Work With Amdfx 6100 - Successful Installation. - OS X Maverick Zone Hackintosh 10.9.0 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
Yasin Küçük

Work With Amdfx 6100 - Successful Installation.

Question

Hello guys,

 

i have installed this os on my pc with successful but i just have a little problem and it is my graphics card because when i want to start my pc i get error error with memory bla bla (i will upload a foto soon). but if i start with command(graphicsenabler=no) then it start well.

 

this is mijn pc conf.

 

AMD FX 6100readon 7800 series // not workinggpu8gb ramASRock 960GM/U3S3 FX (CPUSocket)1863GB Hitachi HDS723020BLA642 (SATA)  111GB OCZ-AGILITY3 (SSD)
thaks for all.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
bkarr    0

How are you booting exactly?  Are you booting from the usb drive bootloader?  When you use GraphicsEnabler=No, are you able to boot with your ati video card installed?   What are all of the bootflags you are using to boot?

 

When I boot directly from the hard drive, I get the same white error above that you have; I am not sure how to add bootflags when booting from the hard drive.  When I boot from the usb to add bootflags, my system just restarts every time.  I cannot figure anything out it seems!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
treedude    1

Think for a second here, do you experience screen tearing, no? Do you experience 800x600 resolution, no?

Actually, the graphics driver for the 7XXX series are already onboard with Mavericks when you type GraphicsEnabler=no.

There is no need for the experimental recognition of your card it is already included with the OS.

All you need to do is type -f, the ignore kernel cache, command.

 

I have a Amdfx 8150 and a Radeon HD 7970

 

I use these 2 commands to start up.

 

GraphicsEnabler=no -f

 

No freezing, youtube is working, and sound is working without needing tampering.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Think for a second here, do you experience screen tearing, no? Do you experience 800x600 resolution, no?

Actually, the graphics driver for the 7XXX series are already onboard with Mavericks when you type GraphicsEnabler=no.

There is no need for the experimental recognition of your card it is already included with the OS.

All you need to do is type -f, the ignore kernel cache, command.

 

I have a Amdfx 8150 and a Radeon HD 7970

 

I use these 2 commands to start up.

 

GraphicsEnabler=no -f

 

No freezing, youtube is working, and sound is working without needing tampering.

 

i will try it , and i will let you know about this but i have a question about resulation, i use graphicsenabler=no to start my pc then i have not good resulation but i will try it .

 

thanx

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
gamitserio    1

 You're probably receiving this error after installing isn't? i was getting the same and this is apparently because the Kernel is not being loaded, i was able to start up with the boot flag "Kernel Cache"=amdfx    type it as is is including the quotes, apparently this is the amd kernel for this distro, i tried amd and amd64 as in 10.8.5 but they didn't worked.

 

 have fun!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have the AMD FX 6100 processor; and the Asus M5A78L-M motherboard, now i have read that both the processor an the motherboard works with Mavericks; yet usig them o the ams build i getting me nowhere a it load the AMD kernel using the -V the the system jut halts

 

I have do a number of Hackingtosh system before runnig well on intel i5; i do wonder if i was to copy that drive, the could I update the kernel ad whatever else before booting it on the AMD system

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
    • Ok, so I built a new hackintosh with Niresh Mavericks 10.9.0 on a modified Dell Precision T7400 and mostly everything seems to be working correctly except for two things: Sound (The obvious one), and Online video content (Youtube, Facebook videos, etc) play at lower than 1 fps, frozen speed, after 10 seconds of playback it reaches 4 seconds of elapsed time and I have found no other forums explaining this or talking about this so I decided to bring it up here. As for the sound situation, I already bought a new card to replace the X-FI, so yes, I am aware of the Sound Blaster Audigy X-FI Xtreme Audio not being supported, but what caught my attention is that the sound was working and video playback problem was gone temporarily, I happened to hear the sound from my headphones sitting on my desk and put them on, and sound. I decided to test a video on youtube, the problem with the videos, gone. But after a reboot, they were back. However I have the logs from today and can give them to whoever wants/needs them to figure out what may have caused the sound to kick in on the X-FI and maybe add support for this sound card. I copied as far back in the time that the system was on while sound was working that I could up to the shutdown event. I know it's pretty large but I am not sure where to look, I am simply handing this out to whoever wants to see what may have given me audio on this card for the session. From what I can see that looked to be the most closely related to my issue is something to do with bluetooth (I don't have bluetooth, btw), it says in console: "9/20/17 6:49:55.785 PM com.apple.audio.DriverHelper[200]: The plug-in named BluetoothAudioPlugIn.driver requires extending the sandbox for the mach service named com.apple.bluetoothaudiod." repeatedly many times. This could be completely unrelated.   The only recent actions I made that I personally can think of that may have triggered this would be: I installed several different versions of a music player through Winebottler and it failed to start, more and likely because of the lack of .net framework 2.0 and 4.0, this is my highest suspicion of being the likeliest cause, but I could be wrong. I installed Crossover and installed the music player in it, which it ran in and is where I discovered that you need .net 2.0 and 4.0 (It had the player in it's database and installed .net automatically) Ran Discord (It uses output/input, so may as well add that in) The player was MusicBee, and when it crashed, it also left a log that I could probably try to reproduce if needed.   Specs: Dell Precision T7400, 1x Intel Xeon x5482 Nvidia Geforce GTX 660 16GB ddr2 ram 667mhz (Tested to be working correctly, please don't ask me to run a mem test I am impatient enough as it is)
    • 980m+intel 530, 6820hk 512ssd+120ssd+1TB im trying to install macOsierra, and i tried a lot of combinations of arguments and configuration, nothing seems to work, i got the same problem every time ofter i start the installation! Is saying: System uptime in  nanoseconds: some random numbers.
    • Hello guys!


      Today I tried to install macOS High Sierra from a bootable usb, but my pc froze during the booting process.
      I need help. Can you help me?

      Here I attached a demo with the problem.
      https://goo.gl/cp5E8M


      Thanks in advance!
    • Hi, I am new at this, I installed maverick on a Lenovo g460 and everything ok but when I try to start appear a screen and say "system uptime in nanoseconds..." , I use -x and -x and others but I can't solve my problem. Sorry for my English. Thanks 
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,532

×