AMD mavericks install freezes on setup after succesfull instalation - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone Jump to content
Mark Lane

AMD mavericks install freezes on setup after succesfull instalation

Recommended Posts

Hi all

 

This is a wierd one.

 

I recently installed niresh mavericks 10.9.0 and all was working well i had to use the PCIRootUID=1 boot flag to get it to run through the set up after install as the screen freezes and the system had to be restarted by the power button but i got past that.

 

then out came the update 10.9.1 this i did without checking but all still worked fine and this system was running for around a week and i was really pleased with the install

 

then out came update 10.9.2 this i checked up on first as i realised from the previous update not to be so stupid incase it ruin the install full stop, i checked on here followed the instructions for the update but something went wrong when the system restarted it kept failing at opemu 2 or something and wouldnt boot this though is now erelevant as because the system was only running a short time and was really only testing i thought i would just redo the full system back to the original niresh mavericks 10.9.0 usb install i used originally BUT for some bezzaaa reason the system freezes at the set up stage as it did the first time i installed and no matter how may different boot flags /combination of boot flags i used it keeps freezing when i boot verbose it shows

 

panic(cpu 0 caller 0xffffff7f8156fcc9): no HPETs available...CPU(s) configured incorrectly

 

as per attached image 2014-03-04.bmp

 

please can somebody help

 

processor is amd fx8120  8core

asus M5A78L-M/usb3

8 gb patriot ram

xfx radeon 6870 Graphics

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all

 

This is a wierd one.

 

I recently installed niresh mavericks 10.9.0 and all was working well i had to use the PCIRootUID=1 boot flag to get it to run through the set up after install as the screen freezes and the system had to be restarted by the power button but i got past that.

 

then out came the update 10.9.1 this i did without checking but all still worked fine and this system was running for around a week and i was really pleased with the install

 

then out came update 10.9.2 this i checked up on first as i realised from the previous update not to be so stupid incase it ruin the install full stop, i checked on here followed the instructions for the update but something went wrong when the system restarted it kept failing at opemu 2 or something and wouldnt boot this though is now erelevant as because the system was only running a short time and was really only testing i thought i would just redo the full system back to the original niresh mavericks 10.9.0 usb install i used originally BUT for some bezzaaa reason the system freezes at the set up stage as it did the first time i installed and no matter how may different boot flags /combination of boot flags i used it keeps freezing when i boot verbose it shows

 

panic(cpu 0 caller 0xffffff7f8156fcc9): no HPETs available...CPU(s) configured incorrectly

 

as per attached image attachicon.gif2014-03-04.bmp

 

please can somebody help

 

processor is amd fx8120  8core

asus M5A78L-M/usb3

8 gb patriot ram

xfx radeon 6870 Graphics

-x  with open no freeze this security mode. after restart this osx and normally start with system. 

No problem.

Good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes.. this is legit, I tried what he suggested and it worked like a charm

 

use -v -x on the boot screen along with any other parameter (should you require )

 

-v  is verbose mode, display everything happening at boot time

-x  is safe mode 

 

once you login to safe mode, the OS will configure itself, will take 10 min atleast, keep an eye on the notification pop ups on the top right corner, ( you may click on the bars icon next to the search magnifier icon for all pop ups )

 

once completed, the last pop up will be to go to Niresh Facebook page

 

shutdown the PC and then reboot, all will go smooth,  


***  Note **** 
 

As i have GTX 550 ti, when i reboot in mac os x , the screen after reboot turns pink or green or any random colour including the bios screen 

 

In such case, manually force the PC to shutdown, let it sit for 30 seconds to 1 min and start it, thINGS will be fine

Share this post


Link to post
Share on other sites

En español:

Hola: Yo descargue el Niresh Mavericks, lo monte en la ONU USB y me Corrió normalmente Hice paso una cola explicaba paso lo RedHead Tech ( 

# t ​​= 1216) Pero CUANDO Una Chávez Instalado el  Niresh Mavericks me pidio Que se reinicie la PC Pero cunado empezo a salir La Bienvenida elegi Mi País y LUEGO de 5 o 10 Segundos sí congelo la Pantalla. me Apareció error este:

"Panic (cpu 0 llamante 0xffffff7f8156fcc9): sin HPETs disponibles ... CPU". E intentado de  Hacerlo  mas Rápido  párrafo Evitar el congelamiento del siempre Pero sí congela. 

Mi  hardware:

CPU: APU A10-5800K

RAM: Corsair 8gb ddr3 1600mhz venganza

Gráficos: ASUS 6670 1Gb

Placa base: ASUS F2A85-M

Fuente: Cooler Master GX 550W 

HDD: Hitachi 250 GB a 3 Gb / s 

 

En Inglés

Hola, me descargo el Niresh Mavericks, montarlo en un USB y corrí normalmente me hizo paso a paso lo que explicaba RedHead Tech (
# t = 1,216), pero cuando una vez instalado el Mavericks Niresh me pidió que reinicie el PC, pero comenzó a salir con Cunado bienvenidos elegido mi país y después de 5 o 10 segundos, la pantalla se congeló. Le mostré este error: 
"Panic (cpu 0 llamante 0xffffff7f8156fcc9): no disponible ... HPETs CPU". Traté de hacerlo más rápido para evitar la congelación, pero siempre se congela. 
Mi hardware: 
CPU: A10-5800K APU 
RAM: Corsair 8gb ddr3 1600mhz venganza 
Gráficos: ASUS 6670 1Gb 
Placa base: ASUS F2A85-M 
Fuente: Cooler Master GX 550W 
HDD: Hitachi 250 GB a 3 Gb / s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hola, fijate bien en las opciones de personalizacion de Niresh cuando instalas, justamente me sucedio lo mismo con mi Placa Asus... y en una de esas opciones, precisamente está la solucion, no recuerdo si en chipset, o osx fixes.. revisa bien pero en las descripcion del item, en la parte de abajo habla algo sobre el "SLOW BOOT ON ASUS MOTHERBOARDS", la aplicacion soluciona el problema del congelamiento o freezing ademas de acelerar un poco el inicio y otros problemas de arranque con ASUS.

Está la solucion pero la verdad no recuerdo como se llama el item, búscalo y adiós problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting February 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $48.99 of $120.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • please help me i am new to this.. i downloaded 4.7 gb file its in .tar.gz format i want to create a boot able flash drive .. but how should i select the dmg file
    • Exactly the same here.  also I'm trying a lot of boot flags and EFI files from another DMGs, but also I'm still Waiting for the solution.
    • Hello, friends, I need your help. I am using  Motherboard: Asus H81M-CS Processor:  Intel Core i3-4130 Graphics: Intel HD Graphics 4400 I connected monitor via VGA port.   Everything is working great. Only issue right now I am having is graphics with VGA Port. Can any one suggest me to solve this issue?
    • It's because when you update, the kernel is replaced & so are the kexts. You need to either know how to use Terminal to copy the files after booting into your USB OR hook up your Start Disk Hard Drive to another Hack or Mac & copy over the proper kernel to System/Library/Kernels/ & also use kextwizard to install the kexts required as well & then repair cache. It's not that complicated if you have another Mac or Hack(intosh) to connect your drive to. There are some tutorials online. I'm by no means a pro at this at all, but I couldn't believe no one had replied to anyone here. I'm actually in the exact same situation, just finished updating my Yosemite Zone 10.10 to 10.10.5 through AppStore & it won't boot back in, then I remembered when I did this last time I had to connect my HD to another mac & copy over files, but I can't remember exact files so I came here to look for them & found this thread. I have been successful in getting an old MSI Platinum35 mobo with the 771/775 mod & Xeon x5460 with AMD 6850 running Sierra. I have been successful getting a newer MSI A88XM Gaming Mobo with x4 760k & AMD 6670 running Mavericks, then Yosemite, then High Sierra, and recently tested Sierra & it worked too. One thing though is that with Sierra & High Sierra the screen flickered different colors & I needed to download a thing called SwitchResZ & change the setting from "Billions of Colors" to "Millions of Colors" & it fixed it both times, even after I uninstalled it, the screen flickering was gone,.. So I have been through a few different processes (not including the updates like 10.10 to 10.10.5) But I am the farthest thing from a pro. Just followed tutorials, googled  & used distros, I think DeeKay was first one for Mavericks, then Yosemite Zone, Sierra Zone, & finally High Sierra Zone. But my digi 002r worked on all with the AVID 003 family 11.1.3 driver, except when it came to high sierra. For some reason it has sync issues with Midi/audio. Says something about not recognizing clock speed of 43,121Khz or something (cuz it should be 44.1Khz, or 48Khz etc) But it only happens on High Sierra. On Yosemite I had to do a trick cuz the play bar's timing was off, to fix it I went into bios & changed my multiplier from 100 to 103 so instead of my cpu running at 3.6Ghz, it was like 3.9Ghz. But for some reason that fixed it & Yosemite was stable, rarely (if ever) did it crash. But Sierra crashes all the time so I can't make music on it anymore, for some reason I don't think it was like this at first...maybe something I installed. Only reason why I changed was to keep up with Logic X updates. My Sierra build is up to date with Logic X 10.4 & Digi 002r runs great (11.1.3 driver) but like I said it crashes alot & I don't know why. So my thought was to return to Yosemite 10.10 & update to 10.10.5 like I did b4 & downgrade Logic X to 10.3 or 10.2.4(can't remember). So I got to find those files & instructions again to put the proper kernel & texts back that the update erased. That's what ya'll need to do as well. When I find it I will come back & edit my post or just post a new one.
  • Download Statistics

    • Files
      848
    • Comments
      2,135
    • Reviews
      2,568

    Latest File
    By Vale1831

    5    0

×