Problems with nvidia MSI GT640 2gb - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone Problems with nvidia MSI GT640 2gb Jump to content
ragonhar

Problems with nvidia MSI GT640 2gb

Recommended Posts

Hi,

i'm encountering some problem with the maverick distro that seems to be not compatible with the GT 640

This is my configuration:

CPU I7 4770 PC 1150 3,4 ghz

MB Gigabyte H97M-D3H

Ram 4gb Corsair Value 1600mhz DDR3

HDD WD Blue 1tb

V.Card  MSI GT 640 2gb (mod. N640-2GD3/V1)

 

If install niresh's maverick with an old asus GT240 1gb non problem: the system responds well and without any problem (only Audio returns to work)

The GT 640 boots normally  but after the apple logo goes in black screen (no signal)

I try to change the video card installing before the system with 240 and then changing with the 640 but nothing.

With the 640 the system starts but the video signal is off (i try to connect to the machine with teamviewer and i reach the hackintosh regularry)

If in the boot screen of niresh i try with GraphicsEnalber=0 the system starts in "safe mode" but some application (like safari or office) have a lot of window flikers.

P.S. I haven't problems with gt 640 in 10.8 distro

Waiting for Your answers.

Ragonhar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Resolved the issue: Installed Maverick deselecting GraphicEnabler and without select other nvidia drivers. Maybe i was tired during various trial and surely i'm a newbie in this h-apple "world"

Thanks to Niresh for his great job and to this community.

Ragonhar

P.S. i'm update the system to 10.9.4, too,  without any problem;

the last problem is the standby mode that stuck the machine forcing me to hardware reset.

Ragonhar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $148.22 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Dear Guys,
      Im trying to install mac os x sierra in my dell laptop and ihave followed all the details and reached the installation part. But im getting error saying "An error occurred installing macOS.To use apple diagnostics to check your mac hardware"
      Guys please please help me with it.ithink im almost 90% close to installing mac os. my lap config as follows.the person who help me resolve will be my hero  Motherboard: INTEL i3 370M 2.40GHZ,0KRP5X CPU: DELL N4030 MODEL. Graphics: ATI Mobility Radeopn HD 5430 Motherboard:  
    • i did one but no hdmi or display port sound even if they are detected processor neither no wifi   and install a multiboot ? i triyed clover but didnt work    
    • Hey can some one help me with a problem https://ibb.co/jv8TRT this is my problem I hope you can help me guys
    • Hi
      I followed Nirav's High Sierra installation guide.
      My problem is that I am getting the below error at the install boot screen (osxAptioFix2Drv:Starting overrides for System\Library\CoreServices\boot.efi
      Using reloc block: no hibernate wake: no)


      what I should to do?

      my specs:
      Asus Rampage VI Extreme 
      intel Core i7 7800x
      Samsung 960 EVO SSD 250 
      Gigabyte GEFORCE GTX 1080 TI Gaming OC
      GSkill TridentZ DDR4 8x2 GB
    • please i have dell latitude E5420 and my screen always divides into for during and after installing sierra or high sierra. please i really need help.
  • Download Statistics

    • Files
      849
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,627

    Latest File
    By ka209

    120    0

×