and tried to install niresh nearly a thousand times, but get stuck at boot screen all the time.. what bios settings did you use and do I have to remove any hardware prior to booting (graphicscard, hdd)?

 

My problem is that my system reboots every time I hit enter on the Boot screen, so I'm not even able to see the error message. It just reboots instantly.

 

I tried with Bootflags: -xpcm-free -v -x GraphicsEnabler=YES/NO -npci=0x2000

 

nothing is working, I'm frustated :/ Please help me!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@Deepak My specs are the same as tauriuxx, see my Signature

 

My Specs:

 

ASROCK H87 Pro4

Intel i5-4570

2 x 4GB Corsair 1600 Vengeance

Nvidia GTX460 v2 1024MB

Seagate 250GB

 

My UEFI Version is H87 Pro P1.50

 

Anything else you need to know to help?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

let me know are you able to run installation done ???

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hey, i have a asrock h87m too.

I can boot from the niresh USB stick but the installation doesn't start.

The system just reboots in the niresh boot screen.

 

Xeon 1230 v3 (Haswell)

8 GB 1600Mhz Crucial Ballistics

asrock H87m 

R9 280x

 

I'd like to run Mavericks and Win7, which is already installed on the same hdd.

I did another partition etc. for the osx.

I hope someone can help me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hey, i have a asrock h87m too.

I can boot from the niresh USB stick but the installation doesn't start.

The system just reboots in the niresh boot screen.

 

Xeon 1230 v3 (Haswell)

8 GB 1600Mhz Crucial Ballistics

asrock H87m 

R9 280x

 

I'd like to run Mavericks and Win7, which is already installed on the same hdd.

I did another partition etc. for the osx.

I hope someone can help me.

unplug you GraphicsCard install without it 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

how could i do that? the Xeons havn't an internal graphics unit

 

If i use '-v' you can read:

 

....

ACPI Table not found: DSDT.aml

ACPI Table not found: SSDT.aml

FADT: ACPI Restart Fix applied!

FADT: ACPI Restart Fix applied!

Load Drivers: Loading from .....

Read HFS+ file: ....

 

than the screen becomes black and the pc restarts

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@  all Mobo has some graphics Memory for installation just unplug R9 280x and start installation 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
2 2