OS X Maverick 10.9.0 boot error after installation - OS X Maverick Zone Hackintosh 10.9.0 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
Samuele Castiglione

OS X Maverick 10.9.0 boot error after installation

Question

Hi guys, i tried to install  OS X Maverick on my pc:

 

  • intel i5 2500 Socket1155LGA Sandy Bridge;
  • ASRock H67DE3;
  • 8GB DDR3;
  • ATI HD5450;

Set my bios with your instruction, AHCI but not set HPET - Change this to 64-bit. because mybios not show options.

 

the install from usb it's ok, process complete but will show this error ( Attach file)

 

Help me please!

 

post-54179-0-85762600-1400604350_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Deepak    1,701

install NullCpuPowermanagement.kext and will fix this 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi Guys,

if select NullCpuPowermanagement.kext boot show xHpet error, i read our topic and disable this.

I Have reinstalled all with standard setting [NullCpuPowermanagement.kext exclude] and PCIRootUID=1, try boot with this but stop booting at the AppleLogo.

Only first boot later my install start and stop at region selection, mouse and keyboard are blocked .

I boot in verbose mode and attach this screenshot.

 

 

 

Tnks a Lot

 

post-54179-0-13477400-1400663648_thumb.j

post-54179-0-91098300-1400663694_thumb.j

 

post-54179-0-20669500-1400663953_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Deepak    1,701

it shows nullcpu.kext is not installed or loaded ..are you sures installed nullcpu.kext 

are you using any DSDT ??

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

you may find HPC/High Performance Computing as another term of HPET.

Disable it.

 

can you get in language selection step?

if yes, customize chameleon bootloader and drop down any DSDT.

after install, boot with "-f -v"

you may get KP, don't worry...see the failed item, and disable it in BIOS

repeat until you don't get it again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×