Ethernet configuration problem - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
sivanivassp

Ethernet configuration problem

Question

In my niresh mavericks i cannot able to connect to internet. my ethernet is connected and network settings also ok but ISP, Internet and Server shows failed in network diagnostics... my service provider says that everything is okay from their side. someone please help me to work my ethernet. 

 

I can able to connect my windows 8.1 using ethernet cable. Only mavericks is problem.

 

My settings:

 

Configure ipv4: Manually

Ip address: 192.168.1.2

subnet mask: 255.255.255.0

router: 192.168.1.1

 

am using Airtel Broadband with dlink wireless modem. My wifi in mavericks is not working(atheros AR5B125.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

16 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

@ Download this kext and then Go to > YOUR HARD DRIVE > System > Library > Extensions > IONetworkingFamily.kext > Contents > Plugins and drop the kext there 

 

then repair permissions with kext utility and reboot

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@Devonic I downloaded your file n extracted it. I get a contents folder from your zip. 

 

in System > Library > Extensions > IONetworkingFamily.kext > Contents > Plugins 

 

there are 4 kext files named as 

AirportAtheros40.kext

AirportBrcm4331.kext

AppleAirportBrcm43224.kext

IO80211NetBooter.kext

 

and i moved your file to Plugins folder and did repair disk permissions and reboot. But no luck. Is there anything else i need to do? Please help.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@ You put it in the wrong folder. I told IONetworkingFamily.kext NOT IO80211Family.kext

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@ sorry i used the kext wizard and selected both Repair Permissions and Rebuild cache..

 

@Devonic thanks for the reply. i will do it again now in the correct folder.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@Devonic Now i followed your instruction clearly. but still its not working. ISP, Internet and server shows failed.

 

 

There are other 9 different kext available in the plugins folder. please let me know if i need to delete those 9 files or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $67.26 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
×