How to install Mavericks WITHOUT AHCI? - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone Jump to content
Sir-Shaiyan Siddique

How to install Mavericks WITHOUT AHCI?

Recommended Posts

I have iAtkos L2 (Lion) installed on my hackintosh and working fine. I downloaded Niresh's Mavericks as he said this will work without AHCI in one of his posts. I can install it but then it gets stuck on the apple logo. If I use IOATAFamily.kext it gives me a kernel panic.

 

In iAtkos L2 there was a kext clearly named "No AHCI" which I selected while installing and everything installed fine. Why is Niresh's one so complicated? Please provide clear instructions.

 

This is my ONLY problem. I don't have AHCI. Niresh said I can install mavericks without AHCI. How? I've searched this forum for people with similar problem but you people just seem to steer away from this AHCI thing?

 

How do I install mavericks WITHOUT AHCI (Niresh said it can be done)?? This is getting really annoying man

post-14939-0-89297300-1391021634_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

try to install it if you won't see your HDD in Disk Utility then you need to enable Ahci , lastest or some manufacturer already has it enabled ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can select my partition and everything man. It installs fine. Then  it gets stuck on the apple logo. I booted in verbose mode and it gets stuck at WAITING FOR DSMOS...the installation is very quick by the way, about 15 minutes and at the time of install there's not much visible hard drive activity...what is wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the exact same problem. Is there any fix for that? I installed it successfully, but when I try to boot into OS X, the apple logo appears, the spinning thing appears, but it never boots. After spinning stops, the monitor says "No VGA signal" although the computer stays on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the exact same problem. Is there any fix for that? I installed it successfully, but when I try to boot into OS X, the apple logo appears, the spinning thing appears, but it never boots. After spinning stops, the monitor says "No VGA signal" although the computer stays on.

Try to use another DVI Port i had the same issue but this is, when OS X recognizes your 2nd DVI-Port as 1st.. I also have the Problem on my pc, i can run it on AHCI without Problems but Windows is on an RAID, so i got no AHCI but SCSI :( OS X can't recognize my HDDs on RAID or IDE but it does work on ahci :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try to use another DVI Port i had the same issue but this is, when OS X recognizes your 2nd DVI-Port as 1st.. I also have the Problem on my pc, i can run it on AHCI without Problems but Windows is on an RAID, so i got no AHCI but SCSI :( OS X can't recognize my HDDs on RAID or IDE but it does work on ahci :(

Man, I tried that too. (My CPU doesnt have a DVI port, but it has a HDMI port) I tried the HDMI port, but it still does the same thing. So there is no solution ? I really wanted to try Mavericks. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting January 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $49.70 of $120.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Well, the pkg is beginning to install High Sierra on my SSD, but then stops with the error code "could not be installed on this computer" 
    • I followed your tutorials which seems to be 1000% easy as its usually around the same as TonyMac, except your installs requires less to do and youve done most of the work too the package which makes it installing for us very easy. Now, the pic below shows a whole bunch of errors and I dont know why. Ive searched these forums and just like the title here, there is none which is odd, because from your tutorials, this shouldnt happen and it seems no one else is running into this problem, HOWEVER, if they did post something like this, Im 1, looking for the fix on high sierra, not sierra or tammy or roger or lutherin, 2 they need to check their titles again because its not helping anyone. I will say I did try installing Sierra Hackintish Zone version and it works all the way up to right after it installs, it tells me "it cannot be installed on this computer", SO....sigh, idk       So, to conclude, I do appreciate the devs here and much respect. Thanks for doing this. But guys, please help a bruh out and tell me how to fix this. Im using windows 10 as my main so do not tell me to go to do nothing on a mac, its the whole point of me coming here is to hackintosh. I do follow instructions fairly           well consider I teach Programming to the Military. My god bless this post and.....my soul too tbh <3       
    • Hello, I want to know what I have to do to install Kexts, use clover configurator, install bootloader, change resolution and how to use multibeast according to my hardware. I'm new to this mac configuration process. For now my hackintosh is pure, with no driver installed wifi, ethernet, graphics etc .. Sometimes when I start hackinstosh gives the Kernel Panic and stops loading on the apple screen, but I reboot and load normally. And also after a few minutes using the macOS it freezes the screen. I used the Hackintosh Zone Niresh Sierra because it was the only one that successfully installed on my notebook. My hardware is: Notebook Samsung Expert x23 Intel HD Graphics 5500 I5-5200U Processor Nvidia Geforce 910M 2GB 8 GB RAM HDD 1TB Bluetooth
    • @Niresh Now i have another Problem! How do i get HDMI Video to work? I'm only getting a Black Screen when i try to connect a Monitor
  • Download Statistics

    • Files
      844
    • Comments
      2,012
    • Reviews
      2,512

    Latest File
    By 8osm3rka

    26    0

×