Going to get started with niresh today. Trying to figure out some stuff. | Instant Reboot Issue - OS X Maverick Zone Hackintosh 10.9.0 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
mac04

Going to get started with niresh today. Trying to figure out some stuff. | Instant Reboot Issue

Question

mac04    0

Hey everyone,

 

I've got some questions about how much HDD space I should allocate, and if I need to enabled any specific options. I am planning to run niresh in a virtualbox with a virtual hard drive of 80GB and 4GB RAM. If that enough for me to use Xcode and the iOS simulator, while creating iOS apps? And do I need any special options when installing the OS? My host specs are as below:

 

i5-4670K

Z87-G41

r9 270X

8GB RAM

 

edit:

 

I just booted up and got stuck at Missing Bluetooth Controller Transport. Any ideas on how to fix?

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Niresh    2,312

@mac04 try

xpcm-free USBBusFix=Yes -v

if failed go with VMWare 

The Distro Supports VMWare

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
AndreiUle    1

Although you are getting that error that is not the actual problem, the problem is the Intel HD graphics.

Boot in single user mode: -s then use this:

mount -uw /
cd /System/Library/Extensions
mkdir intel_back
mv AppleIntelHD* AppleIntelF* intel_back/
touch ../Extensions

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
mac04    0

@AndreiUle

 

I booted with -s as you said, but I still got stuck at Missing Bluetooth Controller Transport, so I couldn't enter any of the commnands.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Niresh    2,312

@mac04 If you're using my 10.9 or 10.8.5

Boot in single user mode: -s then use this:

fsck -fy /
mount -uw /
grafix backup all

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
mac04    0

@

 

As I said, i tried to boot with -s and I got stuck with the same error. I am using the mavericks distro from this site located at the URL 

 

https://www.hackintosh.zone/file/75-niresh-mavericks-for-intel-and-amd/

 

Maybe I'm not using the flag correctly. Here is what I am doing when trying to boot with -s. 

 

https://www.dropbox.com/s/zq3neshbd4uq7bm/missingbluetoothcontroller.mp4

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Niresh    2,312

@mac04 You're stuck before the installation you should have mentioned that i thought you've installed it

now boot with 

-x

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
mac04    0

@

 

Sorry, I forgot to mention I hadn't installed yet.

 

I booted with -x , and I was just stuck at the grey apple logo screen. So I decided to try to boot with -x -v , and I'm getting stuck at the same point.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
mac04    0

@

 

Same issue with that set of boot flags.

 

I just downloaded VMware player (the free one) and I was able to get to the install screen. Under customize, I left it as the defaults and added the vmware option. Its installing right now, so I'll post if it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
mac04    0

@

 

I installed niresh and was able to get to the welcome screen. However the mouse jumps around everywhere making it impossible to setup the OS. I already tried to trick of changing the OS to windows 7 64 in vmware settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
mac04    0

I created a usb controller in the hardware options for vmware, and now the mouse doesn't jump. But I can't click so install can't set up the OS...

 

edit: turns out I can click. but the click takes place a little under and over from where my mouse is. Any fix for this?

 

2nd edit: I've stumbled through the setup process and clicked the continue button on the create an account page, however the creating account circle is just spinning endlessly.

 

3rd edit: ignore previous edit. turns out it was just slower than i thought it would be.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×