XFX R9-280X not being identified! - Troubleshooting - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
k2sheth

XFX R9-280X not being identified!

Question

k2sheth    0

Hey guyz please help, I have an FX-8350 CPU and XFX R9-280X GPU but I cannot get graphics acceleration out of my GPU! In -v mode once there was a Vbios error! My GPU has uefi bios on-board (its written on the box) so can that be a reason that my GPU is not getting accelerated?

My GPU gets detected by mavericks in -v mode as "AMD Tahiti graphics accelerator in slot 1" but when I boot up to desktop in system information it says Graphics:Display(7 MB) What should I do?

Share this post


Link to post
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
k2sheth    0

@k2sheth try to boot with clover it may trigger acceleration

Hey I installed clover and atleast I get some name for my GPU but still no QE/CI coz it says Vram(Total)-7MB whereas I have 3GB!!

That means it's a frame buffer issue! How to resolve?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Deepak    1,701

your GFX card will work OOB but it doesnt working this leads to wrong kext may be you dont have proper kext ,what connector you used for connecting through monitor ??

try vanilla installation with full kexts ,,.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
k2sheth    0

your GFX card will work OOB but it doesnt working this leads to wrong kext may be you dont have proper kext ,what connector you used for connecting through monitor ??

try vanilla installation with full kexts ,,.

I am connecting via HDMI and kext for my GPU will be same as that of ATI7000, right?

What kexts do I need for my video card could you please tell! Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
k2sheth    0

type kextstat in terminal see what kext are loaded ,

try these kext too

Yeah man you are right! Its a kext issue! I don't have AMD radeon accelerator.kext and ati7xxxcontroller.kext but I installed them perfectly, so why isn't it showing up?

And which kexts are you talking about?

By the way can you please detail about kext installation, maybe I would be doing it wrong! Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Deepak    1,701

im not sure what kexts are required cuz i haven't used any AMD till now ,but you need to a fresh install will have a  kexts in S/L/E 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×