• 0

[Failed] Clevo W230St I5-4300M (i4600 HD) Nvidia 765M Optimus
1 1

Question

Hello

 

Here is my setup:

 

Résumé

Modules

Système d'exploitation

Windows 8.1 Professionnel ‎(X64)‎
Date d'installation: 01/01/2014  

Processeur

Intel Core i3/i5/i7 4xxx Cadencé à 2.60 GHz
Nombre de coeurs: 2 physique(s), 4 logique(s)Socket: Socket 947 rPGA  

Carte mère

Notebook W230ST Not Applicable
Numéro de série (carte mère): Not Applicable SKU Number: Not Applicable Version du bios: 1.03.02PM v1.1Date: 22/11/2013  

Chipset

Pont nord : Intel Haswell
Identifiant de révision: 06
Pont sud : Intel ID8C4B
Identifiant de révision: 05  

Mémoire

10 Go de mémoire totale de type DDR3
Timings mémoire: 9.0 clocks-9 clocks-9 clocks-24 clocks-1 TT
Barrette A-Data Technology de 8 Go
Fréquence maximale: 800 MHzBande passante: PC3-12800
Barrette Kingston de 2 Go
Fréquence maximale: 667 MHzBande passante: PC3-10700  

Carte Graphique

NVIDIA GeForce GTX 765M
Intel® HD Graphics 4600
Version DirectX installée: 11.0  

Disque dur

Disque dur WDCWD6400BPVT-22HXZT1 de 596.17 Go SATA II
Firmware: 01.01A01Version du SATA: SATA Rev 2.6Numéro de série: WD-WXG1E21DXY57Température HDD: 41 °CTemps de fonctionnement: 8714 heures
SSD KINGSTONSMS200S360G de 55.90 Go SATA III
Firmware: 507ABBF0Version du SATA: SATA Rev 2.6Numéro de série: 50026B723A0573B9Température HDD: 44 °CTemps de fonctionnement: 267 heures  

Réseau

TAP-Windows Adapter V9
Type d'adaptateur: ethernet
Carte virtuelle directe Wi-Fi Microsoft
Type d'adaptateur: IEEE 802.11 wireless
Intel® Centrino® Wireless-N 135
Type d'adaptateur: IEEE 802.11 wireless
Contrôleur Realtek PCIe GBE Family
Type d'adaptateur: ethernet
Software Loopback Interface 1
Type d'adaptateur: Loopback  

Cartes multimedia

Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller
 

Clavier

Clavier standard PS/2
 

Souris

KYE Systems Corp. (Mouse Systems) NetScroll+ Mini Traveler / Genius NetScroll 120 (USB Optical Mouse)
Synaptics PS/2 Port TouchPad
 

Ecran(s)

Generic PnP Monitor
Fabricant: CMNResolution maximum: 1920 x 1080Taille de l'écran: 12.7" (28 cm x 16 cm)Date de fabrication: 30/12/2011Ratio d'aspect: 16:9Type d'entrée vidéo: DisplayPort Digital Signal  

Périphérique USB

KYE Systems Corp. (Mouse Systems) NetScroll+ Mini Traveler / Genius NetScroll 120 (USB Optical Mouse)
Version USB supportée: 2.0
Intel Corp. Bluetooth Module
Version USB supportée: 2.0

 

 

 

I tried to install Niresh 10.9, and I couldn't a boot only with - x, start otherwise impossible.

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

  • 0

i can't understand your problem????

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Maverick Niresh installation is successful, except that once the installation is finished, I stuck on the Apple logo, I get a boot with -x only.

 

Sorry for my english i'am french ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Maverick Niresh installation is successful, except that once the installation is finished, I stuck on the Apple logo, I get a boot with -x only.

 

Sorry for my english i'am french ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

boot with -v and post image you got stucked

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello

 

by clicking on the link there are the scrennshots : https://drive.google.com/folderview?id=0By40pyvD-xozeTFQN0RLT2s3bDQ&usp=sharing

 

I flashed the bios with it : W230ST Prema Mod the change in the bios has been done

http://biosmods.wordpress.com/tutorials/  :

 

How to install OS X 10.9

  • [*]
Disable dGPU (Main > Setup) – [requires the PSU to be unplugged once while the system is off for changes to take effect] [*]Set OS to “other†(Boot > UEFI Setting) [*]Enable UEFI – †- [*]Disable “CFG lock†(Advanced > CPU Configuration)

Use Clover to boot!

Add these lines for HD4600 GPU to config.plist:

 
<key>Graphics</key>
<dict>
<key>ig-platform-id</key>
<string>0x0a260005</string>  

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

do a fresh install this time select graphics/backup/Move graphics Extensions 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I do a new install with what you asked me "graphics/backup/Move Intel graphics Extensions"

It works
but now I have a problem with my Network Card network card: Network Card: RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
 
 
the ethernet card is well recognized at the level of the system but when I plug a cable DHCP does not auto IP address attributes to me, it does address me as a private IP 169.X.X.X.X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
1 1