Ati Readon 5730 Hackintosh - AMD - Hackintosh Zone Jump to content

Question

HI I Need Help Badly I Have A Ati Readon 5730 HD 1G vram Graphics Card I have ben trying to fix the issue i need this desperately i cannot get it to work

 

My Specs Are

 

ASUS n61jq Laptop

Intel Core i7 Processor

4G Ram

ATI Readon 5730 HD 1G Video Ram

OS X 10.9.5 Mavericks

 

PLz Help Me I Need My Graphics Card To work So BADDDD If Anyone Can Help Me That Would Be AWESOME IM CRYING FOR HELP every time i try to fix it i screw my hackintosh up   

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Di_sk8    0

I have exactly the same problem and the same laptop , I don't find solution for this

if some one help it will be so nice !!!

  (i will try to install os x 10.10 but i think that effect will be the same :(( )

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
davelaw56    2

Glad to see I can Help you!!!

 

First you Need Clover as your boot loader. Don't ask me why, it is the only way I have managed to do it. I have used Clover and YOSEMITE 10.10.I have the same exact laptop and it works. Full resolution and Full QE/CI. If you don't know how to use Clover, then you will have a bit of reading... then you'll be good to go. 

 

In your graphic injector menu just add these 

 

InjectEDID [+]

GraphicInjector [+]

FBConfig: Null

Port 3 

LoadVideoBios [+]

 

click link to See picture Below

 

for sound to work just use voodoo 2.8.7 PKG  (google it)  or if you are better than me you can use a patched AppleHDA

 

https://raw.githubusercontent.com/Niresh12495/Imgs_move/master/hackintosh/1415489792__post-873416-0-53471000-1365272735.png

 

if you need help I'll see what I can do 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Glad to see I can Help you!!!

 

First you Need Clover as your boot loader. Don't ask me why, it is the only way I have managed to do it. I have used Clover and YOSEMITE 10.10.I have the same exact laptop and it works. Full resolution and Full QE/CI. If you don't know how to use Clover, then you will have a bit of reading... then you'll be good to go. 

 

In your graphic injector menu just add these 

 

InjectEDID [+]

GraphicInjector [+]

FBConfig: Null

Port 3 

LoadVideoBios [+]

 

click link to See picture Below

 

for sound to work just use voodoo 2.8.7 PKG  (google it)  or if you are better than me you can use a patched AppleHDA

 

https://raw.githubusercontent.com/Niresh12495/Imgs_move/master/hackintosh/1415489792__post-873416-0-53471000-1365272735.png

 

if you need help I'll see what I can do 

Thank U SOOOOOOOO MUCH U Saved My Life Im Using Camelion I Neeed To Change It U Saved My Life But Do I Need Any Kexts???

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
davelaw56    2

Thank U SOOOOOOOO MUCH U Saved My Life Im Using Camelion I Neeed To Change It U Saved My Life But Do I Need Any Kexts???

No with Clover no Kext for VIDEO. I have just tested it yesterday on Mountain lion Too and it worked. the only Problem i have encountered is I tried to install Age of empires 3 and when the game started the screen went black and no way to revert it (as far as I know). So if you want to use your laptop for day to day use, internet, Emails, youtube, Facebook, etc... You'll have no problem. That is where I am now with this laptop on a 3 days research.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

No with Clover no Kext for VIDEO. I have just tested it yesterday on Mountain lion Too and it worked. the only Problem i have encountered is I tried to install Age of empires 3 and when the game started the screen went black and no way to revert it (as far as I know). So if you want to use your laptop for day to day use, internet, Emails, youtube, Facebook, etc... You'll have no problem. That is where I am now with this laptop on a 3 days research.

OK So i cant play Games Like Minecraft ? And How Did U Get Your Wifi To Work On Yosemite?? And Is There A Way To Switch From Camelion To Clover Without Formatting My Hackintosh??

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
davelaw56    2

OK So i cant play Games Like Minecraft ? And How Did U Get Your Wifi To Work On Yosemite?? And Is There A Way To Switch From Camelion To Clover Without Formatting My Hackintosh??

OK now the problem is solved! That was such ridiculous… Just had to put Dual link to zero and everything went back to normal so I can play AOE 3 without problems now everything is perfect on that laptop now than to CLOVER boot loader 

the only problem now is sleep. When I close the lid it goes to sleep and it does not wake up proper;y. I did find an application that can make the job and it is called no sleep  but still I wish I could make it Vanilla...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

OK now the problem is solved! That was such ridiculous… Just had to put Dual link to zero and everything went back to normal so I can play AOE 3 without problems now everything is perfect on that laptop now than to CLOVER boot loader 

the only problem now is sleep. When I close the lid it goes to sleep and it does not wake up proper;y. I did find an application that can make the job and it is called no sleep  but still I wish I could make it Vanilla...

Plz I Only Have One Thing That Does Not Work Which Is My Battery I Need The DSDT.aml For My Computer Since We Have The Same Laptop Can You Give Me The DSDT and the kexts that make it work?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×