Freezing While Installing: - OS X Yosemite Zone Hackintosh 10.10 - Hackintosh Zone Jump to content

Question

challapalli    0

HI, 
 

I have a old dell inspirion 1545 laptop with me and running Mountain Lion on it.
 
My System Info:
 
Notebook: Dell Inspiron 1545 (Inspiron 15 Series)
Processor: Intel Core 2 Duo T6400 2Ghz      L2 Cache Size:2048
Graphics Adapter: Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 4500MHD
3 GB DDR2 SDRAM
 
I used Unibeast and tried to install Yosemite. I am able to get to installation screen but it freezes while performing installation. Some times while erasing disk, Some times while extracting the files.. I waited a long time(6 hours) but there is no luck. Can anyone  please help me with this. Thanks. 
 
I used below boot flags,  not all at a time but randomly depending on the error. Some times it went fine without any boot flags.
 
Using boot falgs -f -x -v , PCIRoot=1, Graphics Enabler=Yes, UseKernalCache=yes npci=0x3000
 
Also I used "command L" to see the installation process, The system freezes at extracting at some where around '200 to 400' line every time and last line before freezing was..
something about extracting file..no error
sometimes kexts signing error..
 
Thanks again for reading this mail. Please let me know your thoughts. Also let me know any one ever installed at least Mavericks with this System configuration. Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
zerking    1

The solution is patient... (I guess) ain't I right? ^_^ it took a long time to extract stuff onto your hard-drive and it seems like freezing but it's not! ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
challapalli    0

Congratulations on your success! Could you please share your method that was successful? I have a similar laptop and have not enjoyed success.

 

Thanks!

 

Thanks, Sure but I am still figuring out a way to get native resolution working. Also there are some few glitches with yosemite like flickering screen (some times) due to lack of GMA 4500 kexts.

But if you wanna try, get hold of a mavericks laptop and download from app store and use unibeast and don't select laptop option.

while installing try boot in '-v' mode and use different flags based on the errors...

There are lot of others ways to install even without having a mac around but i will post them soon if you want complete installation tutorial..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
challapalli    0

The solution is patient... (I guess) ain't I right? ^_^ it took a long time to extract stuff onto your hard-drive and it seems like freezing but it's not! ;-)

 

A part of it true, Actually that's the case for Mac users who are installing yosemite app directly and it takes a lot of time for copying the encrypted files and other things.. But for Hackinoshs its different, Mine is due to unsupported graphics.. Which I figured out by looking the logs and my laptop got freeze..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
encom    0

Sorry for above post  guys, My Bad - I didn't research much. But now I am able to figure out  the problem..

 

Success..!!! biggrin.png  biggrin.png  biggrin.png  biggrin.png 

Finally Installed Yosemite on my Dell Inspiron 1545..!!! 

 

But still need to install all the kexts for wifi, audi, resolution, graphics..

 

http://s17.postimg.org/op1u4i29r/IMAG0012.jpg

 

Can you share the boot flags you use? How much time to finish install?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×