Intel HD4600 not working QE/CI. I tried everything, but not working!! - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
MagisterMundus

Intel HD4600 not working QE/CI. I tried everything, but not working!!

Question

Hello.

My niresh mavericks 10.9.0 PC is:

- Processor I7-4770 (+ HD4600 iGPU)
- Motherboard ASUS H87-M PLUS
- Kingston SSD 120GB
- HD 1TB Samsung

I installed Niresh and installed Audio and network drivers/kexts and now the only thing not working is QE/CI.
The display is in 1920x1080 but still no QE/CI.

Can anyone tell me the kexts needed for this to work?

My org.chameleon.Boot.plist:
 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Credits</key>
<string>www.hackintosh.zone</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>IGPEnabler</key>
<string>y</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1920x1080x32</string>
<key>IntelAzulFB</key>
<string>10</string>
<key>IGPlatformID</key>
<string>0D220003</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x2000 dart=0</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>HDEFLayoutID</key>
<string>01000000</string>
<key>HDAEnabler</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>

IGPEnabler was "Yes", changed to "y" and it is not working too.|

Any ideas???

 

Thank you!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

WOW. It worked! Thank you so much!

Do I need to do anything to install 10.9.1, 10.9.2, 10.9.3 and 10.9.4 updates succesfully?

Specially 10.9.2, famous for graphics issues after updating...

Any suggestions?

Thank you for now; if any moderators wish, they can mark it as solved.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I suggest u download a full maverick 10.9.3 o 10.9.4 installer from apple store n use unibeast 4.0 to create boot able usb should work excellent

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello Mahke.

I tried to install the 10.9.4 update combo. From 10.9.0 to 10.9.4...

Backed up all kexts from /System/Library/Extensions and the org.chameleon.Boot.plist file from /Extra

Installed the update, rebooted and the screen was black.

Inserted Mavericks USB, opened terminal and pasted back all kexts and the org.chameleon.Boot.plist to the HDD.

Now I have a Kernel Panic, I am not sure what the error is. I will post a screenshot:

​Can you help me? Thank you.

1405647310__img_20140717_221825.jpg
1405647324__img_20140717_221859.jpg
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

U having this problem coz u use niresh distro in future u must use original installer from apple Store then every update will work perfect. Try to install mac driver in windows, install a program called mac drive. There is a free trial. It allows read/write to mac drives in windows. Back up your old kernel, install 10.9.4 then boot back into windows, put your old kernel back and all should be good!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $62.87 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • i have a Lenovo ideapad Y700 that won't boot to Mac OSX. its a Intel Core i7-6700HQ cpu @ 2.60GHz. 16 GB Ram with intel hd 530 Graphics and Nvidia Geforce GTX 960M. i got: uptime in nanoseconds error. the uptime i got on my machine is 2084132230. not the same everytime  
    • I previously installed yosemite on my pc. It worked well. But I can only boot the yosemite by cliking F10 advanced boot option and have to select my Hard drive. It didn/t boot automatically. So I just mounted the EFI folder and replaced the files from the original EFI I got from a link. Probelm started. So I planned to install Yosemite again. Keyboard not worked. So I boot back windows 10 and replace everything. But when I try to install yosemite again, sill I'm facing the probelm. Keyboard not working at selecting Yosemite zone screen. Keyboard is well functioning at BIOS screen, advanced boot option screen, even in my windows 10. But it freeze at the below screen. I tried everything, changed my Boot mode to UEFI and Legacy, reset CMOS by removing CMOS battery, restarted minimum 50 times, Changed my keyboard from USB to PS2, changed my USB keyboard port to every port. Please help me to solve this.   My System Config :   Intet i3-2120 CPU@3.30GHz 1 TB Hard drive 8 GB Ram 2GB GT610 graphic card Keyboard freeze at this screen.
    • Yes , I'm Jeff and I'm new around here. I was wondering what it takes to get a ISO file around here?  By the way I love your web site.  Hope to hear from you soon. Thanks.
    • I am fairly new to the idea of creating hackintoshes but I would love to dual boot Windows 10 and Mac OS Sierra on this machine listed below, will it be possible? Thanks in advance   Case CORSAIR OBSIDIAN SERIES™ 750D FULL TOWER CASE Processor (CPU) Intel® Core™i7 Ten Core Processor Extreme i7-6950X (3.0GHz) 25MB Cache Motherboard ASUS® RAMPAGE V EDITION 10: E-ATX, USB 3.1, SATA 6 GB/s Memory (RAM) 32GB HyperX PREDATOR DDR4 3200MHz X.M.P (4 x 8GB) Graphics Card   Asus Republic Of Gamers Strix NVIDIA GTX 1080 1st Hard Disk 480GB BiWIN 2.5" SSD, SATA 6 Gb/s (upto 564MB/sR | 513MB/sW) 2nd Hard Disk 6TB SATA-III 3.5" HDD, 6GB/s, 7200RPM, 128MB CACHE DVD/BLU-RAY Drive 16x BLU-RAY WRITER DRIVE, 16x DVD ±R/±RW & SOFTWARE Power Supply CORSAIR 1000W RMx SERIES™ MODULAR 80 PLUS® GOLD, ULTRA QUIET Power Cable 1 x 1 Metre UK Power Cable (Kettle Lead) Processor Cooling Corsair H100i V2 Hydro Cooler w/ PCS Liquid Series Ultra Quiet Fans Thermal Paste ARCTIC MX-4 EXTREME THERMAL CONDUCTIVITY COMPOUND Extra Case Fans 2x 120mm Apache Black Quiet Fan (fitted to extract from rear/roof)     Sound Card ONBOARD 8 CHANNEL (7.1) HIGH DEF AUDIO (AS STANDARD) Wireless/Wired Networking 10/100/1000 GIGABIT LAN PORT (Wi-Fi NOT INCLUDED) USB Options MIN. 2 x USB 3.0 & 6 x USB 2.0 PORTS @ BACK PANEL + MIN. 2 FRONT PORTS Operating System Genuine Windows 10 Professional 64 Bit - inc DVD & Licence Operating System Language United Kingdom - English Language DVD Recovery Media Windows 10 (64-bit) Professional DVD with paper sleeve Office Software NO OFFICE SOFTWARE Anti-Virus NO ANTI-VIRUS SOFTWARE Browser Google Chrome™ Warranty 3 Year Silver Warranty (1 Year Collect & Return, 1 Year Parts, 3 Year Labour) Delivery STANDARD INSURED DELIVERY TO UK MAINLAND (MON-FRI) Build Time Standard Build - Approximately 7 to 9 working days
    • hii i am using samsung laptop intel i3   M370   2.40 Ghz  nvidia geforce  M315  graphics when i boot from usb,  firstly show some code and after this show a dialog box . in this box , showing a phone and laptop, one by one. on the top of the screen, showing apple logo and "Language Chooser". i am not able go next step.   plz help me.
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,538

    Latest File
    By rembrandt63

    344    0

×