• 0

Can't run on laptop display, only in external HDMI
5 5

Question

Hello to all.

 

I have installed Mavericks on my laptop from a USB, installation was fine but now I have these problem:

 

When boot from HD, the laptop screen switch off but the boot continues and launch ok (I hear sound, but no image), if I use an external HDMI plugged to the laptop, all goes fine, sound included.

I can succesfully boot from the USB that used to install, typing these flags: -x "Graphics Mode"="1366x768x32" GraphicsEnabler=Yes SkipIntelGfx=Yes EnableDualLink=Yes  with these flags, Mavericks boot fine, but no sound is enabled.

I have tried to boot with these same flags from the HD but didn't works, its hangs on "missing bluetooth controller transport".

 

May someone could help me please? I'm getting mad with this.....

 

My laptop specs:

Asus X55VD

Intel core i3 3110, 2.4Mhz

Ram 4Gb

GeForce GT610M

 

Thanks.

Fran.

 

EDIT:

I have installed "10.9 Intel HD 3000 & HD 4000 Driver" kext, and now I can boot from HD, with the laptop display working, only typing -x flag. Still no sound. Anyway to activate sound with a boot flag?

Edited by syknarf

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 answers to this question

  • 0

Well, I will try this.

 

I've removed graphics drivers with grafix.

 

Now I can boot using the laptop display, with GraphicsEnabler=No, SkipIntelGfx=Yes or IGPEnabler=Yes. These ways the sound works, but there isn't graphic acceleration. If no boot flags are used, the laptop display switch off.

If a HDMI display is attached to the laptop, all works like a charm, sound and graphic acceleration.

I saw that when use HDMI, in the Mac info, the selected graphics is Intel HD Graphics 4000....

 

I'm so confused with these issues.... may be that the graphic driver switch to the HDMI output instead the laptop display? Is there a way to revert this? perhaps modifying the involved kext? Should I install another graphic kext?

 

Please all help is welcome, I need to use sound and graphic acceleration, and purchase a HDMI display only for this, is not an option.....

 

Thanks

Fran. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok im goin to look deeper into this and see how you can fix sound thru HDMI and full graphic acceleration

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok im goin to look deeper into this and see how you can fix sound thru HDMI and full graphic acceleration

 

Thanks for your help. But HDMI is working well, both Audio and Graphics acceleration. May be I haven't expressed correctly:

 

My problem is that the built in display of the laptop is not working when try to use Intel HD Graphics driver, only works HDMI output. I need to activate the built in display with graphics acceleration so I don't depend of an external display.

 

Regards,

Fran 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi Fran

 

Did you could solve your problem?

 

I have the same issue.

 

Thanks

Hello to all.

 

I have installed Mavericks on my laptop from a USB, installation was fine but now I have these problem:

 

When boot from HD, the laptop screen switch off but the boot continues and launch ok (I hear sound, but no image), if I use an external HDMI plugged to the laptop, all goes fine, sound included.

I can succesfully boot from the USB that used to install, typing these flags: -x "Graphics Mode"="1366x768x32" GraphicsEnabler=Yes SkipIntelGfx=Yes EnableDualLink=Yes  with these flags, Mavericks boot fine, but no sound is enabled.

I have tried to boot with these same flags from the HD but didn't works, its hangs on "missing bluetooth controller transport".

 

May someone could help me please? I'm getting mad with this.....

 

My laptop specs:

Asus X55VD

Intel core i3 3110, 2.4Mhz

Ram 4Gb

GeForce GT610M

 

Thanks.

Fran.

 

EDIT:

I have installed "10.9 Intel HD 3000 & HD 4000 Driver" kext, and now I can boot from HD, with the laptop display working, only typing -x flag. Still no sound. Anyway to activate sound with a boot flag?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Still no luck with this.

Anyway I've just installed Niresh Mavericks on my desktop computer, and all works fine, so I'm working on the desktop, and only use de laptop connected to the TV's HDMI.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

 

EDIT:

I have installed "10.9 Intel HD 3000 & HD 4000 Driver" kext, and now I can boot from HD, with the laptop display working, only typing -x flag. Still no sound. Anyway to activate sound with a boot flag?

Please someone can tell me how to solve the problem that I have acceleration on HD 3000 only on HDMI external display port... After installing every Intel kext the laptop display is off.... Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have the same issue, did anyone managed to fix this issue? 

 

My system:

    - Intel HD4000 and 720m 

    - Icore 3

 

ASUSx550CC

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Guys please help me I am new to hackintosh 

I have Sony Vaio c series with 

Intel hd graphics 3000 with amd  6630 graphic card 

i5 processor 

my problem is my laptops built in display goes black but the boot goes on 

but when I connect to hdmi it works pls help me 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 8/13/2014 at 9:59 AM, stefan73 said:

Please someone can tell me how to solve the problem that I have acceleration on HD 3000 only on HDMI external display port... After installing every Intel kext the laptop display is off.... Thanks.

-x is safemode, so if my uderstanding is correct safemode disables sound does it not?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
5 5