graphics issue in dell inspiron n5010 - OS X Maverick Zone Hackintosh 10.9.0 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
Vicky Sahu

graphics issue in dell inspiron n5010

Question

Vicky Sahu    0

hey niresh,

i successfully install maericks on my dell inspiron n5010
but problem is that the HD graphics are not loaded,
so the screen or display is not looking good,

plz help me out , how to and which graphics kext i install ????

on installation time i check backup graphics  

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Vicky Sahu    0

i have intel i3 processor and 

chipset model : intel HD graphics

type : GPU

BUS : Built-In

VRAM(total):64 MB of shared system memory

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hey guys i have finally hackintosh my dell inspiron n5010 , if you have problems regarding dell inspiron n5010 i might be able to help i will post the guide soon, and i have worked on intel HD first generation so i might be able to help relating those graphics problems , and also if you have optiplex755 machine with gt220 you are in luck i can guide you through all the procedure i followed , one thing more you inspiron n5010 network card wifi is not supported so else everything is working fine .

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

vicky you should install new osx 10.10.1 Hackintosh zone . and during installation only check the following options in customization tab:

 

IGPEnabler=yes (its for intel HD don't enable "GraphicsEnabler").

ahciinjector(to show internal drives).

SMBios to macbook pro 8,1

only use NullCpuPowerManagement and uncheck the Disabler option which has been checked by default.

uncheck networking and Audio kexts for now you can install it via multibeast post installation so don't worry.

i don't remember the exact option but it would be like " waitforerror" check that it is very important else you will be stuck at loading screen.

 

install . don't use any flags wait 5-10 mins it will load into osx yosemite . the graphics would be lagy so don't worry . use intel HD 1gen 10.10 kext from hackintosh zone , google it you will find it easily, after that use kext wizard or kext utility pre download it somewhere before installation , so that you can easily use after . now extract the intel HD yosemite .zip and there would be some kexts and a folder framebuffer drag all kexts except framebuffer folder onto the kext utility windows , let it install after that open frambuffer -> singlelink-> alternate lw+vga1->appleintelhdfb.kext  drag that and install via kextutility restart and you will have the QE/CI graphics enabled , your dock will be transparent and also , vram would be 288mb which was 3mb . before enjoy ! use universal 0.2 kext for Audio,from multibeast.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
bhadresh13    0

i have same problem 

how to solve that

i m using  os 10.9 in dell n5010

my org.chameleon.Boot.plist file

 

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>No</string>
<key>IGPEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>kext-dev-mode=1</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
        <key>UseKernelCache</key>
        <string>Yes</string>
</dict>
</plist>
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Vicky Sahu    0

Thanks you so much Muhammad Danish Iqbal

i am really appreciate with your reply and i will try this in 2-3 days. first i need to download 10.10.1 dmg.

i last question or help i need.

last time when i installing os x i use MBR 
partition scheme but its not working, at installation time in my dell n5010i my laptop forcefully shutdown.

​then i try with GPT partition  scheme. then i successully install.
i want to know that which partition scheme you are using in your n5010i.

thanks again :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×