HELP: Asus P5K (with P5KR bios) and Yosemite: ethernet won't work - Hackintosh Yosemite - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
ILoveLeopard

HELP: Asus P5K (with P5KR bios) and Yosemite: ethernet won't work

Question

Hi guys! I've installed OS X Yosemite with MacPawn USB Key. After installation I've installed OS X Yosemite Chameleon V3 ('cause Clover won't work) selecting boot loader, VoodooHDA and FakeSMC (as I've done with Mavericks). Everything works, except ethernet. I know this problem because my mobo with Mavericks an ML needs AttansichL1eEthernet.kext (that is the same for P5K and P5Q). I've tried to install the same one that I've used with previous OS Xs but it won't work, so I look for others packages/kext on the web and tried them with the same result: won't work.
Previously, when i tried to install the same kext with Clover boot loader, the OS not start (must boot from USB key), but the ethernet work.
I think that may be a parameter of Chameleon, but can't find a solution. 
Is there someone who can help me?

post-41824-0-60269500-1415820568_thumb.p

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Did you try to load the kext you used to use in Mavericks AFTER the system has already started?

 

Also - in System report -> Networking - is your Ethernet adapter listed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks for the answer.

Yes, I've done. The kext is not included in any installer.

The ethernet isn't listed in System Report -> Networking

I can't understand why during multiples installations I've tried, only one time it works (few days ago). That time, the boot loader (Clover) won't work, so I decide to re-install with Chameleon, and now is the ethernet that won't work.

If I boot from other disks (with Mountain Lion or Maverikcs and Chameleon) the ethernet works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ciao x IloveLeopard penso tu sia italiano vista la foto scusa sto installando yosemite su una p5k asus ma non riesco a fargli vedere gli hard disk sata solo quelli usb

che kext devo usare come risolvo

grazie Nik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $80.78 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Hi, everyone, thanks for your time.
      I'm trying to fresh install macOS 10.13.1 (Build 17B48). I'm trying to do this by free myself from multibeast and by put kexts in EFI/CLOVER/kexts/10.3 and set a good config.plist.

      I have this famous issue in verbose mode and can't boot.
      IOConsoleUsers: time(0) 0->0, lin 0, llk 1,
      IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0
        It's looks like your own issue.

      Every time, i can boot the first time. I start my post-install by install the web drivers automatically served by Nvidia. And never be able to boot again…
      I didn't found any plist option that permit to boot over this issue…
      help… !

      My list of kexts and my config.plist is joined.
      Thanks for your time…


      Here are my list of used kexts kexts/10.13 folder : NvidiaGraphicsFixup.kext    v 1.1.3 AppleALC.kext
      AtherosE2200Ethernet.kext    v 1.2.0
      FakePCIID_XHCIMux.kext        v 2.2.1
      FakePCIID.kext            v 1.3.9
      FakeSMC_ACPISensors.kext    v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      FakeSMC_CPUSensors.kext        v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      FakeSMC_GPUSensors.kext        v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      FakeSMC_LPCSensors.kext        v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      FakeSMC.kext            v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      HDMIAudio.kext            v 1.0
      IntelMausiEthernet.kext        v 2.3.0
      Lilu.kext            v 1.2.0
      Shiki.kext            v 2.0.5
      USBInjectAll.kext        0.6.2 Driver64UEFI folder apfs.efi
      AppleImageCodec-64.efi
      AppleKeyAggregator-64.efi
      AppleUITheme-64.efi
      DataHubDxe-64.efi
      EmuVariableUefi-64.efi
      FirmwareVolume-64.efi
      FSInject-64.efi
      HFSPlus.efi
      NTFS.efi
      OsxAptioFix2Drv-64.efi
      OsxFatBinaryDrv-64.efi
      SMCHelper-64.efi
      VBoxHfs-64.efi

      Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 | i7-6700(not K) | GTX980ti - OS on SSD.
    • Hi everyone, i got acer Aspire Icore 3 Laptop, and i've trie many installs, however, none of those worked on this laptop, even typing -x -v, never get the install menu, some of the run until the screen flash and reboot's again and again,, Anyone can give me a tip, i would try Yosemite, cause i got MacBook 5.1 can't upgrade to sierra/High Sierra ( well i can with a patch, but can't get the sierra installer ) i've put all the laptop specs on the screenshot.  i think all is components are compatible with mac,, above. Thanks in advance.file:///Users/Memphis/Downloads/Acer specs.png  
    • i am trying to install yosemite on a asus m2n sli deluxe chipset NVIDIA amd Athlon 64 X2 5600+ ATI Radeon HD 4800   and still i am stuck at pci configuration begin or console error. i tried several kernels and graphic cards with no results   i found some kext (no pci ea) now i come to the screen with language. and then it freezes   I’ve tried several thing but i am stuck is there anyone that can help
    • I've created install media with MacPawn as well as with Unibeast from High Sierra AppStore DMG ; The USB disk creation went smoothly, but when I try to boot from these disks all I get is a blinking cursor on top left of the screen, nothing else ... My Mac / Hackintosh : Asus P5Q Intel Core 2 Quad CPU Q8300 @ 2.50 GHz 8,00 GB RAM AMD Radeon HD 6450 Legacy IDE / ATA : 200 GB SATA : 320GB SSD : Kingston 120GB
    • Please install Niresh Yosemite now, at the first boot after installation i have full resolution with the intel hd 3000. after repairing permissions etc etc, i do not have any more acceleration at the new reboot. Sometimes by booting pennete I have acceleration graphic, starting from hard disk n. Ah, I got the Chameleon bootloader
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,539

    Latest File
    By rembrandt63

    418    0

×