No sound in Desktop i5 System (Yosemite 10.10.1) - OS X Yosemite Zone Hackintosh 10.10 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
Lyngas

No sound in Desktop i5 System (Yosemite 10.10.1)

Question

Lyngas    0

Hi there, 

 

My system is 

Intel Core i5 750
 
CPU Arch : 1 CPU - 4 Cores - 4 Threads
CPU PSN : Intel Core i5 CPU 750 @ 2.67GHz
CPU EXT : MMX, SSE (1, 2, 3, 3S, 4.1, 4.2), EM64T, VT-x
CPUID : 6.E.5 / Extended : 6.1E
CPU Cache : L1 : 4 x 32 / 4 x 32 KB - L2 : 4 x 256 KB
CPU Cache : L3 : 8192 KB
Core : Lynnfield (45 nm) / Stepping : B1
Freq : 1203 MHz (133.67 * 9)
MB Brand : MSI
MB Model : P55-GD65 (MS-7583)
NB : Intel DMI Host Bridge rev 11
SB : Intel P55 rev 05
GPU Type : NVIDIA GeForce GTS 250
DirectX Version : 11.0
RAM : 4096 MB DDR3 Dual Channel
 

 

 

And here is the bdmesg

 

Chimera 4.0.1 Branch of Chameleon [2014-11-02 12:50:25]


CPU: Brand String: Intel® Core i5 CPU 750 @ 2.67GHz
CPU: Vendor: 0x756e6547
CPU: Family / ExtFamily: 0x6 / 0x0
CPU: Model / ExtModel / Stepping: 0x1e / 0x1 / 0x5
CPU: Number of Cores / Threads: 4 / 4
CPU: Features: 0x0000027f
CPU: TSC Frequency: 2673 MHz
CPU: FSB Frequency: 133 MHz
CPU: CPU Frequency: 2673 MHz
CPU: Minimum Bus Ratio: 9
CPU: Maximum Bus Ratio: 20
CPU: Current Bus Ratio: 20
Attempting to read GPT
Read GPT
Reading GPT partition 1, type C12A7328-F81F-11D2-BA4B-00A0C93EC93B
Reading GPT partition 2, type 48465300-0000-11AA-AA11-00306543ECAC
Reading GPT partition 3, type 426F6F74-0000-11AA-AA11-00306543ECAC
Read HFS+ file: [hd(0,2)/System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist] 480 bytes.
Read HFS+ file: [hd(0,2)/Extra/org.chameleon.Boot.plist] 681 bytes.
Read HFS+ file: [hd(2,1)/System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist] 477 bytes.
Module 'Symbols.dylib' by 'Chameleon' Loaded.
Description: Chameleon symbols for linking
Version: 0
Compat: 0
Read HFS+ file: [hd(0,2)/Extra/modules/FileNVRAM.dylib] 56136 bytes.
Module 'FileNVRAM.dylib' by 'Unknown' Loaded.
Description:
Version: 0
Compat: 0
Read HFS+ file: [hd(0,2)/Extra/modules/HDAEnabler.dylib] 22196 bytes.
Module 'HDAEnabler.dylib' by 'Unknown' Loaded.
Description:
Version: 0
Compat: 0
Read HFS+ file: [hd(0,2)/Extra/modules/Keylayout.dylib] 13464 bytes.
Module 'Keylayout.dylib' by 'Unknown' Loaded.
Description:
Version: 0
Compat: 0

Darwin/x86 boot v5.0.132 - Chameleon v2.2svn r2463
Build date: 2014-11-02 12:50:25
12279MB memory
VESA v3.0 14MB (NVIDIA)
Scanning device 80...ntfs_fixup: magic doesn't match: 22f25e3a != 454c4946
Use keys to select the startup volume. hd(0,2) Mac OS
hd(1,1) Windows NTFS
hd(2,1) Yosemite Zone
hd(3,1) Data
hd(3,2) Windows NTFS
Press Enter to start up Darwin/x86 with no options, or you can:
Type -v and press Enter to start up with diagnostic messages
Type ? and press Enter to learn about advanced startup options

boot: Read HFS+ file: [hd(0,2)/Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist] 232 bytes.
Read HFS+ file: [hd(0,2)/Extra/org.chameleon.Boot.plist] 681 bytes.
boot-uuid: CC6C237D-CF8C-30D3-BF21-40803AB2ADD1
Loading Darwin 10.10.1
Kernel cache file path = /System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache
Loading kernel cache /System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache
Read HFS+ file: [hd(0,2)/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache] 4096 bytes.
Read HFS+ file: [hd(0,2)/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache] 18357994 bytes.
Decompressing Kernel Cache Using lzss
ACPI Table not found: DSDT.aml
No DSDT found, using 0 as uid value.
Using PCI-Root-UID value: 0

--------------------------------
- Audio DEVICE INFO -
--------------------------------
Using default HDAU layout-id: 0x01, 0x00, 0x00, 0x00
Class code: [0403]
Model name: nVidia GK106 HDA Controller (HDMi) [10de:0e0b] (rev a1)
Subsystem: [1462:2877]
PciRoot(0x0)/Pci(0x3,0x0)/Pci(0x0,0x1)
device number: 2
--------------------------------

--------------------------------
- Audio DEVICE INFO -
--------------------------------
Using user supplied HDEF layout-id: 0x01, 0x00, 0x00, 0x00
Class code: [0403]
Model name: Intel 5 Series/3400 Series High Definition Audio Controller [8086:3b56] (rev 05)
Subsystem: [1462:7583]
PciRoot(0x0)/Pci(0x1b,0x0)
device number: 3
--------------------------------
LAN Controller [10ec:8168] :: PciRoot(0x0)/Pci(0x1c,0x0)/Pci(0x0,0x0)
Setting up lan keys
LAN Controller [10ec:8168] :: PciRoot(0x0)/Pci(0x1c,0x1)/Pci(0x0,0x0)
Setting up lan keys
No SMBIOS replacement found.
Intel Corporation NHM IMC DRAM Controller [8086:d131] at 00:00.0
Frequency detected: 668 MHz (1336) Dual Channel
CAS:9 tRC:9 tRP:9 RAS:24 (9-9-9-24)
SMBus CmdReg: 0x3
Scanning SMBus [8086:3b30], mmio: 0xf9ff2004, ioport: 0x400, hostc: 0x1
SPD[0] (size): 146 @0x50
Slot: 0 Type 24 2048MB (DDR3 SDRAM) 1336MHz Vendor=A-DATA Technology
PartNo= SerialNo=00000000
SPD[0] (size): 146 @0x51
Slot: 1 Type 24 4096MB (DDR3 SDRAM) 1336MHz Vendor=Team Group
PartNo=Team-Elite-1333 SerialNo=00000000
SPD[0] (size): 146 @0x52
Slot: 2 Type 24 2048MB (DDR3 SDRAM) 1336MHz Vendor=A-DATA Technology
PartNo= SerialNo=00000000
SPD[0] (size): 146 @0x53
Slot: 3 Type 24 4096MB (DDR3 SDRAM) 1336MHz Vendor=Team Group
PartNo=Team-Elite-1333 SerialNo=00000000
SPD[0] (size): 255 @0x54
SPD[0] (size): 255 @0x55
SPD[0] (size): 255 @0x56
SPD[0] (size): 255 @0x57

SMBIOS rev.: 2.4, DMI rev.: 2.4

Handle: 0x0000, DMI type 0, 24 bytes
BIOS Information
Vendor: Apple Inc.
Version: IM111.88Z.0034.B02.1003171314
Release Date: 03/30/10
BIOS Revision: 0.1

Handle: 0x0001, DMI type 1, 27 bytes
System Information
Manufacturer: Apple Inc.
Product Name: iMac11,1
Version: 1.0
Serial Number: ** PRIVATE **
UUID: ** PRIVATE **
Wake-up Type: Power Switch
SKU Number: Default SKU#
Family: iMac

Handle: 0x0002, DMI type 2, 15 bytes
Base Board Information
Manufacturer: Apple Inc.
Product Name: Mac-F2268DAE
Version: 1.0
Serial Number: ** PRIVATE **
Asset Tag: Default Asset Tag#
Location In Chassis: To Be Filled By O.E.M.
Type: Motherboard

Handle: 0x0003, DMI type 3, 20 bytes
Chassis Information
Manufacturer: Apple Inc.
Type: All in One
Version: 1.0
Serial Number: ** PRIVATE **
Asset Tag: Default Asset Tag#

Handle: 0x0004, DMI type 4, 38 bytes
Processor Information
Socket Designation: CPU 1
Type: Central Processor
Family: 0xCD
Manufacturer: Intel
ID: 0x106E5
Version: Intel® Core i5 CPU 750 @ 2.67GHz
External Clock: 133 MHz
Max Speed: 2673 MHz
Current Speed: 2666 MHz
Upgrade: Other
Serial Number: ** PRIVATE **
Asset Tag: To Be Filled By O.E.M.
Part Number: To Be Filled By O.E.M.
Core Count: 4
Core Enabled: 4
Thread Count: 4

Handle: 0x0031, DMI type 17, 27 bytes
Memory Device
Error Information Handle: 0xffff
Locator: DIMM1
Bank Locator: BANK0
Memory Type: DDR3
Speed: 1336 MHz
Manufacturer: A-DATA Technology
Serial Number: ** PRIVATE **
Asset Tag: AssetTagNum0
Part Number: N/A

Handle: 0x0033, DMI type 17, 27 bytes
Memory Device
Error Information Handle: 0xffff
Locator: DIMM2
Bank Locator: BANK1
Memory Type: DDR3
Speed: 1336 MHz
Manufacturer: Team Group
Serial Number: ** PRIVATE **
Asset Tag: AssetTagNum1
Part Number: Team-Elite-1333

Handle: 0x0035, DMI type 17, 27 bytes
Memory Device
Error Information Handle: 0xffff
Locator: DIMM3
Bank Locator: BANK2
Memory Type: DDR3
Speed: 1336 MHz
Manufacturer: A-DATA Technology
Serial Number: ** PRIVATE **
Asset Tag: AssetTagNum2
Part Number: N/A

Handle: 0x0037, DMI type 17, 27 bytes
Memory Device
Error Information Handle: 0xffff
Locator: DIMM4
Bank Locator: BANK3
Memory Type: DDR3
Speed: 1336 MHz
Manufacturer: Team Group
Serial Number: ** PRIVATE **
Asset Tag: AssetTagNum3
Part Number: Team-Elite-1333

Handle: 0x0045, DMI type 131, 6 bytes
Apple specific Processor Type
Cpu-type: 0x601

Handle: 0x0046, DMI type 132, 6 bytes
Apple specific Processor Interconnect Speed
QPI = 4800 MT/s

Handle 0x0047, DMI type 127, 4 bytes
End of Table

SMBIOS orig was = fadf0
SMBIOS new is = 2943000
ACPI Table not found: DSDT.aml
ACPI Table not found: SSDT.aml
FADT: ACPI Restart Fix applied!
Errors encountered while starting up the computer.
Pausing 5 seconds...
Starting Darwin x86_64
Boot Args:

 

 

Is that possible to get sound  to works..?

 

 

here is what system info read about Audio:

 

Devices:

 

Digital-out (HDMI):

 

  Manufacturer: Voodoo 

  Output Channels: 8

  Current SampleRate: 48000

  Transport: Built-in

 

Digital-out (HDMI):

 

  Manufacturer: Voodoo 

  Output Channels: 8

  Current SampleRate: 48000

  Transport: Built-in

 

Digital-out (HDMI):

 

  Manufacturer: Voodoo 

  Output Channels: 8

  Current SampleRate: 48000

  Transport: Built-in

 

Digital-out (HDMI):

 

  Manufacturer: Voodoo 

  Output Channels: 8

  Current SampleRate: 48000

  Transport: Built-in

 

Line-out (Green Rear):

 

  Manufacturer: Voodoo 

  Output Channels: 2

  Current SampleRate: 48000

  Transport: Built-in

 

Headphones (Green Front):

 

  Manufacturer: Voodoo 

  Output Channels: 2

  Current SampleRate: 48000

  Transport: Built-in

 

SPDIF-out (Green Rear):

 

  Manufacturer: Voodoo 

  Output Channels: 2

  Current SampleRate: 48000

  Transport: Built-in

 

Digital-out (Black HDMI):

 

  Default Output Device: Yes

  Default System Output Device: Yes

  Manufacturer: Voodoo 

  Output Channels: 2

  Current SampleRate: 48000

  Transport: Built-in

 

Microphone (Pink Rear):

 

  Default Input Device: Yes

  Input Channels: 2

  Manufacturer: Voodoo 

  Current SampleRate: 48000

  Transport: Built-in

 

Microphone (Pink Front):

 

  Input Channels: 2

  Manufacturer: Voodoo 

  Current SampleRate: 48000

  Transport: Built-in

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
    • Ok, so I built a new hackintosh with Niresh Mavericks 10.9.0 on a modified Dell Precision T7400 and mostly everything seems to be working correctly except for two things: Sound (The obvious one), and Online video content (Youtube, Facebook videos, etc) play at lower than 1 fps, frozen speed, after 10 seconds of playback it reaches 4 seconds of elapsed time and I have found no other forums explaining this or talking about this so I decided to bring it up here. As for the sound situation, I already bought a new card to replace the X-FI, so yes, I am aware of the Sound Blaster Audigy X-FI Xtreme Audio not being supported, but what caught my attention is that the sound was working and video playback problem was gone temporarily, I happened to hear the sound from my headphones sitting on my desk and put them on, and sound. I decided to test a video on youtube, the problem with the videos, gone. But after a reboot, they were back. However I have the logs from today and can give them to whoever wants/needs them to figure out what may have caused the sound to kick in on the X-FI and maybe add support for this sound card. I copied as far back in the time that the system was on while sound was working that I could up to the shutdown event. I know it's pretty large but I am not sure where to look, I am simply handing this out to whoever wants to see what may have given me audio on this card for the session. From what I can see that looked to be the most closely related to my issue is something to do with bluetooth (I don't have bluetooth, btw), it says in console: "9/20/17 6:49:55.785 PM com.apple.audio.DriverHelper[200]: The plug-in named BluetoothAudioPlugIn.driver requires extending the sandbox for the mach service named com.apple.bluetoothaudiod." repeatedly many times. This could be completely unrelated.   The only recent actions I made that I personally can think of that may have triggered this would be: I installed several different versions of a music player through Winebottler and it failed to start, more and likely because of the lack of .net framework 2.0 and 4.0, this is my highest suspicion of being the likeliest cause, but I could be wrong. I installed Crossover and installed the music player in it, which it ran in and is where I discovered that you need .net 2.0 and 4.0 (It had the player in it's database and installed .net automatically) Ran Discord (It uses output/input, so may as well add that in) The player was MusicBee, and when it crashed, it also left a log that I could probably try to reproduce if needed.   Specs: Dell Precision T7400, 1x Intel Xeon x5482 Nvidia Geforce GTX 660 16GB ddr2 ram 667mhz (Tested to be working correctly, please don't ask me to run a mem test I am impatient enough as it is)
    • 980m+intel 530, 6820hk 512ssd+120ssd+1TB im trying to install macOsierra, and i tried a lot of combinations of arguments and configuration, nothing seems to work, i got the same problem every time ofter i start the installation! Is saying: System uptime in  nanoseconds: some random numbers.
    • Hello guys!


      Today I tried to install macOS High Sierra from a bootable usb, but my pc froze during the booting process.
      I need help. Can you help me?

      Here I attached a demo with the problem.
      https://goo.gl/cp5E8M


      Thanks in advance!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,532

×