• Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Help with Intel G530 graphics @Niresh I need your help please! On my desktop computer I have an Asrock H61M-VS mobo with Intel Celeron G530 CPU and integrated graphics. The only successful Hackintosh installation I’ve ever done is the one with your Sierra distro 10.12.3 in which graphics works perfectly. I wanted to ask you what did you put in your distro to make also G530 integrated graphics working. With every other way to install Hackintosh on a pc I’m unable to get to the installer as I’m stuck in verbose mode due to unsupported graphics. Please answer me, thank you so much!
    • Yes truely its possible to upgrade its kinda hard todo because if you have AMD Proccessor you need to wait until niresh releases a new hackintosh distro. and then make a backupwith time machine and install the newer mac from usb and then you will be asked to have your old data back from windows machine or from your old mac version which if you choose from mac all data will be copied to your new sierra from yosemite so you don't need to lose any data or backup everything on a different usb drive and then use time machine to recover files from usb if its possible because i never use time machine. If you don't want to recover any data then just click on configure as new mac. And it is safe to download app store updates if you have a good intel processor if you have amd you need to use a custom kernel which somebody has patched.   Just search on google with this search term: (example) hackintosh sierra amd patched kernel update 10.12.6 is the latest or you want to update yosemite to 10.10.5 search for update patched kernels amd 10.10.5   https://www.google.nl/search?q=amd+kernel+patched+hackintosh+yosemite+10.10.5&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiv5teI6ZzVAhUMmBoKHaHrAkQQ_AUICSgA&biw=1920&bih=925&dpr=1 Here is the search term i already have for you if its only what you need the search term i used =: amd kernel patched hackintosh yosemite 10.10.5 Or find on youtube a good video how to upgrade a hackintosh yosemite to sierra
    • Loos like a kext eror or a missing dependencie try to boot with -x for safe mode it disabled dangerous kexts to boot mac without issues and maybe by updating or find another or delete the highlighted kext that is causing a kernel panic   try also when you setup the mac try also with: -v -x xcpm kext-dev-mode=1 maybe that should initialize all kexts. Mostly a kernel panic will come if a kexts is required for booting the system is corrupted, missing or you must to update the kext because its outdated or you need to downgrade the kext to older version using kext wizard doesnt matter to install older or newer kexts supported for your lapotp model or desktop and the right mavericks so your system could boot normally.   i looked up for ya the patched kernel you use i think its not supported with your cpu and i think that will only cause more problems.   Bronzovka's (A.K.A. Bronyas) 10.9.0 mach_kernel_rc7     AMD Athlon(tm) II X2 250 AMD Opteron™ Processor 3350 HE AMD FX-8320 AMD FX-8350 AMD FX-8150 AMD Athlon™ X2 340 AMD Phenom II X4 955 [Black Edition] AMD Phenom II X6 1055T Intel Paxville Xeon DP AMD A8-4500m APU Others (Maybe others like i3 i5 i7 maybe not pentium D) im not sure but try to use the vanilla way. And the kernel extensions one of them are faulty. Like it says kernel extension in backtraces. i think you found your problem by download and replace the corrupted com.apple.kec.CoreCrypto kext which maybe can be found in /System/Library/Extensions so first try to reinstall from usb with original niresh kernel dont use amd kernel because you have intel and after it says installation complete... restart ETA like 10 seconds click restart you see a chameleon bootloader so as you mentioned in your problem then try -v -x xcpm npci=0x2000 dart=0 then setup the mac and reboot without -x  see if that works.    
    • Only if you have 2 partition or 2 hard disk because Sierra and yosemite includes the same folders for system files like application there within safari etc utilities it will overwrite so you have to install it on a different hard disk or shrink/split your volume in 2 partition so just split 1 harddisk in 2 partitions   BTW: You need to search the tutorial (how to partition 1 hard disk in 2 partition for hackintosh etc....) it doesnt matter which search term you use you got to search it on google bc im not gonna advertise other tutorials for sites maybe you can find a tutorial on https://hackintosh.zone look in the forums there is something useful in here.
    • Use another tool or wait for a update or just do it like terminal way and then install uefi clover or legacy boot mode so hard shouldn't it be.  
  • Download Statistics

    • Files
      846
    • Comments
      2,134
    • Reviews
      2,536

  • 0
Paul Sniper Samaroo

Installed Niresh 10.8.5 Boot Issues

Question

Hey guys; this is my first post, and I just wanted to say thanks very much to Niresh for all his hard work.

 

Now to the problem. (Please note that I have tried the following processes more than once, since I noticed that verbose boot didn't work the first time) I have installed Niresh 10.8.5 dmg to a flash drive using the following guide to the "T" : 

 

The problem I am having is POST installation;

  • [*]I first tried booting in normal mode, and the apple screen with the logo showed up for a few seconds, and then the computer rebooted [*]Then I tried booting in verbose mode to see the problem, and I ended up getting the same error many people are getting (bluetooth drivers issue).  [*] I tried booting in verbose after re-installing, but this time it reached the line that says "system uptime in nanoseconds" and then reboots. 
Please see screenshot 1. [*]So after getting that, I decided to try booting in safe mode, and unfortunately, the boot process got stuck once again. Please see screenshot 2.

 

Thank you very much to anyone who takes the time to read this, and thanks again to Niresh for all his efforts to make installing a Hackintosh much easier for everyone.

 

P.S. I forgot to mention, can someone help me with being able to type in boot flags using the bootloader from Niresh? I know you can press Spacebar and view the different options, but it will be much simpler for me if I can just enter the commands like normal.

 

My relevant system specs:

 

Motherboard : Asus Maximus Formula VI

RAM : Corsair Vengeance Pro 16GB 2133MHz

CPU : Intel Core i7 4770k

PSU : Corsair RM 850

post-5332-0-16698200-1388256721_thumb.jp

post-5332-0-32337300-1388256724_thumb.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 answers to this question

  • 0

Nevermind, problem fixed. Please take this post down.

Please, tell your fix here

What would you feel if you find a thread were are showing your same error, but the owner solved it and didn't say the answer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I knew someone was going to say that lol (funny how I get a response only when I do something unethical :P)...I just went back over the processes to transfer dmg to flash drive and such. Proceeded with install, and almost everything went fine. Now, almost everything is in Russian, eventhough I selected the language to be English. I even changed the language in Terminal using the following line "sudo languagesetup", restarted, and still to no avail. If anyone can help, please see attached screenshot 3.

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I knew someone was going to say that lol (funny how I get a response only when I do something unethical :P)...I just went back over the processes to transfer dmg to flash drive and such. Proceeded with install, and almost everything went fine. Now, almost everything is in Russian, eventhough I selected the language to be English. I even changed the language in Terminal using the following line "sudo languagesetup", restarted, and still to no avail. If anyone can help, please see attached screenshot 3.

 

Posted Image

Go to the 5th icon in the first row and post screen

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I ended up doing the same steps I outlined above, and restarted, and everything is back to english. I now need to figure out how to fix this bluetooth issue at boot. I always have to boot in safe mode for the OS to work :( . How do I do this? Can anyone point me to a tutorial on how to fix the bluetooth issue? The bluetooth error is "Missing Bluetooth Controller Transport"

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks deadmau5 for your patience btw :) It's truly appreciated.

 

So I read up online that if the bluetooth issue comes up after "DSMOS has arrived", then it may be a graphics issue. Will update on whether or not that's the case

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks deadmau5 for your patience btw :) It's truly appreciated.

 

So I read up online that if the bluetooth issue comes up after "DSMOS has arrived", then it may be a graphics issue. Will update on whether or not that's the case

It is, actually. The fact that it says Bluetooth doesn't mean that is a bluetooth problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I can't get to the prompt where you can type in your commands (such as "graphicsenabler = no"). This is because I am not using Chameleon bootloader. I am using the bootloader installed onto the flash drive via BootDisk Utility. When I booted into 10.8.5 via Safe Mode, I tried installing a bootloader using MultiBeast (the one for Mountain Lion), however, I only saw Chimera listed as a bootloader. I went ahead and tried installing Chimera, and when I tried to boot from the HDD (where I installed chimera/Mountain Lion), it isn't recognised, and just goes straight to my other Drive which has Windows 8 on it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Problem solved.

 

When reinstalling, make sure and check the relevant boxes to your graphics card type in "Move Graphics extensions", when clicking the "Customize" button before installing.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello how you solved you can help me, I have the same problem

MaximusMaximus VI formula

GTX 770 16gb

Gskill 2400

I can not make the bot from the hard drive but only with GraphicsEnablerGraphicsEnabler=NO -x dvd niresh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now