Need help with Nvidia or Amd video card support - OS X Maverick Zone Hackintosh 10.9.0 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
demigodXL

Need help with Nvidia or Amd video card support

Question

demigodXL    0

I have a dell optiplex 780 and i currently have a ati radeon hd 7500 and an nvidia quadro fx 1700, ive tried several driver options to get a better refresh rate for either card with no avail. Can someone help me find a driver that works for the most support for either. the nvidia no longer displays output when the OS loads. the radeon works but without full accelleration.

 

specs for pc:

OptiPlex 780 Technical Specifications
Processor Options1 Intel® Core™2 Quad (not available on USFF); Intel® Core™2 Duo; Intel® Pentium® Dual Core; Intel® Celeron® Dual Core; Intel® Celeron®
Chipset Intel® Q45 Express Chipset w/ICH10DO
 
Graphic Options2 All chassis- Integrated Intel® Graphics Media Accelerator 4500; 
MT/DT/SFF- DVI Adapter card; 1GB NVIDIA GeForce GT330(MT only); 512MB ATI RADEON HD 4550; 256MB ATI® RADEON® HD 3450; 256MB ATI 
RADEON HD 3470; 256MB NVIDIA GeForce 9300 GE; 512MB NVIDIA NVS420
Memory Options3 MT/DT/SFF- Four DIMM slots; Non-ECC dual-channel 1066MHz or 1333MHz DDR3 SDRAM, up to 16GB maximum system memory
USFF- Two DIMM slots; Non-ECC dual-channel 1066MHz or 1333MHz4 DDR3 SDRAM, up to 8GB maximum system memory
Networking Options MT/DT/SFF- Integrated Intel® 82567LM Ethernet LAN 10/100/1000; Broadcom® NetXtreme® 10/100/1000 PCIe card; Dell Wireless 1505 PCIe 
WLAN card (802.11n); Dell Wireless 1520 mini PCIe WLAN card (802.11n) 
USFF- Integrated Intel® 82567LM Ethernet LAN 10/100/1000; Dell Wireless 1510 mini PCIe WLAN card (802.11n); Dell Wireless 1520 mini PCIe WLAN 
card (802.11n)
Standard I/O Ports MT/DT/SFF- 8 External USB 2.0 ports and 1 Internal USB 2.0; 1 Parallel; 1 Serial; 1 RJ-45; 1 VGA; 1 Display Port; 1 eSATA; 2 Line-in (stereo/microphone); 
2 Line-out (headphone/speaker) 
USFF- 7 External USB 2.0 ports; 1 Serial; 1 RJ-45; 1 VGA; 1 Display Port; 1 eSATA; 2 Line-in (stereo/microphone); 2 Line-out (headphone/speaker)
Removable Media 
Options
Blu-ray Disc Writer; DVD+/-RW; DVD-ROM; Dell 19 in 1 Media Card Reader
Hard Drive Options5 MT/DT/SFF- 3.5†Hard Drives: up to 500GB 7200 RPM SATA 3.0GB/s; up to 160GB 10K RPM SATA 3.0GB/s
All chassis- 2.5†Hard Drives: 320GB 7200 RPM SATA 3.0GB/s, 250GB SATA FIPS Full Disk Encryption, up to 128GB SATA Solid State Drives
MT/DT/SFF- RAID 0 & 1 support (select configurations)
 
any help would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Niresh    2,312

@demigodXL Forget Integrated Intel® Graphics Media Accelerator 4500

that wont be supported 

have you tried Graphics Enabler?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
demigodXL    0

@ im not using integrated, they are all agp cards the 2 i listed, the specs are whats built in.. and yes... the video is hella choppy so i want to use the ati radeon hd 7500 or the  nvidia quadro fx 1700 cards.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
demigodXL    0

because my video is messed up on it, i gotta rebuild the image (from before i attempted to install drivers that broke the output) i'll post when i get that done so we can move forward.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
demigodXL    0

ok i reimaged the computer and i get video in chameleon but i get no video when i boot to os. Just black screen. any suggestions? and im using the nvidia card now:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×