How to Install Niresh 10.9.0 on my Dell N5010 - OS X Maverick Zone Hackintosh 10.9.0 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
Ganesh Tikone

How to Install Niresh 10.9.0 on my Dell N5010

Question

Hi Guys,

 

I am trying to install 10.9.0 on my Dell N5010

 

I am installing it from DVD.

 

Specifications are as followed:

 

Specs: Model Inspiron 15 Intel N5010

CPU: Intel i5-480M @ 2.26ghz

Ram: 4GB 1333mhz

HDD: 500gb ST9500325AS ATA Drive

Video: AMD ATI HD Graphics Card 1GB

Sound Card: Realtek HD

Network: Realtek RTK8102E/ RTL8103e  Family PCI -E Rast Ethernet NIC

Broadcom DW1501 CNB Card half Mini-card

 

 

I am getting trouble while installing it.

When installation starts and it says 18 minutes remaining 

Laptop gets powered off.

 

Help me please !!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hmm I am new but it will be better to tell where did it reboot or got stuck. Use -v flag and watch closely for a halted condition.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi Aman,

 

As my installation doesn't stuck @ first startup

But when it actually start installing OS on disk.

Like 20 Minutes remaining

So i don't think so -v bootflag helps me there...!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Specs are ok, you had windows before? Try to install on a different drive. I had once this issue though I don't actual reason. May be some blocks of HDD not fine. Try with other partition.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Vicky Sahu    0

i have same problem here with my dell inpirion n5010 , its gets powered off during installation process ....

what is the solution ????

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
vishaldwdi    0

having same problem; system gets off while OS installation after disk format.

anyone have idea of solution?

 

spec: Specs: Model Inspiron 15R Intel N5010

CPU: Intel® Core i3 CPU       M 370  @ 2.40GHz, 2394 Mhz

BIOS Version/Date: Dell Inc. A15, 7/19/2011

Ram: 4GB 533.5 MHz

HDD: 500gb SATA Drive

Video: 1GB ATI Mobility Radeon HD 4650 (Microsoft Corporation - WDDM v1.1)

Network: Ethernet 802.3 Realtek PCIe FE Family Controller

Intel® 5 Series/3400 Series Chipset Family PCI Express

Broadcom 802.11n Network Adapter

IDT High Definition Audio CODEC

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Faheem Ali    0

how to i install Mac os mavericks IN Dell GX 780

 COre 2 Due 3.13 GHz

8 GB Ram

400 GB HDD

Plz Help Im downloading THe OS My speed is slow since 14 Hours Its on 66% downloaded. USB Setup was not downloading. Link is broken so i am downloading ISO.Zip So Guide me what should i do next

Hellllpppppppppp 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×