10.9.1 upgrade the 'Niresh' and Easy Way - OS X Maverick Zone Hackintosh 10.9.0 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
nashk8o

10.9.1 upgrade the 'Niresh' and Easy Way

Question

nashk8o    3

I doubt that very many of you will find this post very relevant, primarily due to the fact that I am running pretty dated hardware that, for the most part, is a very compatible build and hasn't been too problematic while running Snow Leopard. Mavericks, on the other hand has been unsuccessful to completely install. I had many graphics and reboot issues trying to get 10.9 going, until I discovered the BRILLIANT and Extremely Straight Forward Niresh Mavericks . By following his terminal line installation instructions EXACTLY, then being PATIENT in allowing this wonderful distro to do its stuff (that means not jumping the gun in assuming you are locked up when the verbose screen seems to be locked up at the 'AGPMController Unknown Platform' line). Upon completing the setup and rebooting, the start time becomes quite fast, but I was still at 10.9 and wanted to get completely up to date by installing 10.9.1, but as other sites have suggested, I did NOT want to make a UNIBEAST boot disk and install the current version that way. I chose to do it the simple and what now seems obvious, way. By running the NON-slipstreamed 10.9.1 upgrade avail able from Apple here -

 

http://support.apple.com/downloads/DL1715/en_US/OSXUpd10.9.1.dmg

 

This upgrade does require a restart to install, but it does NOT require a restart to COMMENCE the installation process. It closes all your apps and brings you to a grey screen where the upgrade is deployed. The progress bar said it would take 3 minutes to complete (actually it took about 9 minutes total). After a reboot I was up and going with no special commands or or procedures needed. Some say that you need to reinstall your Audio kexts but I am using an MAUDIO MobilePRE USB box for my Audio, so that was not an issue.

 

I just think that Niresh and Deepak and everyone involved in making this site happen are simply The BEST!

Your work is brilliant. Your guidance and assistance has been clear, concise and nonjudgmental. I am a member of all the major Hackintosh  groups/forums, and they are all great communities in their own right, but none of them inspired me to have the confidence to jump into stuff I knew so little about and end up with exactly what I wanted, An Up-toDate WORKING Hackintosh as well as the personal satisfaction of having REALLY learned how and why it's working so well. THANKS for Everything!!P.S. I should be receiving a little extra cash soon and I will be donating what I can in hopes that it helps you to keep on doing what you do BEST!!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×