AMD Raedon HD 7640g - OS X Maverick Zone Hackintosh 10.9.0 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
Bryce Wilkinson

AMD Raedon HD 7640g

Question

Hi there, I just installed Niresh OSX Mavericks and i am enjoying it alot! I managed to get ALL my drivers but one working, and that is my graphics. The Most important. I play games like GarrysMod and CounterStrike ALOT but now they crash due to my graphics not being accelerated. I am using a AMD Raedon 7640g 1GB dedicated graphics card (on board) but it isnt being detected and i have searched hours on google and cannot find it! Please i beg anyone! Please help me, i really need this working. I have looked up so many fixes for different cards. NOTE- I cannot switch my laptop to integrated graphics.

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
rainmaker3    7

Have you considered updating to 10.9.3 or higher? Most AMD HD 7 series cards work with the vanilla kexts there. You might need to revert some kexts though. And install the correct kernel for your CPU.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Naganex    3

for me just download Chameleon Wizard (update with the latest) and set up my graphics on org.Chameleon.Boot (AtiConfig and AtiPorts sect) then save. now my desktop resolution is 1366x768

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hey guys my installation went fine and i was even able to upgrade to 10.9.5 currently im using a forced 1600x900 resolution from chameleon wizard but it only has 5MB video memory. Id like to edit on this laptop and FCPX wont install... so 

it seems i have an unsupported graphics card that may require DSDT injection, and the architecture is different from a pc, i dont wanna crash it after all that work smile_osx.png

i have HP Pavilion G7 with AMD A8-4500 processor with Radeon HD 7640G videocard. (http://www.notebookcheck.net/AMD-Rad...G.69836.0.html)
i have 8gb installed so i can go up to 3gb i think with video memory. 
icon_e_ugeek.gif

in my attempt instead of seeing PCI1 in the example  all i saw that was anything close was VGA@1 even when i tried injecting the video card id (9903) i dont know where to put it lol 
So far ive tried it by using a copy of the DSDT.aml on the desktop so as to not corrupt the working one in the system folder. but each time i compile i get an error that there are missing brackets and there was an abrupt end to a process. i know im stuck so if anyone can help it would be awesome. 
also whatever you require to figure it out, please advise and ill do my best to get it to you as soon as... thx again

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
El 15/5/2014 9:02:19, Berto Delacruz dijo:

Configuracion Danos Totalmente! Sistema de imprimación De Do

Mavericks 10.9, Plaça de la base: Gigabyte F2A88XM-D3H,  Procesador: A10 7850K,  DDR3-2133 8192MB,  chipset: AMD A88X,   Audio  chips de Realtek GbE LAN (10/100/1000 Mbit ),  Multi -Gráficos: APU Con Integrada AMD Radeon HD 8000/7000, Procesador AMD APU w / Radeon R7 Gráficos.

I have only two problems, continuous flashing and deformed lines search Presentation Navigator, Movies do not blink, only the Presentations Browser, and some music noise ior,

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Mavericks 10.9, Plaça de la base de: Gigabyte F2A88XM-D3H,  Procesador: A10 7850K,  DDR3-2133 8192MB,  chipset: AMD A88X,   Audio  fichas de Realtek GbE LAN (10/100/1000 Mbit),  Multi -Gráficos: APU Con Integrada AMD Radeon HD 8000/7000, Procesador AMD APU w / Radeon R7.

Sólo tengo dos problemas, parpadeo continuo y líneas que deforman buscar Presentación Navigator, Películas no parpadean, sólo el navegador Presentaciones, y un poco de ruido al oír música.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
    • Ok, so I built a new hackintosh with Niresh Mavericks 10.9.0 on a modified Dell Precision T7400 and mostly everything seems to be working correctly except for two things: Sound (The obvious one), and Online video content (Youtube, Facebook videos, etc) play at lower than 1 fps, frozen speed, after 10 seconds of playback it reaches 4 seconds of elapsed time and I have found no other forums explaining this or talking about this so I decided to bring it up here. As for the sound situation, I already bought a new card to replace the X-FI, so yes, I am aware of the Sound Blaster Audigy X-FI Xtreme Audio not being supported, but what caught my attention is that the sound was working and video playback problem was gone temporarily, I happened to hear the sound from my headphones sitting on my desk and put them on, and sound. I decided to test a video on youtube, the problem with the videos, gone. But after a reboot, they were back. However I have the logs from today and can give them to whoever wants/needs them to figure out what may have caused the sound to kick in on the X-FI and maybe add support for this sound card. I copied as far back in the time that the system was on while sound was working that I could up to the shutdown event. I know it's pretty large but I am not sure where to look, I am simply handing this out to whoever wants to see what may have given me audio on this card for the session. From what I can see that looked to be the most closely related to my issue is something to do with bluetooth (I don't have bluetooth, btw), it says in console: "9/20/17 6:49:55.785 PM com.apple.audio.DriverHelper[200]: The plug-in named BluetoothAudioPlugIn.driver requires extending the sandbox for the mach service named com.apple.bluetoothaudiod." repeatedly many times. This could be completely unrelated.   The only recent actions I made that I personally can think of that may have triggered this would be: I installed several different versions of a music player through Winebottler and it failed to start, more and likely because of the lack of .net framework 2.0 and 4.0, this is my highest suspicion of being the likeliest cause, but I could be wrong. I installed Crossover and installed the music player in it, which it ran in and is where I discovered that you need .net 2.0 and 4.0 (It had the player in it's database and installed .net automatically) Ran Discord (It uses output/input, so may as well add that in) The player was MusicBee, and when it crashed, it also left a log that I could probably try to reproduce if needed.   Specs: Dell Precision T7400, 1x Intel Xeon x5482 Nvidia Geforce GTX 660 16GB ddr2 ram 667mhz (Tested to be working correctly, please don't ask me to run a mem test I am impatient enough as it is)
    • 980m+intel 530, 6820hk 512ssd+120ssd+1TB im trying to install macOsierra, and i tried a lot of combinations of arguments and configuration, nothing seems to work, i got the same problem every time ofter i start the installation! Is saying: System uptime in  nanoseconds: some random numbers.
    • Hello guys!


      Today I tried to install macOS High Sierra from a bootable usb, but my pc froze during the booting process.
      I need help. Can you help me?

      Here I attached a demo with the problem.
      https://goo.gl/cp5E8M


      Thanks in advance!
    • Hi, I am new at this, I installed maverick on a Lenovo g460 and everything ok but when I try to start appear a screen and say "system uptime in nanoseconds..." , I use -x and -x and others but I can't solve my problem. Sorry for my English. Thanks 
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,532

×