Niresh Mavericks 10.9 hangs on Inspiron 1720 Laptop at [PCI configuration begin] - OS X Mavericks 10.9 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
griftopia

Niresh Mavericks 10.9 hangs on Inspiron 1720 Laptop at [PCI configuration begin]

Question

griftopia    0

So I have hunted on the forums for the last 6 hours and tried everything possible. I have also checked and my laptop is compatible.

 

Here are the specs of my laptop

  • Specification Intel® Core2 Duo CPU T5250 @ 1.50GHz
  • NVIDIA GeForce 8400M GS

 

Here's what I have tried

-v -x PCIRootUID=1 ncpi=0x2000 -f

 

Also tried all permutation and combinations of the above with ncpi=0x3000

 

Always hangs at [PCI configuration begin]

 

FWIW, there are a few FakeSMC: [Fatal] failed to initialize SMC device errors, but installer does not hang on it. This may or may not be a problem, but I think that'll come later.

 

Finally Just before [PCI configuration begin], I always have -- Missing Bluetooth Controller Transport!

 

I followed instructions to the letter and used Win32DiskImager to burn the DMG to USB. I did not touch the DMG in any way. Not sure if I need to. One problem I have is I don't have access to any Mac and also don't have any machine capable of running VMPlayer, so I was so happy when I thought i had found a way at last to do this all in Windows.

 

Please help !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

18 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Deepak    1,701

Update or reinstall FakeSMC.kext and Graphics is also a issue , you can install it instead of Virtual machine which is better option (IMO)

 

 

 

Enjoy Hacking :)

Deepak 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
griftopia    0

Sorry, but i don't follow. What Virtual Machine? I'm using Niresh so I can work exclusively with Windows. If Graphics is an issue I understand I can use GraphicsEnabler=No. Please confirm.

 

Finally can you please tell me how I can update FakeSMC.kext in the DMG before I burn USB with TransMac. This is my FIRST install, I don't have it working from before.

 

Thanks in advance for your time and help.

 

PS Another unrelated issue. Windows computer no longer recognizes the USB ? ? ? I guess because it was formatted a certain way. In any case TransMac can still see it. Just to make sure I didn't somehow mangle it, I restored the DMG again on the USB drive then used the following options

 

-x -v PCIRootUID=1 npci=0x3000 -f

 

No dice. Still hanging at [ PCI configuration begin ]

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Deepak    1,701

Virtual Machine = VirtualBox or VMWare .. do a direct installation which is better :)

 

Try GraphicsEnabler=Yes or No , also this Nvidia oldest Chipset try using  old kext and Natit.kext 

 

Yeah windows is not recognising bcoz its HFS+ format instead FAT or NTFS which mostly windows uses use TransMac or MacDrive are windows basis tools for OSX ..

 

 

 

-x -v PCIRootUID=1 npci=0x3000 -f

try without -x or npci=2000 its PciRoot=1 or 2 ,3 try any 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
griftopia    0

Virtual Machine = VirtualBox or VMWare .. do a direct installation which is better :)

Yes -  I am doing a direct install. I don't even have Hardware that supports virtualization to use a VM and only Windows machines. Hence using Niresh

 

Try GraphicsEnabler=Yes or No , also this Nvidia oldest Chipset try using  old kext and Natit.kext 

Okay, so I will try both ways for Graphics...However how do I use old kext and Natit.kext? What option do I specify while booting? As I said I simply used Transmac to burn OSX-Mavericks.dmg onto the USB. I feel I'm missing some information here. Appreciate if you could point me in the right direction

 

Yeah windows is not recognising bcoz its HFS+ format instead FAT or NTFS which mostly windows uses use TransMac or MacDrive are windows basis tools for OSX ..

Okay. Someday I will figure out how to recover it in Windows.

 

try without -x or npci=2000 its PciRoot=1 or 2 ,3 try any 

I will try all the following permutations and combinations. Please let me know if I got that right.

      -v PCIRootUID=1/2/3 GraphicsEnabler=No/Yes

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
griftopia    0

I will try all the following permutations and combinations. Please let me know if I got that right.

      -v PCIRootUID=1/2/3 GraphicsEnabler=No/Yes

 

So I started doing just that. When I reached the following configuration...

      -v PCIRootUID=2 GraphicsEnabler=Yes

... instead of halting on [ PCI configuration begin ] I got an error

 

panic : "A kext releasing a(n) OSArray has corrupted the registery <greek> <latin> <mandarin>...

Debugger called: <panic>

BackTrace

<bunch of hex numbers>

 

I will keep experimenting, but I think unless I understand what to do with kext in my DMG, I'm hosed. Hopefully someone can help. I know people have installed on Inspiron 1720 laptop :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Deepak    1,701

sorry i forgot it's my mistake ,,Mobile descrete graphics are not supported only integrated intelHD graphics its better to use integrated one 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
griftopia    0

It is true. I am bald. I have pulled all my hair out. I see a lot of success stories with the 1720 on the web, but all of them start of with a Mac OS to build the installer. I need to get it done using Niresh since I only have windows, and all my friends suck. I mean I don't have a friend who has a Mac.

 

Can anyone please help. I can't help but feel it is something really stupid. There has to be one person out there who's done this with a 1720 and Niresh. I mean 1720 is all silver, looks like a Mac already, I just need its screen to look like one too "(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
griftopia    0

Wait a second. You are saying all these guys are smoking something I want?

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/184276-osx86-installation-guide-for-dell-inspiron-1720-near-perfect/

http://www.insanelymac.com/forum/topic/192864-dell-inspiron-1720-vanilla-1062/

http://gotoanswer.stanford.edu/guide_install_mac_os_x_109_mavericks_on_dell_inspiron_1720vostro_1700_with_nvidia_graphics-1373444/

 

Or are you saying I should remove/disable the nvidia graphics (card?).

 

Either way, please don't take this the wrong way. I know you are trying to help. However your level of knowledge clearly is leaps and bounds beyond mortals, so when you say a sentence like "Mobile descrete graphics are not supported only integrated intelHD graphics its better to use integrated one", while I do understand what that means all by itself, I don't know what I need to do to solve my problem.

 

Really appreciate if you can explain

1) Do I need to modify the Niresh DMG and if so how?

2) What set of options together I should try?

 

Thanks in advance for your time and help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Deepak    1,701

it was not meant for ,,my knowledge is definite about hacklintosh , yes descrete graphics is not supported in OSX only Desktop is supported and  AMD some variant ..Nvidia is not supported due to Optimus ,,

now above links shows they has used older osx version 10.6 ( which i have already suggested you to use those kexts make sure you will use kexts from ML or Lion , SL will cause a issue )

why don't to give a try to natit.kext and Nvenabler.kext report back

 

but i have not tested any Laptop yet only desktop so may be im wrong

 

Best of Luck

Regards

Deepak 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
griftopia    0

now above links shows they has used older osx version 10.6 ( which i have already suggested you to use those kexts make sure you will use kexts from ML or Lion , SL will cause a issue )

 

Yes sir. How do I do that with NIresh though? Is there a guide for 10.6? The links all require a MAC which I don't have. I'm thinking 10.6 is Snow Leopard and I'm good with that if I can only find a guide for Niresh.

 

And again, you are telling me to use Kexts. I understand once OS is runnning I can do Multibeast to apply. How do I fix the DMG to include those on the installer itself?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Ok, so I built a new hackintosh with Niresh Mavericks 10.9.0 on a modified Dell Precision T7400 and mostly everything seems to be working correctly except for two things: Sound (The obvious one), and Online video content (Youtube, Facebook videos, etc) play at lower than 1 fps, frozen speed, after 10 seconds of playback it reaches 4 seconds of elapsed time and I have found no other forums explaining this or talking about this so I decided to bring it up here. As for the sound situation, I already bought a new card to replace the X-FI, so yes, I am aware of the Sound Blaster Audigy X-FI Xtreme Audio not being supported, but what caught my attention is that the sound was working and video playback problem was gone temporarily, I happened to hear the sound from my headphones sitting on my desk and put them on, and sound. I decided to test a video on youtube, the problem with the videos, gone. But after a reboot, they were back. However I have the logs from today and can give them to whoever wants/needs them to figure out what may have caused the sound to kick in on the X-FI and maybe add support for this sound card. I copied as far back in the time that the system was on while sound was working that I could up to the shutdown event. I know it's pretty large but I am not sure where to look, I am simply handing this out to whoever wants to see what may have given me audio on this card for the session. From what I can see that looked to be the most closely related to my issue is something to do with bluetooth (I don't have bluetooth, btw), it says in console: "9/20/17 6:49:55.785 PM com.apple.audio.DriverHelper[200]: The plug-in named BluetoothAudioPlugIn.driver requires extending the sandbox for the mach service named com.apple.bluetoothaudiod." repeatedly many times. This could be completely unrelated.   The only recent actions I made that I personally can think of that may have triggered this would be: I installed several different versions of a music player through Winebottler and it failed to start, more and likely because of the lack of .net framework 2.0 and 4.0, this is my highest suspicion of being the likeliest cause, but I could be wrong. I installed Crossover and installed the music player in it, which it ran in and is where I discovered that you need .net 2.0 and 4.0 (It had the player in it's database and installed .net automatically) Ran Discord (It uses output/input, so may as well add that in) The player was MusicBee, and when it crashed, it also left a log that I could probably try to reproduce if needed.   Specs: Dell Precision T7400, 1x Intel Xeon x5482 Nvidia Geforce GTX 660 16GB ddr2 ram 667mhz (Tested to be working correctly, please don't ask me to run a mem test I am impatient enough as it is)
    • 980m+intel 530, 6820hk 512ssd+120ssd+1TB im trying to install macOsierra, and i tried a lot of combinations of arguments and configuration, nothing seems to work, i got the same problem every time ofter i start the installation! Is saying: System uptime in  nanoseconds: some random numbers.
    • Hello guys!


      Today I tried to install macOS High Sierra from a bootable usb, but my pc froze during the booting process.
      I need help. Can you help me?

      Here I attached a demo with the problem.
      https://goo.gl/cp5E8M


      Thanks in advance!
    • Hi, I am new at this, I installed maverick on a Lenovo g460 and everything ok but when I try to start appear a screen and say "system uptime in nanoseconds..." , I use -x and -x and others but I can't solve my problem. Sorry for my English. Thanks 
    • I have faced that problem to however does not  help with my current situation. ... I deleted other partitions and created Jhfs+ on the MBR no problems at all Still remains. Can NOT install on MBR natively as suggested ..... I have no reason to make this up    Any suggestions to get this working would be good. 
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,532

×