AMD HD 7xxx on Yosemite 10.10.1 - Hackintosh Yosemite - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
iToaster

AMD HD 7xxx on Yosemite 10.10.1

Question

Hey guys,

 

i still have issues with my graphiccard. I used the new Niresh release and all works fine now, but the graphics are extremly laggy. I dont now how to solve that, i can only boot with GraphicsEnabler=No

When I try to boot with GraphicsEnabler=Yes i got an instant error ( see picture ).

post-145627-0-14372400-1419413865_thumb.

My Hardware are the following:

 

AMD FX-8350

ASRock 970 Extreme4

AMD Radeon HD 7900 Series

post-145627-0-14372400-1419413865_thumb.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Try booting with Chameleon bootloader and flag : GraphicsEnabler=No

 

If it doesn't work try adding AtiConfig=Chutoro and change GraphicsEnabler=NoYes <- See which one works best.

 

If chutoro doesn't work, try these :  Aji Buri Dashimaki Ebi Gari

To see if your graphics card is enabled after booting, go to the top left corner menu and click on "About this Mac", it will recognize the Graphics as HD 7xxx or maybe 7970

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have FX8350 with HD5450 no graphics i think its FX8350 problem

Nope, FX is totally not your problem. Since you can boot with GraphicsEnabler=No that means that your graphics card is recognized but you have no acceleration. Which means you cannot use it for doing anything even slightly graphical. If you go to "About this mac" on the apple menu you will see that the graphics is recognized as 7 MB. Which is your problem. Keep GraphicsEnabler=no and try to install different kexts with kext wizard. What is your OSX version? If it is Yosemite, then the graphics will not work with the original kexts. Also, I thought you said you had the Radeon HD 7900 series? I have the R9 280x which has the same chip as the 7970 and it does not work with Yosemite. If you have the HD5450 then you definitely need to replace some kexts.  You also need a different AtiConfig flag :

 

AtiConfig=Shrike or

AtiConfig=Eulemur or

AtiConfig=Hoolock

 

Your kexts for the HD5450 are AMD5000Controller and AMDRadeonX3000. Check your device id from the system configuration option on the "About this mac" window and copy it in the info.plist of those kexts. Sadly, I am unable to help you further. Check this post as well :

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/298681-amd-hd5450/

 

This says you should use Clover as a bootloader, but my experience says that Clover and AMD graphics don't work our well. Stick to the latest chameleon bootloader.

 

Hope it helps!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes i have a HD 7xxxx. It makes mehr sag to hear that it is no possible to get it working. I will give the AtiConfig flags a try. Is it maybe possible to use kext from Mavericks ? I got good graphics on 19.1 and maybe the same kext are working on Yosemite ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

well tryed to edit AMD5000Controller and AMDRadeonX3000 with my  device id but stuked at white screen and spining colorfull wheel

4 days no luck tryed evrythink available on internet i will pay if any one help me to work this :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I excuse me I know I 'm a noob but maybe I could help you

I have a R9 280X wich is the same as a hd7970, I never tried it with Yosemite (I'm trying to make it working now) but in Mavericks I made it working with GraphicsEnabler=Yes/No and AtiConfig=Hamachi or AtiConfig=Tahiti

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I excuse me I know I 'm a noob but maybe I could help you

I have a R9 280X wich is the same as a hd7970, I never tried it with Yosemite (I'm trying to make it working now) but in Mavericks I made it working with GraphicsEnabler=Yes/No and AtiConfig=Hamachi or AtiConfig=Tahiti

Yup, it works with Mavericks on vanilla kexts with GE=Yes, but there is no luck with Yosemite.

 

To answer the previous question, reverting the kexts from Mavericks didn't work with me. I got an ACPI platform kernel panic. It is extremely difficult to go into editing ACPI kexts.

 

Also, after changing the kexts to include your id, did you try booting with GraphicsEnabler=No and AtiConfig flags? Try GE=No first and then add the AtiConfig if this doesn't work. The fact that you are in the white screen means that the graphics are recognized and it is stuck at configuring the accelerator. Try these and report back!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $62.87 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • i have a Lenovo ideapad Y700 that won't boot to Mac OSX. its a Intel Core i7-6700HQ cpu @ 2.60GHz. 16 GB Ram with intel hd 530 Graphics and Nvidia Geforce GTX 960M. i got: uptime in nanoseconds error. the uptime i got on my machine is 2084132230. not the same everytime  
    • I previously installed yosemite on my pc. It worked well. But I can only boot the yosemite by cliking F10 advanced boot option and have to select my Hard drive. It didn/t boot automatically. So I just mounted the EFI folder and replaced the files from the original EFI I got from a link. Probelm started. So I planned to install Yosemite again. Keyboard not worked. So I boot back windows 10 and replace everything. But when I try to install yosemite again, sill I'm facing the probelm. Keyboard not working at selecting Yosemite zone screen. Keyboard is well functioning at BIOS screen, advanced boot option screen, even in my windows 10. But it freeze at the below screen. I tried everything, changed my Boot mode to UEFI and Legacy, reset CMOS by removing CMOS battery, restarted minimum 50 times, Changed my keyboard from USB to PS2, changed my USB keyboard port to every port. Please help me to solve this.   My System Config :   Intet i3-2120 CPU@3.30GHz 1 TB Hard drive 8 GB Ram 2GB GT610 graphic card Keyboard freeze at this screen.
    • Yes , I'm Jeff and I'm new around here. I was wondering what it takes to get a ISO file around here?  By the way I love your web site.  Hope to hear from you soon. Thanks.
    • I am fairly new to the idea of creating hackintoshes but I would love to dual boot Windows 10 and Mac OS Sierra on this machine listed below, will it be possible? Thanks in advance   Case CORSAIR OBSIDIAN SERIES™ 750D FULL TOWER CASE Processor (CPU) Intel® Core™i7 Ten Core Processor Extreme i7-6950X (3.0GHz) 25MB Cache Motherboard ASUS® RAMPAGE V EDITION 10: E-ATX, USB 3.1, SATA 6 GB/s Memory (RAM) 32GB HyperX PREDATOR DDR4 3200MHz X.M.P (4 x 8GB) Graphics Card   Asus Republic Of Gamers Strix NVIDIA GTX 1080 1st Hard Disk 480GB BiWIN 2.5" SSD, SATA 6 Gb/s (upto 564MB/sR | 513MB/sW) 2nd Hard Disk 6TB SATA-III 3.5" HDD, 6GB/s, 7200RPM, 128MB CACHE DVD/BLU-RAY Drive 16x BLU-RAY WRITER DRIVE, 16x DVD ±R/±RW & SOFTWARE Power Supply CORSAIR 1000W RMx SERIES™ MODULAR 80 PLUS® GOLD, ULTRA QUIET Power Cable 1 x 1 Metre UK Power Cable (Kettle Lead) Processor Cooling Corsair H100i V2 Hydro Cooler w/ PCS Liquid Series Ultra Quiet Fans Thermal Paste ARCTIC MX-4 EXTREME THERMAL CONDUCTIVITY COMPOUND Extra Case Fans 2x 120mm Apache Black Quiet Fan (fitted to extract from rear/roof)     Sound Card ONBOARD 8 CHANNEL (7.1) HIGH DEF AUDIO (AS STANDARD) Wireless/Wired Networking 10/100/1000 GIGABIT LAN PORT (Wi-Fi NOT INCLUDED) USB Options MIN. 2 x USB 3.0 & 6 x USB 2.0 PORTS @ BACK PANEL + MIN. 2 FRONT PORTS Operating System Genuine Windows 10 Professional 64 Bit - inc DVD & Licence Operating System Language United Kingdom - English Language DVD Recovery Media Windows 10 (64-bit) Professional DVD with paper sleeve Office Software NO OFFICE SOFTWARE Anti-Virus NO ANTI-VIRUS SOFTWARE Browser Google Chrome™ Warranty 3 Year Silver Warranty (1 Year Collect & Return, 1 Year Parts, 3 Year Labour) Delivery STANDARD INSURED DELIVERY TO UK MAINLAND (MON-FRI) Build Time Standard Build - Approximately 7 to 9 working days
    • hii i am using samsung laptop intel i3   M370   2.40 Ghz  nvidia geforce  M315  graphics when i boot from usb,  firstly show some code and after this show a dialog box . in this box , showing a phone and laptop, one by one. on the top of the screen, showing apple logo and "Language Chooser". i am not able go next step.   plz help me.
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,538

    Latest File
    By rembrandt63

    344    0

×