Boot Problems/Errors & Issues on Mac OS X 10.9.4 - OS X Mavericks 10.9 - Hackintosh Zone Jump to content

Question

Hello Mac Gurus,

 

I am running Mac OS X 10.9.4 and facing following boot errors and few features are not working.

Hope you guys can help me out.

 

Issues:

1.Card Reader Not Working

2.Sleep not working

Laptop on AC Power: If I click on sleep the monitor goes black and comes back if I move mouse or click mouse button.

Laptop without AC Power: If I click or don’t click on sleep button the display goes off after 10 mins (as per energy management rules) but if it crosses 30 mins the laptop never wakes up. I have to force shutdown and restart.

Sleep is not working with lid down and laptop not waking up when lid is up.

3.HDMI Audio Out is not working

Though the HDMI Audio options are available in the sound settings but still no sound out of HDMI port.

 

Errors:

  1.  USB Notification: The hub “HubDevice†@ 0x1d100000 has reported an overcurrent condition. Port 3 has been disabled.
  2. USB Notification: The hub “HubDevice†@ 0x1d100000 has reported an overcurrent condition. Port 4 has been disabled.
  3.  GeforceSensors: still waiting for accelerator to start…
  4.  SMC: :smcReadKeyfiction ERROR LsNM kSMCKeyNotFound(0x84) fKeyHashTable=0x0
  5. SMC: :smcGetLightshowVers ERROR: smcReadKey LsNM failed (kSMCKeyNotFound)
  6. SMC: :smcPublishLightshowVersion ERROR: smcGetLightshowVers failed (kSMCKeyNotFound)
  7.  SMC: :smcInitHelper ERROR: smcPublishLightShowVersion failed (kSMCKeyNotFound)
  8.  SMC: :smcInitHelper ERROR: MMIO regMap == NULL – fall back to old SMC mode.
  9.  Flow_divert_kctl_disconnect (0): disconnecting group 1
  10.  GeForceSensors (pci1): [Fatal] unable to shadow VBIOS
  11. Airport: Link Down on en1. Reason 8 Disassociated because station leaving.
  12.  50.615009: ATHR: unknown locale: 60

50.658509: setWOW_PARAMETERS:wowevents = 2(1)

50.696557: ATHR: unknown locale: 60

50.744718: ATHR: unknown locale: 60

50.343739: ATHR: unknown locale: 60

  1.  [AGPM Controller] unknownPlatform
  2.  ApplePolicyControl: Failed to initialize the Policy Profile!!

System Details:

 

Specifications

Processor

Intel Core i5 2450M

Code Name

Sandy Bridge

Package

Socket 988B rPGA

Graphics Native

Intel HD Graphics 3000

Graphics

nVidia Geforce GT 630M 2GB

Installed RAM

16GB DDR3

Mainboard Chipset

Intel Sandy Bridge

Mainboard Southbridge

Intel HM65

Manufacturer

ASUSTeK Computer Inc

BIOS

American Megatrends Inc

Laptop Model

K53SM-SX010D

Mac OS

OS X 10.9.4 (13E28)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Can I ask which guide you followed to do the update from 10.9.0 to 10.9.4? Or what was your procedure at this point, because I just can not ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Can I ask which guide you followed to do the update from 10.9.0 to 10.9.4? Or what was your procedure at this point, because I just can not ..

 

I didn't follow any particular guide.

After Niresh Mavericks 10.9.0 install, I waited till the permissions, cache rebuild is complete.

Once that is done, restart the system and try login to App store.

Once you are in App Store, check for updates and there will be a combo update fr 10.9.4.

Just install all the updates.

 

This is what I followed.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

1.Remove Gpu sensors.kext 

2.Update FakeSMC 

3.Choose good Smbios 

4.focus on HD3000 nvidia will not work 

 

Use MacPois0n if you need one stop for all 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I didn't follow any particular guide.

After Niresh Mavericks 10.9.0 install, I waited till the permissions, cache rebuild is complete.

Once that is done, restart the system and try login to App store.

Once you are in App Store, check for updates and there will be a combo update fr 10.9.4.

Just install all the updates.

 

This is what I followed.

 

You have an Intel processor, which is why I was so simple .. 
Thanks anyway explanation! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

1.Remove Gpu sensors.kext 

2.Update FakeSMC 

3.Choose good Smbios 

4.focus on HD3000 nvidia will not work 

 

Use MacPois0n if you need one stop for all 

Hi Deepak - Are you suggesting me to perform the above four steps??

 

If yes, then:

1. How do I Update the FakeSMC??

2. What is good SMBIOS?

3. I think HD3000 are already installed and working fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

You have an Intel processor, which is why I was so simple .. 
Thanks anyway explanation! ;)

 

@Lolloso: Do you have an AMD?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi Deepak - Are you suggesting me to perform the above four steps??

 

If yes, then:

1. How do I Update the FakeSMC??

2. What is good SMBIOS?

3. I think HD3000 are already installed and working fine.

yes 

1.just install lastest Fakesmc using MacPois0n

2.this means Macbook Pro for Laptop and iMac for Desktop use chameleon wizard compare smbios with your system specs i think MacPro 8,1 is good for you 

3.thats good but check getting Full QE/CI 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

I have installed FakeSMC using MacPoison 1.5.

2.this means Macbook Pro for Laptop and iMac for Desktop use chameleon wizard compare smbios with your system specs i think MacPro 8,1 is good for you 

I think I have MacPro 8,1 SMBIOS.

3.thats good but check getting Full QE/CI

Yes I do have full QE/CI enabled.

What else can I do now   :) ??

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $62.87 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • I previously installed yosemite on my pc. It worked well. But I can only boot the yosemite by cliking F10 advanced boot option and have to select my Hard drive. It didn/t boot automatically. So I just mounted the EFI folder and replaced the files from the original EFI I got from a link. Probelm started. So I planned to install Yosemite again. Keyboard not worked. So I boot back windows 10 and replace everything. But when I try to install yosemite again, sill I'm facing the probelm. Keyboard not working at selecting Yosemite zone screen. Keyboard is well functioning at BIOS screen, advanced boot option screen, even in my windows 10. But it freeze at the below screen. I tried everything, changed my Boot mode to UEFI and Legacy, reset CMOS by removing CMOS battery, restarted minimum 50 times, Changed my keyboard from USB to PS2, changed my USB keyboard port to every port. Please help me to solve this.   My System Config :   Intet i3-2120 CPU@3.30GHz 1 TB Hard drive 8 GB Ram 2GB GT610 graphic card Keyboard freeze at this screen.
    • Yes , I'm Jeff and I'm new around here. I was wondering what it takes to get a ISO file around here?  By the way I love your web site.  Hope to hear from you soon. Thanks.
    • I am fairly new to the idea of creating hackintoshes but I would love to dual boot Windows 10 and Mac OS Sierra on this machine listed below, will it be possible? Thanks in advance   Case CORSAIR OBSIDIAN SERIES™ 750D FULL TOWER CASE Processor (CPU) Intel® Core™i7 Ten Core Processor Extreme i7-6950X (3.0GHz) 25MB Cache Motherboard ASUS® RAMPAGE V EDITION 10: E-ATX, USB 3.1, SATA 6 GB/s Memory (RAM) 32GB HyperX PREDATOR DDR4 3200MHz X.M.P (4 x 8GB) Graphics Card   Asus Republic Of Gamers Strix NVIDIA GTX 1080 1st Hard Disk 480GB BiWIN 2.5" SSD, SATA 6 Gb/s (upto 564MB/sR | 513MB/sW) 2nd Hard Disk 6TB SATA-III 3.5" HDD, 6GB/s, 7200RPM, 128MB CACHE DVD/BLU-RAY Drive 16x BLU-RAY WRITER DRIVE, 16x DVD ±R/±RW & SOFTWARE Power Supply CORSAIR 1000W RMx SERIES™ MODULAR 80 PLUS® GOLD, ULTRA QUIET Power Cable 1 x 1 Metre UK Power Cable (Kettle Lead) Processor Cooling Corsair H100i V2 Hydro Cooler w/ PCS Liquid Series Ultra Quiet Fans Thermal Paste ARCTIC MX-4 EXTREME THERMAL CONDUCTIVITY COMPOUND Extra Case Fans 2x 120mm Apache Black Quiet Fan (fitted to extract from rear/roof)     Sound Card ONBOARD 8 CHANNEL (7.1) HIGH DEF AUDIO (AS STANDARD) Wireless/Wired Networking 10/100/1000 GIGABIT LAN PORT (Wi-Fi NOT INCLUDED) USB Options MIN. 2 x USB 3.0 & 6 x USB 2.0 PORTS @ BACK PANEL + MIN. 2 FRONT PORTS Operating System Genuine Windows 10 Professional 64 Bit - inc DVD & Licence Operating System Language United Kingdom - English Language DVD Recovery Media Windows 10 (64-bit) Professional DVD with paper sleeve Office Software NO OFFICE SOFTWARE Anti-Virus NO ANTI-VIRUS SOFTWARE Browser Google Chrome™ Warranty 3 Year Silver Warranty (1 Year Collect & Return, 1 Year Parts, 3 Year Labour) Delivery STANDARD INSURED DELIVERY TO UK MAINLAND (MON-FRI) Build Time Standard Build - Approximately 7 to 9 working days
    • hii i am using samsung laptop intel i3   M370   2.40 Ghz  nvidia geforce  M315  graphics when i boot from usb,  firstly show some code and after this show a dialog box . in this box , showing a phone and laptop, one by one. on the top of the screen, showing apple logo and "Language Chooser". i am not able go next step.   plz help me.
    • Hi guys, I installed the Hackintosh Sierra Zone image and most things work except my graphics. It detects as AMD R9 290X when I use FakeID 0x67B01002 on boot, however I only get 7MB of VRAM with no QE. My screen also tears as well. Hope someone can help me - Intel Core i5 2500K - AMD R9 290X 4GB - ASUS P8Z77-V LX
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,538

    Latest File
    By rembrandt63

    343    0

×