• 0

All of my mavericks errors on AMD PC
1 1

Question

Hi again

I installed mavericks successfully on my AMD PC and I updated it to 10.9.1 too

but I got some problems

the biggest of them is when the mac starts on my screen it gives me a black screen

my screen is a VGA screen connected to a DVI to VGA converter

the HDMI is only thing that is working

another problem is that the mac doesn't start if i didn't add the boot flag GraphicsEnabler=No

if i didn't add this boot flag it boots but when the OSX has to start it gives me a black screen

another problem is that mavericks is slow and my specs are good

and safari lags a lot and I can't see my NTFS partitions and my mouse scroll works upside down and there is no sound and i don't know my sound card brand !

I booted the installer with AMDFX -v and I installed it with no problems but the problems began after installing

please tell me how to fix all of these problems

And if i installed Mountain Lion will it fix these problems ?

And should i install a new mavericks on my PC ?

 

My Specs 

AMD FX 4100 Quad Core 3.6 GHz CPU

ATI Radeon HD 5770 GDDR5

8 GB of DDR3 RAM

MSI 970A G45 Motherboard

Share this post


Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

  • 0

1. another problem is that the mac doesn't start if i didn't add the boot flag GraphicsEnabler=No

You have to add the bootflag to your org.chameleon.boot.plist in order to boot with that without writing it every time

2. another problem is that mavericks is slow and my specs are good

It's seem that you lack of your video kext, or your video card doesn't work with vga, idk
3. Safari lags a lot
Graphic problems, same as 2.
4. I can't see my NTFS partitions
I think that it's normal. I never tried
5. and my mouse scroll works upside down
Settigns -> Mouse -> Inverted scroll
6. and i don't know my sound card brand !
That may be a problem. Look for your motherboard in google and see if it says something. If not, use de universal voodoohda audio posted in download.
 
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

1. another problem is that the mac doesn't start if i didn't add the boot flag GraphicsEnabler=No

You have to add the bootflag to your org.chameleon.boot.plist in order to boot with that without writing it every time

2. another problem is that mavericks is slow and my specs are good

It's seem that you lack of your video kext, or your video card doesn't work with vga, idk
3. Safari lags a lot
Graphic problems, same as 2.
4. I can't see my NTFS partitions
I think that it's normal. I never tried
5. and my mouse scroll works upside down
Settigns -> Mouse -> Inverted scroll
6. and i don't know my sound card brand !
That may be a problem. Look for your motherboard in google and see if it says something. If not, use de universal voodoohda audio posted in download.
 

 

does starting with the bootflag graphicsenabler=no affects mavericks ? I mean does it disables some graphics ?

I fixed #4 by installing tuxera NTFS and i fixed # 5 too thanks

and about the graphics card kext . how can i get it ?

and about voodoohda it doesn't work for me . I installed it through multibeast and i had an error saying system extension cannot be used :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

does starting with the bootflag graphicsenabler=no affects mavericks ? I mean does it disables some graphics ?I fixed #4 by installing tuxera NTFS and i fixed # 5 too thanksand about the graphics card kext . how can i get it ?and about voodoohda it doesn't work for me . I installed it through multibeast and i had an error saying system extension cannot be used :(

You have to look kext for your HD 5770

And, try with this kext http://www.hackintosh.zone/file/48-voodohda-hackint0sh/

And if you don't know how to install it, see this: http://www.hackintosh.zone/forums/topic/535-guide-how-to-install-a-kext/?view=findpost&p=2362

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You have to look kext for your HD 5770

And, try with this kext http://www.hackintosh.zone/file/48-voodohda-hackint0sh/

And if you don't know how to install it, see this: http://www.hackintosh.zone/forums/topic/535-guide-how-to-install-a-kext/?view=findpost&p=2362

you are the best bro

every thing is working fine

now i have a full working OSX mavericks on my AMD PC :D

and it is because of niresh and you

really really thanks

the sound is working greatly and the graphics card is now working with no lag and the mac is no more slow and safari is working as a charm :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

you are the best bro

every thing is working fine

now i have a full working OSX mavericks on my AMD PC :D

and it is because of niresh and you

really really thanks

the sound is working greatly and the graphics card is now working with no lag and the mac is no more slow and safari is working as a charm :D

Glad to hear that.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Glad to hear that.

dude please help me

every thing disappeared after restarting my PC :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

dude please help me

every thing disappeared after restarting my PC :'(

Well, i'm gonna need more details. But i assume that you removed the pendrive installer, and you don't have a bootloader. Put your pendrive again, boot from your hdd and then install chameleon.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Well, i'm gonna need more details. But i assume that you removed the pendrive installer, and you don't have a bootloader. Put your pendrive again, boot from your hdd and then install chameleon.

no i don'e mean the osx

i can boot into it

but it became slow again and the sound disappeared and safari is lagging again !

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

no i don'e mean the osx

i can boot into it

but it became slow again and the sound disappeared and safari is lagging again !

Do the same steps

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Do the same steps

It was about booting with the boot flag GraphicsEnabler=No

now i am booting with npci=0x2000 and every thing is good

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
friends, I managed to install the Niresh mac 10.9 and updated to 10.9.1 successfully. housed the entire community. 
 
this is my setup below.
 
My Settings
Motherboard: M5A78L-m usb3
Memoria Ram: 8GB Kingston
Video card: Geforce 9800GT
CPU: FX-6300
Source: Sentey Solid Pro 750W
display: AOC e950swn
HD: 32GB ADATA SSD

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

that guides have to follow to achieve 10.9 maverick install my setup is:

Motherboard M5A78L-M USB3

CPU. AMD FX6300

RAM 6g consair

Fuente. Coolmaster 650 Bronce

assistance please.....😥

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
1 1