HP Laptop Support ? - Page 9 - OS X Mavericks 10.9 - Hackintosh Zone HP Laptop Support ? Jump to content
  • 0
Gerhard Botha

HP Laptop Support ?

Question

Hi Guys,

 

I have an : HP Envy 15 j163ei notebook and would like to find out how compatible it is with Hackintosh, i've managed to get it loaded with Hackintosh however it seems like there is a lot of problems.

 

  • Sound is not working
  • Wifi not working
  • LAN not working

 

There could be more, if anyone else has this exact same notebook could you please let me know if you got these sorted perpaps or if anyone else has some information that may help ?

 

link to my exact notebook : http://www8.hp.com/za/en/products/laptops/product-detail.html?oid=6894560

 

Thanks in advance...

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

62 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

@ i've tried that here is that section of the kext file :

 

 

<key>IOPCIClassMatch</key>

<string>0x04030000&amp;0xffff0000</string>
<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>0x8c148086</string>

 

maybe i've missed something ?

 

System Info Shows me 2 Audio Devices

 

1: Lynx Point HD Audio Controller : 

 

Ven ID : 8086

Dev ID : 8c20

 
and 2 : Haswell HD Audio Controller : 
 
Ven ID: 8086
Dev ID: 0c0c
 
Which one should i enter in the kext file ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@ I've tried both mine now as well as yours it has no effect ,i restart and boot with flags : -v nv_disable=1 GraphicsEnabler=Yes IGPEnabler=Yes IntelAzulFB=11 

 

Could it be boot flag related ? also i don't get kernel panic with voodooHDA file in, i'm not sure if it reloads all the kext files ? is there a way to force it to reload the kext files ? or is it done by default

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@ I've just updated System Info and now i get this Audio Device :

 

8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller :

 

8086 / 8c20

 

Funny enough et also picks up my Graphics Card :

 

GK208M [Geforce GT 740M] : 10de / 1292

 

But still no sound... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $53.73 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • I have searched all over and there is a LOT of info on what to do to install Mac OS w/e once you have set up the Mac VM. I am brand new at this so I may just be missing something very simple. How do I get from this... https://imgur.com/vQrLPXH To this.... https://imgur.com/RunPZ1C  
    • Hello everyone,  I'm trying to install High Sierra (with AMD support) on my AMD 4500m Lenovo G505s laptop. When booting from Clover in EFI with i get some really fast screen log then the pc reboots. Now, i know there isn't a way you could help me without some info/logs, unless i'm missing a major malfunction known on these kind of laptops, so, do you know a way i could prevent it from rebooting in order to at least understand what is causing this problem? Do you think even trying to put OSX on this laptop is worth it? Thank you.
    • Hello, i am trying to install High Sierra on my ASUS X75VB but i am getting multiple errors with the ACPI.
      I believe it is CPU related?

      Mainboard: HM76 (X75VB SOCKET 0)
      CPU: Intel Core i5 3320m (Not the original CPU of this laptop!)
      GPU: Intel HD Graphics 4000 & NVIDIA 2GB Geforce 740M
      RAM: DDR3 8GB
      Storage: 120GB SSD (SATA-2)

      I have used the DSDT.aml & SSDT.aml from the following resource:
       https://github.com/xxx10101xxx/ThinkPad-X230-macOS/tree/master/i5-3320M

      My config.plst can be found here:
      https://drive.google.com/open?id=1lK7ixY8fAvtIJv8gY6Gf-RQvKJBVcFLm

      Thanks in advance!
    • im already download 10.12 and 10.13 . when im trying install 10.12 . all works fine , like resolution already 1920x1080 , sound , network all fine .. but when im trying install 10.13. resolution wont 1080 , already install nvidia web drivers , but hopeless..

      using Nvidia GT630 , btw .
    • I have Yosemite Zone working on Virtualbox fine.  After downloading High Sierra Zone there is only a dmg and no ISO.  I tried converting the dmg with hdiutil but it goes to 8GB and I get "no bootable media" in Virtualbox.  Has anyone been able to do this yet? 
  • Download Statistics

    • Files
      849
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,627

    Latest File
    By ka209

    116    0

×