ALC 892 problems - Sound Kexts - Hackintosh Zone Jump to content

Recommended Posts

Hi,

 

I know that there's several topics about the same issue, but I want to have a personal one so I can get the help I need because I'm a noob with Hackintosh.

 

I've got the Realtek ALC892 sound on my motherboard but I can't get it to work. I've tried Multibeast install, also installing the HDAenabler1.kext and AppleHDA.kext but NOTHING works. It says "no output found" when I press sound, I don't know what to do at all. 

Here's my boot options: 

 

<key>Credits</key>
<string>www.hackintosh.zone</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>y</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>no</string>
        <string>-x</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x2000 dart=0</string>
<key>PciRoot</key>
<string>1</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
</dict>
</plist>
 
 
Anyone that can help me? I'd be so grateful, thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

what option have you selected ????

 

I tried to install the ALC 892 through the Slytherin installer, and I also deletet the text you wrote. Still no device in Sound available.

Share this post


Link to post
Share on other sites

install HDAEnabler layout id =1 from slytherin ....check before install any ssdt-1 is not existed in Extra folder if yes then rename that to SSDT-2 install it ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I only installed exactly what you said, the HDAenabler layout Iid=1, i had no SSDT-1 before so it was there after the installation.

 

I got a .txt file saying:

 

Added boot option: DropSSDT=Yes
Found non-key inside <dict> at line 13
Error Reading File: //Extra/org.chameleon.Boot.plist
 

My boot options now:
 
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Credits</key>
<string>www.hackintosh.zone</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>y</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>no</string>
<key>Kernel Flags</key>
<key>PciRoot</key>
<string>1</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
</dict>
</plist>
 
 
 
I really don't know what to do now..

Share this post


Link to post
Share on other sites

add drop ssdt =yes using Chameleon wizard or Champlist or manually ,,if this not work then try to download HDAEnabler.kext from Download section 

Share this post


Link to post
Share on other sites

add drop ssdt =yes using Chameleon wizard or Champlist or manually ,,if this not work then try to download HDAEnabler.kext from Download section 

 

Did both, nothing works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $67.26 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
×