• Posts

    • Just a quick update: I managed to solve it. Found the right clover settings on a different forum and everything is working well now. Have a few things to still solve, like a background noise when audio runs thru headphones or facetime. Other than that ... didn't notice anything to run in a bad way. My GTX 1060 works great. Cheers, Coss
    • Intel i3-4150 (Desktop Compatible?) Hi I am new to the hackintosh scene I have a computer that was built by me, a while back, I am wondering whether I can install OS X on it, it has a gigabyte GA-H81M-S2H GSM motherboard and an Intel (R) Core (TM) I3-4150 CPU @ 3.50GHz   3.50GHz and would my Happauagepauge (WINTV) Tuner work on OS X it's a Hauppaugage WinTV HVR-1250 (Model 79XXX, Hybrid ATSC/QAM) Tuner, Realtek HD Audio, Can't Find Model in Device Manager or the LAN Port driver it has builtin Graphics (Intel of course) So Should I go about trying it, I have a spare SSD that i use for testing so I will be using that for this test.
    • HI, I have Dell Inspiron 4010, Before installing i have not set any boot flag, on installation i did customise and only did this (uncheck Ethernet and Sound, then extend Graphics > Backup Graphics Kext and select to move ATI and NVIDIA Graphics Extensions) . Installation finished successfully but later on when laptop gets restarted and then i boot it with  "  -f -v IntelCapriFB=3 " flag. It later given error ( attached screenshot below).

      Dell Inspiron 4010.
      4GB RAM - 500GB HDD
      Inbuit Intel HD onboard graphics. 
        Verbose mode says:
      DSMOS has arrived... Screenshot URL: https://drive.google.com/open?id=0B8EU9lLUoGWTYko5Ni1mbzQyUWs
      Screnshot:
        UPDATE:
      I fix this issue and i successfully able to use Mac
      Below thing i did to get it work.

       
      Boot with -s Type: mount -uw /
      Type: cd /System/Library/Extensions
      Type: mkdir intel_back
      Type: mv AppleIntelHD* AppleIntelF* intel_back/
      Type: touch ../Extensions reboot with -v GraphicsEnabler=Yes IPGEnabler=Yes PCIRootUID=1 npci=0x3000

      Thats it 
    • Stuck in this system into the LOGO here My motherboard is Gigabyte GA-H170N-WIFI, after running the card in this Niresh's LOGO, can not enter, we help out

Experimental 6 channel AppleHDA for ALC889 v269.25 (10.10.2)
0

(0)

5 Screenshots

About This File

This will enable your analog 6 channel surround sound using AppleHDA's native multi-channel DSP support. Furthermore, all jacks work!

Under System Preferences, select Internal Speakers, and there the analog 6 channel surround sound should be.

No need to create aggregate device in Audio MIDI Setup!

Internal Speakers can be automatically switched to headphone after plugging headphone in.

Internal microphone (rear mic) can be automatically switched to Line In (front mic) after plugging front mic in.

"Use ambient noise reduction" is available when using Internal microphone (rear mic.)

Add this Method DSM under HDEF:Device (HDEF)

{

Name (_ADR, 0x001B0000) // _ADR: Address

...skip...

Method (_DSM, 4, NotSerialized) // _DSM: Device-Specific Method

{

Store (Package (0x0E)

{

"AAPL,slot-name",

Buffer (0x09)

{

"Built-in"

},

"name",

Buffer (0x06)

{

"Audio"

},

"model",

Buffer (0x0F)

{

"Realtek ALC889"

},

"device_type",

Buffer (0x16)

{

"High Definition Audio"

},

"layout-id",

Buffer (0x04)

{

0x20, 0x00, 0x00, 0x00

},

"hda-gfx",

Buffer (0x0A)

{

"onboard-1"

},

"PinConfigurations",

Buffer (Zero) {}

}, Local0)

DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))

Return (Local0)

}

}It is necessary for some motherboards (such as ASUS) to add IRQNoFlags under HPET, in order to load AppleHDA:Device (HPET)

{

...skip...

Name (BUF0, ResourceTemplate ()

{

IRQNoFlags ()

{0}

IRQNoFlags ()

{8}

IRQNoFlags ()

{11}

IRQNoFlags ()

{15}

Memory32Fixed (ReadOnly,

0xFED00000, // Address Base

0x00000400, // Address Length

)

...skip...**CAUTION** After updating to OS X Yosemite, it is necessary to add the boot argument "kext-dev-mode=1" in order to make this patched AppleHDA work:kext-dev-mode=1

PS. I can't guarantee it will work for all ALC889. Please don't PM me for this, as I don't have time to help each guy. Sorry!

Please do not upload this to other website especially Tonymac's forum!

What's New in Version v269.25 (10.10.2)

  • Fixed binary patch for OS X Yosemite



  • Download this file


  • User Feedback

    Create an account or sign in to leave a review

    You need to be a member in order to leave a review

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!


    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.


    Sign In Now

    There are no reviews to display.