Graphic, WiFi and Sound problems on AMD A10 - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone Graphic, WiFi and Sound problems on AMD A10 Jump to content

Recommended Posts

Hi,

Thank you so much for putting so much effort and availing such wonderful distro for AMD, am really greatful thanks!

 

I've successfuly installed the OS on my laptop and it seems to be working like a charm;

here are my lappy's specs

 

Brand : Lenovo

Model : G505s-20255

Processor : AMD A-Series A10-5750M
Graphics Adapter : AMD Radeon HD 8650G + HD 8570M Dual Graphics 2048 MB

Memory : 8GB DDR3 800 MHz.

 

despite having a successful installation, am having few glitches like

 

1. Not able to use WiFi

2. There isn't any sound output or input

3. It shows the Display as 4MB only

4. It eats a lot of battery; earlier my laptop's battery used torun for almost 2-3 hours but now it's hardly an hour

 

 

i would be greatful for your guidance and kind help, request everyone to please respond as soon as possible; thanks in advance.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is your bluetooth working (If you have bluetooth)?

As well as this, is your brightness on full?

if your bluetooth is working, the Mac OS cannot control the amount of power going to it (So I have noticed). This eats up a lot of power.

If your brightness is on full, there are drivers to fix it (if I am correct)

I installed on a Lenovo Y40, and I am able to get 2 hours, but the brightness is extremely low.

 

Sound, try the MultiBeast drivers, and if they do not work, get MacPois0n, and use the HDAEnabler v2.8.5 (If I remember correctly, that is the name). If that does not work, use the Audio layout 3, also from MacPois0n.

 

Display memory, I think your graphics are not installed right, but correct me if I am wrong...

Are you booting up in safe mode? If you are, then I think the display memory is always wrong (or at least mine was wrong as well).

 

If your wifi chipset is from Intel, there are no wifi drivers for it. Only broadcom, and I forgot what the other one was.

 

 Are your graphics lagging in anyway? My Y40 just broke, and I am getting a refund. I am planning to buy a better laptop (Asus X550DP) and I want to know if the graphics work beforehand

If they don't work, I have found another laptop anyway

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the Sound you can use Nresh all in 1 sound package in the downloads section.

 

For the Wifi you can use Niresh all in 1 network  package in the download section.

 

 

As for the GFX, Try booting at the Niresh boot screen with flags: UserKernelCache=No GraphicsEnabler=Yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $148.22 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Affter install High Sierra Zone in: Gigabyte H110m / i3 7100 In first reboot working the graphics but no USB drivers / External USB disks i cant mount clover In the secod reboot have problem, the solution -disiablegfxfirmware ane boot whit config, but hace the same problems, dont see the usb drivers and can not mount uefi partition In other reboot see diferentes config, i try diferents, boot with config_uefi without flags, but when run the graphics dont works but i see the usb drivers and external disk and mount the uefi driver. how repair this? boot with config and fix everting or boot with config_uefi and fix graphics?   sorry my inglis is not god
    • Dear Guys,
      Im trying to install mac os x sierra in my dell laptop and ihave followed all the details and reached the installation part. But im getting error saying "An error occurred installing macOS.To use apple diagnostics to check your mac hardware"
      Guys please please help me with it.ithink im almost 90% close to installing mac os. my lap config as follows.the person who help me resolve will be my hero  Motherboard: INTEL i3 370M 2.40GHZ,0KRP5X CPU: DELL N4030 MODEL. Graphics: ATI Mobility Radeopn HD 5430 Motherboard:  
    • i did one but no hdmi or display port sound even if they are detected processor neither no wifi   and install a multiboot ? i triyed clover but didnt work    
    • Hey can some one help me with a problem https://ibb.co/jv8TRT this is my problem I hope you can help me guys
    • Hi
      I followed Nirav's High Sierra installation guide.
      My problem is that I am getting the below error at the install boot screen (osxAptioFix2Drv:Starting overrides for System\Library\CoreServices\boot.efi
      Using reloc block: no hibernate wake: no)


      what I should to do?

      my specs:
      Asus Rampage VI Extreme 
      intel Core i7 7800x
      Samsung 960 EVO SSD 250 
      Gigabyte GEFORCE GTX 1080 TI Gaming OC
      GSkill TridentZ DDR4 8x2 GB
  • Download Statistics

    • Files
      849
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,627

    Latest File
    By ka209

    122    0

×