Graphics Intel HD 4000 ASUS X501A with Clover Bootloader - Troubleshooting - Hackintosh Zone Graphics Intel HD 4000 ASUS X501A with Clover Bootloader Jump to content
  • 0
Mandeep Kumar

Graphics Intel HD 4000 ASUS X501A with Clover Bootloader

Question

Hi,

ASUS X501A with Clover Bootloader installed getting kernel panic before start, along with apple logo display.(probably i goofed up on config.plist)

i tried following guides available, i was able to install clover and add it to menu's...not much experienced with hackintosh.

Below are the results i could get with the help of the guides...

However,  with Install USB 10.9 (clover) i can boot, again different results...

1) Boot Args "-x -v ncpi=2000" and Graphics Injector Menu "Inject Intel HD 4000 +"

HDMI out shows 1080p (as i like it...)

 

2) Boot Args "-v ncpi=2000" and Graphics Injector Menu "Inject Intel HD 4000 +"

HDMI out shows Error....

"GPU Hang

Trying Restart GPU...

Main RING is NOT waiting on an Event"

 

3) Boot Args "-v ncpi=2000" and Graphics Injector Menu "Inject Intel HD 4000 +"

LAPTOP Display shows NOTHING.....Display is out, nothing on screen... :-(

 

4) Boot Args "-v ncpi=2000" and Graphics Injector Menu "UN-INJECT Intel HD 4000 "

LAPTOP and HDMI Display shows very low resolution.....Screen icons and menu's are huge in size... :-(

 

  

I simply wish to have the Graphics working on laptop itself in the best resolution(no screen flickering). Didn't want to confuse anyone, all 4 observations mentioned above are to just clarify where i stand, after i invested weeks.

At least if some one can tell how can i copy Installer USB ALL EFI Clover Content to installed Mavericks Drive EFI Clover Content..(just tired of keeping this installer usb plugged in)

Could some one please help/suggest...thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

23 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

you need to do some trick to activate HD4000 inject ig platform id and Framebuffercapri ,

use this tools https://www.hackintosh.zone/apple/articles/macpois0n-r68/ 

here is full guide https://www.hackintosh.zone/apple/articles/how-to/intel-hd4000-and-haswell-igpu-r12/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi Deepak,

 

thanks for suggesting me steps...though i'm afraid i could not get it.

 

tried couple of times, Resolved all other problems, have system now working up and running without usb installer

 

(my 500 HDD has 2 partitions, 499 GB MAVERICKS Installed + 1 GB MS DOS FAT (To boot EFI Clover)

 

In order to resolve Graphics issue, installed Chamleon too, attached screenshot for org.chameleon.boot.plist(current)

 

still after reboot resolution remains 1024x768…

 

  • Question 1 - i went in SLE found AppleIntelFramebufferCapri.kext > Contents > MacOS > AppleIntelFramebufferCapri (What to do with it…..shall i rename it to “fbcapri somethingâ€) or edit it with some tool..
  • i tried installing Poision tool....it just disappeared..couldn't find it somehow...does it need 10.9.3 update?

please suggest me next course of action, it just remains 1024x768....wish it could do better.

Thanks in advance :-)

post-54864-0-49302900-1401380951_thumb.p

post-54864-0-04504400-1401380969_thumb.p

post-54864-0-83146300-1401380987_thumb.p

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

you don't need to do anything with kexts ,this is boot loader patch ,make sure have latest boot loader 

but what boot loader you are on clover or chameleon ??

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Deepak,

 

Thanks for your prompt response. Much appreciated.

 

I am terribly sorry i didn't know i can use latest bootloader only to resolve this...it just i saw many people doing it so i assumed it can run both.

 

So far i can boot with clover 2671 only..again that i have in separate 1 GB partition..so that i can boot.

 

i got it from one fella who got it (S400C Asus with Niresh 10.9.2) all working and attached on

http://www.insanelymac.com/forum/topic/296690-asus-s400c-success-install-1092-mavericks/

 

Is there something specific setting in clover which can remedy the situation to 1366x768(which i get during install always)

 

please suggest me on that frame buffer capri...do i need to simply rename it(never done it before...saw the guide and just couldn't figure it out)

 

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

update your bootloader using my tool or clover.pkg 

 

 

 

please suggest me on that frame buffer capri...do i need to simply rename it(never done it before...saw the guide and just couldn't figure it out)

just forget this if requires i will tell you ,

 

make sure you have installed vanilla kext in S/L/E means not modiifed kext ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $53.73 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

  • Download Statistics

    • Files
      849
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,627

    Latest File
    By ka209

    116    0

×