Trying to set up Niresh Yosemite on Asus X55A-RBK4 - Hackintosh Yosemite - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
cjtorrellas

Trying to set up Niresh Yosemite on Asus X55A-RBK4

Question

Hi there!

I'm trying to get the Niresh Distro to work on this laptop (Asus X55A-RBK4). First attempt failed using Clover, I tried using it first since my Bios is UEFI, got a kernel panic at boot screen. Now I'm setting it with Chameleon to see if I get better results, any advice on how to get this working in case Chameleon doesn't works?

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

As far as i know the Chameleon bootloader is the most stable for now.Clover as i checked many people reported issues so if i am not wrong chameleon is your best shot for now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

As far as i know the Chameleon bootloader is the most stable for now.Clover as i checked many people reported issues so if i am not wrong chameleon is your best shot for now.

I had success with chameleon, but, I dont have proper resolution, this machine is Intel HD Graphics, how do I enable my native resolution?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Did u try the customize button before the installation and enabling there your graphics chipset ?? cause maybe there might be a graphics kext missing or needs to be injected manually if i am right.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Did u try the customize button before the installation and enabling there your graphics chipset ?? cause maybe there might be a graphics kext missing or needs to be injected manually if i am right.

I selected the option to inject HD graphics, but nothing happened, cursor is also very buggy and USB slots are not working, I think I will delete this, wanted to give it a try but didn't like this work, going back to vanilla install method.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

That's an option too.Basically i believe that this distro is mostly for the AMD users cause the Intel users already got hands on Yosemite through the vanilla install method. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $85.17 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Hi, everyone, thanks for your time.
      I'm trying to fresh install macOS 10.13.1 (Build 17B48). I'm trying to do this by free myself from multibeast and by put kexts in EFI/CLOVER/kexts/10.3 and set a good config.plist.

      I have this famous issue in verbose mode and can't boot.
      IOConsoleUsers: time(0) 0->0, lin 0, llk 1,
      IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0
        It's looks like your own issue.

      Every time, i can boot the first time. I start my post-install by install the web drivers automatically served by Nvidia. And never be able to boot again…
      I didn't found any plist option that permit to boot over this issue…
      help… !

      My list of kexts and my config.plist is joined.
      Thanks for your time…


      Here are my list of used kexts kexts/10.13 folder : NvidiaGraphicsFixup.kext    v 1.1.3 AppleALC.kext
      AtherosE2200Ethernet.kext    v 1.2.0
      FakePCIID_XHCIMux.kext        v 2.2.1
      FakePCIID.kext            v 1.3.9
      FakeSMC_ACPISensors.kext    v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      FakeSMC_CPUSensors.kext        v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      FakeSMC_GPUSensors.kext        v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      FakeSMC_LPCSensors.kext        v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      FakeSMC.kext            v 6.25-333-g05e0f4be.1759
      HDMIAudio.kext            v 1.0
      IntelMausiEthernet.kext        v 2.3.0
      Lilu.kext            v 1.2.0
      Shiki.kext            v 2.0.5
      USBInjectAll.kext        0.6.2 Driver64UEFI folder apfs.efi
      AppleImageCodec-64.efi
      AppleKeyAggregator-64.efi
      AppleUITheme-64.efi
      DataHubDxe-64.efi
      EmuVariableUefi-64.efi
      FirmwareVolume-64.efi
      FSInject-64.efi
      HFSPlus.efi
      NTFS.efi
      OsxAptioFix2Drv-64.efi
      OsxFatBinaryDrv-64.efi
      SMCHelper-64.efi
      VBoxHfs-64.efi

      Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 | i7-6700(not K) | GTX980ti - OS on SSD.
    • Hi everyone, i got acer Aspire Icore 3 Laptop, and i've trie many installs, however, none of those worked on this laptop, even typing -x -v, never get the install menu, some of the run until the screen flash and reboot's again and again,, Anyone can give me a tip, i would try Yosemite, cause i got MacBook 5.1 can't upgrade to sierra/High Sierra ( well i can with a patch, but can't get the sierra installer ) i've put all the laptop specs on the screenshot.  i think all is components are compatible with mac,, above. Thanks in advance.file:///Users/Memphis/Downloads/Acer specs.png  
    • i am trying to install yosemite on a asus m2n sli deluxe chipset NVIDIA amd Athlon 64 X2 5600+ ATI Radeon HD 4800   and still i am stuck at pci configuration begin or console error. i tried several kernels and graphic cards with no results   i found some kext (no pci ea) now i come to the screen with language. and then it freezes   I’ve tried several thing but i am stuck is there anyone that can help
    • I've created install media with MacPawn as well as with Unibeast from High Sierra AppStore DMG ; The USB disk creation went smoothly, but when I try to boot from these disks all I get is a blinking cursor on top left of the screen, nothing else ... My Mac / Hackintosh : Asus P5Q Intel Core 2 Quad CPU Q8300 @ 2.50 GHz 8,00 GB RAM AMD Radeon HD 6450 Legacy IDE / ATA : 200 GB SATA : 320GB SSD : Kingston 120GB
    • Please install Niresh Yosemite now, at the first boot after installation i have full resolution with the intel hd 3000. after repairing permissions etc etc, i do not have any more acceleration at the new reboot. Sometimes by booting pennete I have acceleration graphic, starting from hard disk n. Ah, I got the Chameleon bootloader
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,539

    Latest File
    By rembrandt63

    421    0

×