[Semi-Success] Asus A43Sj ( Mavericks 10.9.0 ) - OS X Maverick Zone Hackintosh 10.9.0 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
cordovaputra

[Semi-Success] Asus A43Sj ( Mavericks 10.9.0 )

Question

Today, i have a good news for them who use the same laptop as mine, Asus A43SJ. Yep, i've finally able to install Mavericks OS X 10.9.0 with only single minor issues, it's about my trackpad which still unrecognised, but overall, it works like charm and awesome !.

Thank you, Niresh and the other senpai who've managed to guide me this far :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
hamza4best    0

Hey I want to install Mavericks on my Asus s46 laptop. Can you tell me in detail which steps you used to install it

 

Couple of Questions

1. I have currently windows 8.1 installed and I want to use Mavericks along with Windows. is it possible?

2. I've my hard disk partitioned into two drives, is it possible to install Mavericks on a third smaller partition which I can make during the installation of Mac OS without interfering with my Windows?

3. Which dsdt you selected in tonymacx86?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Deepak    1,701

Hey I want to install Mavericks on my Asus s46 laptop. Can you tell me in detail which steps you used to install it

 

Couple of Questions

1. I have currently windows 8.1 installed and I want to use Mavericks along with Windows. is it possible?

2. I've my hard disk partitioned into two drives, is it possible to install Mavericks on a third smaller partition which I can make during the installation of Mac OS without interfering with my Windows?

3. Which dsdt you selected in tonymacx86?

1.Yes 

2.Yes

3.i prefer don't use tonymac dsdt creata your own native one ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
hamza4best    0

1.Yes 

2.Yes

3.i prefer don't use tonymac dsdt creata your own native one ..

Can you explain the partitioning part?

Basically I don't want to disturb my current partitioning of two drives..so I don't understand how will the setup will be able to partition a third drive without swiping out the data? 

Secondly is there any chance that Installing Mac os might damage my hardware?  is my laptop hackintoshable?

Should I just download the niresh distro?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Can you explain the partitioning part?

Basically I don't want to disturb my current partitioning of two drives..so I don't understand how will the setup will be able to partition a third drive without swiping out the data? 

Secondly is there any chance that Installing Mac os might damage my hardware?  is my laptop hackintoshable?

Should I just download the niresh distro?

 

Well you have to make sure to backup your datas before partitioning the drives.

What is your system specs? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Is it necessary to format the drive or can I just use my drive with data on it?

The core i5 version https://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/S46CB/#specifications

 

Alright i'll explain it, and make sure you read this carefully.

If you decide to do hackintoshing, first you need to backup the entire data in your drive to an external one.

Then, you need to make a decision, whether you want to do Pre-Test installation, or Fresh installation. 

Pre-Test means, you don't use the main drive ( C: volume ) for the installation. instead of it, you used the other drive volumes ( just like D: or E: , etc )

How do you choose it?, well it depends on you. If you want less-issues, you can do pre-test to ensure whether the distro works or not, but if you're ready to face any issues without any backup OS ( you can use vmware, parallel desktop, or any other viral softwares to install windows for the backup guide ), then Fresh-install might be the one for you to choose :)

 

Okay, based on your system specifications, they're all ready and good to go.

Download the Niresh's distro.

ISO : mount it to DVD ( i recommend DVD-RW ), then do normal install by using -v ( as the boot flag in the first boot options )

DMG : you have to restore the dmg file ( for example : mavericks.dmg ) to a 8GB USB ( if you have more than 8 GB, no problem at all )

 

Have some try first ! :)

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
hamza4best    0

So i wont have any trouble with my WiFi,track pad and discrete graphics?

Plus I thought it would be good if I shrank one of my drives to create a new one for Mac.

And the distro torrent only contains the Mavericks.dmg file.no iso why is that?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So i wont have any trouble with my WiFi,track pad and discrete graphics?

Plus I thought it would be good if I shrank one of my drives to create a new one for Mac.

And the distro torrent only contains the Mavericks.dmg file.no iso why is that?

 

1. Depends on how your system, if it's fully compatible then you'll get less issues. Give it a try :)

2. Okay, that's fine so you still have your windows OS

3. Yes, Niresh haven't release the .iso one. Well, it's an original file that you must mount it into a 8 GB of USB, not a DVD-RW or DVD-R

the tutorial is in this link, really works :  

( thanks to @Deepak )

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
hamza4best    0

1. Depends on how your system, if it's fully compatible then you'll get less issues. Give it a try :)

2. Okay, that's fine so you still have your windows OS

3. Yes, Niresh haven't release the .iso one. Well, it's an original file that you must mount it into a 8 GB of USB, not a DVD-RW or DVD-R

the tutorial is in this link, really works :  

( thanks to @Deepak )

Followed the tutorial

1. Added the clover booter in my 2gb usb

2.Restored the mavericks.img file in my 8gb USB but when I boot, the clover booter loads up with the christmas theme and when i click on mavericks os x 10.9..on the next page error comes up something like "error loading drivers" why is that?

 

Plus I tried to restore the image again in my usb but before that i formatted it though windows and now my usb is corrupted how to fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Followed the tutorial

1. Added the clover booter in my 2gb usb

2.Restored the mavericks.img file in my 8gb USB but when I boot, the clover booter loads up with the christmas theme and when i click on mavericks os x 10.9..on the next page error comes up something like "error loading drivers" why is that?

 

Plus I tried to restore the image again in my usb but before that i formatted it though windows and now my usb is corrupted how to fix it?

 

Well that's normal. Sometimes clover boot won't do, so you need to use the chameleon boot loader by OSX 10.8.5

How to do that?

Well, you download the 10.8.5 iso then mount it to a DVD-RW, then plug your mavericks usb ( that have been mounted to a 8 GB USB ) together with the DVD, and you'll see your USB name on the booting list

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
    • Ok, so I built a new hackintosh with Niresh Mavericks 10.9.0 on a modified Dell Precision T7400 and mostly everything seems to be working correctly except for two things: Sound (The obvious one), and Online video content (Youtube, Facebook videos, etc) play at lower than 1 fps, frozen speed, after 10 seconds of playback it reaches 4 seconds of elapsed time and I have found no other forums explaining this or talking about this so I decided to bring it up here. As for the sound situation, I already bought a new card to replace the X-FI, so yes, I am aware of the Sound Blaster Audigy X-FI Xtreme Audio not being supported, but what caught my attention is that the sound was working and video playback problem was gone temporarily, I happened to hear the sound from my headphones sitting on my desk and put them on, and sound. I decided to test a video on youtube, the problem with the videos, gone. But after a reboot, they were back. However I have the logs from today and can give them to whoever wants/needs them to figure out what may have caused the sound to kick in on the X-FI and maybe add support for this sound card. I copied as far back in the time that the system was on while sound was working that I could up to the shutdown event. I know it's pretty large but I am not sure where to look, I am simply handing this out to whoever wants to see what may have given me audio on this card for the session. From what I can see that looked to be the most closely related to my issue is something to do with bluetooth (I don't have bluetooth, btw), it says in console: "9/20/17 6:49:55.785 PM com.apple.audio.DriverHelper[200]: The plug-in named BluetoothAudioPlugIn.driver requires extending the sandbox for the mach service named com.apple.bluetoothaudiod." repeatedly many times. This could be completely unrelated.   The only recent actions I made that I personally can think of that may have triggered this would be: I installed several different versions of a music player through Winebottler and it failed to start, more and likely because of the lack of .net framework 2.0 and 4.0, this is my highest suspicion of being the likeliest cause, but I could be wrong. I installed Crossover and installed the music player in it, which it ran in and is where I discovered that you need .net 2.0 and 4.0 (It had the player in it's database and installed .net automatically) Ran Discord (It uses output/input, so may as well add that in) The player was MusicBee, and when it crashed, it also left a log that I could probably try to reproduce if needed.   Specs: Dell Precision T7400, 1x Intel Xeon x5482 Nvidia Geforce GTX 660 16GB ddr2 ram 667mhz (Tested to be working correctly, please don't ask me to run a mem test I am impatient enough as it is)
    • 980m+intel 530, 6820hk 512ssd+120ssd+1TB im trying to install macOsierra, and i tried a lot of combinations of arguments and configuration, nothing seems to work, i got the same problem every time ofter i start the installation! Is saying: System uptime in  nanoseconds: some random numbers.
    • Hello guys!


      Today I tried to install macOS High Sierra from a bootable usb, but my pc froze during the booting process.
      I need help. Can you help me?

      Here I attached a demo with the problem.
      https://goo.gl/cp5E8M


      Thanks in advance!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,532

×