Need Help Please. AMD A8 APU - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone Need Help Please. AMD A8 APU Jump to content
Andrew Pyle

Need Help Please. AMD A8 APU

Recommended Posts

Hi guys, i've been working on installing Mavericks on my hp envy touch smart 15-j009wm. I have tried every boot flag and kernel i can think of. All i get is an instant reboot after it runs just a few lines. 

Specs:

 

AMD A8-5550m

Radeon HD 8550g graphics

8gb Ram

 

Let me know anything else you need. May donate with paypal if someone can help me get it running.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i have the same processor and i used this flags:

 

amd -v npci=0x3000

 

and then before to install, choose:

 

GraphicsEnabler=Yes

IGPEnabler=Yes

npci=0x3000

MacPro 5,1

SATA3

UseKernelCache=Yes

 

I tried installing two weeks, trying in many ways, i have HP Pavilion p7-1414 Desktop

 

Motherboard: MSI MS-7778 (Jasmine) 
RAM: 10GB DDR3-1600 
Processor: AMD A8-5500 3.2 GHz (3.7 GHz turbo up to) 
2 Video Graphics: 
Internal: AMD HD7560D 
PCI Express: GIGABYTE NVIDIA GeForce GT 630 2GB DDR3 128 bit GPU 
Sound: Integrated IDT Audio 92HD73E 
Hard Drieve: 1TB SATA

 

Regards.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i have the same processor and i used this flags:

amd -v npci=0x3000

and then before to install, choose:

GraphicsEnabler=Yes

IGPEnabler=Yes

npci=0x3000

MacPro 5,1

SATA3

UseKernelCache=Yes

I tried installing two weeks, trying in many ways, i have HP Pavilion p7-1414 Desktop

Motherboard: MSI MS-7778 (Jasmine)

RAM: 10GB DDR3-1600

Processor: AMD A8-5500 3.2 GHz (3.7 GHz turbo up to)

2 Video Graphics:

Internal: AMD HD7560D

PCI Express: GIGABYTE NVIDIA GeForce GT 630 2GB DDR3 128 bit GPU

Sound: Integrated IDT Audio 92HD73E

Hard Drieve: 1TB SATA

Regards.

Wow man that helped a lot. I'm at least getting somewhere now. I now get stuck on (of course) "still waiting for root device" so I'm trying to figure that out. My bios doesn't have an ahci option but from researching I found out that it is supposed to be enabled by default. I tried adding the flags ahcidisk=8 and debug=8 and I get this: "see attached"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i have the same processor and i used this flags:

amd -v npci=0x3000

and then before to install, choose:

GraphicsEnabler=Yes

IGPEnabler=Yes

npci=0x3000

MacPro 5,1

SATA3

UseKernelCache=Yes

I tried installing two weeks, trying in many ways, i have HP Pavilion p7-1414 Desktop

Motherboard: MSI MS-7778 (Jasmine)

RAM: 10GB DDR3-1600

Processor: AMD A8-5500 3.2 GHz (3.7 GHz turbo up to)

2 Video Graphics:

Internal: AMD HD7560D

PCI Express: GIGABYTE NVIDIA GeForce GT 630 2GB DDR3 128 bit GPU

Sound: Integrated IDT Audio 92HD73E

Hard Drieve: 1TB SATA

Regards.

Although I did skip the Mac Pro and sata3 because I'm on a laptop

Share this post


Link to post
Share on other sites

Find in your BIOS and change to AHCI, then you can try with -x (Safe Mode):

 

amd npci=0x3000 -v -x

 

or try:

 

amd npci=0x3000 USBBusFix=Yes -v -x

 

or:

 

amd npci=0x3000 USBBusFix=Yes PCIRootUID=1 -v -x

 

if not run, change to PCIRootUID=0

 

Regards.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $35.82 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Recently I tried to install Sierra Zone Hackintosh onto my Dell Inspiron N5567 Laptop. Installation was pretty fine. It booted up so well. The problems started during the post-installation process. Audio kext worked properly after some reinstalling. Wifi, Ethernet, and Bluetooth was unable to configure. When installing the graphics kext for Intel HD Graphics, it got installed properly and after restarting my laptop, there was a black screen after my Clover bootloader and it gets shut down.    My Laptop Specs: Dell Inspiron N5567 Intel Core i5 7200U 8GB DDR4 SODIMM RAM  AMD Radeon R7 M445 Graphics  2TB Hard Drive   The Drivers Include: Intel AC3265 Network/WiFi drivers Realtek ALC 3246 Audio Drivers Intel HD 620 Graphics Drivers AMD Radeon R7 M445 Graphics Drivers.   Please do consider this issue and come up with any solutions. I have checked youtube. No one has Hackintosh installed Hackintosh on the very same laptop series. Please help.
    • I !ve got the problem after post install highsierra . when restart computer ,It can!t boot to keep going install account and hang the computer.   My laptop is ASUS X550D  with amd CPU A6 5350M 2.9 GHZ                        graphic RADEON HD 8670M    RAM  4gb  help me how to fix it thanks alot         
    •     Getting problem with installing macos Sierra on a dell latitude E5520, I tried the usb boot on a hp computer and there it worked. But on the dell i get the error as in the picture. What's can i do for fix this?
    • I've added every kext possible, Lilu, IntelGraphicsFixup, changed my config settings nothing so far has worked. I tried asking for help on the tony mac forums, but was banned the minute I sent the progress report they asked for, for software piracy. (which makes no sense because any hackintosh is software piracy anyway) but regardless of that, I still have very choppy graphics, and only 4 mb of VRAM, as shown in the about my mac screenshot I linked below. Can anyone help?
    • Hi, 
      I finally decided to install macOS high sierra on my laptop - Lenovo IdeaPad 720S 15IKB.
      It has:   i5-7300HQ, Intel HM175
      12GB DDR4 RAM
      A Samsung 256GB NVMe Drive
      GTX 1050 Ti With Max-Q   The first try did not boot so i had to use some args to get it to boot. The first problem arises due to the fact that all available usb slots are usb 3.1. The installer did not recognise my keyboard and trackpad and i had to install some kexts to get them working. Well, after i intalled the kexts, It was stuck in a boot loop. I was fed up and it was late so i decided to download hackintosh zone from niresh. I would install it later. Well, when i run hackintosh zone it gets stuck at the apple logo after loading. I ran it in verbose mode and it gets stuck in the following   [Date] localhost com.apple.xpc.launchd[1] <Error>: Host-level exception raised: pid = 541, thread = 0xbf1f, exception type = 0xd, codes = { 0 }, states = { 0 }
      busy timeout[0], (240s): 'AppleEFIRuntime'
      busy timeout[1], (240s): 'AppleEFIRuntime'
      busy timeout[2], (240s): 'AppleEFIRuntime'   Then the screen goes blank and it starts over. Any help is appreciated. Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      852
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,601

    Latest File
    By Niresh

    552    0

×