fGPUIdleIntervalMS = 0 -- Can't get HD3000 working on Acer Aspire - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone fGPUIdleIntervalMS = 0 -- Can't get HD3000 working on Acer Aspire Jump to content
evan kontsiotis

fGPUIdleIntervalMS = 0 -- Can't get HD3000 working on Acer Aspire

Recommended Posts

Hey guys, I'm new to using forums, and somewhat experienced with Hackintoshing. I have an Acer Aspire v5 571p 6698 touchscreen laptop, which has intel hd3000 graphics, intel core i3 2377m cpu, 8gb ram, 750 gb hd, - i don't really know much else about it, if you need other specs let me know. I have absolutely everything working on Mavericks 10.9.5, including the touchscreen, minus built in wifi and Hd3000 graphics acceleration. I'm not too worried about wifi right now, i have a usb adapter for now. Anyway, I've been trying everything i can think of to get the snbframebuffer to load, but I never can. I can boot without acceleration if I delete the snbfb kext (I don't have to delete anything else, actually). I have mbp8,1 smbios, and edited dsdt with rehabmans hd3k low res patch, rename gfx0 to igpu patch, and hd3000 on 7-series patch (i believe this laptop actually does have a 7-series mobo). I managed to get rid of the "agpm controller unknown platform error" with the smbios and rename to igpu patch, but I still can't boot with snbfb. Now I either get "SNB Framebuffer did not show up, unload" error as I would get before, or the verbose boot stops at "fGPUIdleIntervalMS = 0" and doesn't show anything past that, and does not show the snbfb load error. If i delete the snbfb kext and boot verbose, the "fgpuidle..." still shows, but more log entries show after that, such as osxfuse starting, and the snbfb load error (obviously because it doesn't exist, in this case i deleted it). So I'm wondering if when the snb kext is in place, and the verbose boot stops at fgpuidle... , more is happening after that that i'm not seeing, possibly the snbfb load error. the problem is, I dont know if that error is there or not because it does not show anything past fgpu idle... , along with whatever else normally shows after that. if i wait about 30 seconds after the verbose gets stuck there, i can control the volume from the keyboard and hear the volume level beeps as if its booted up, just the screen is stuck on the verbose screen. I am begging for help, either help with possible boot flags, other dsdt edits, kext patches, and what "fGPUIdleIntervalMS = 0" means, and whether or not it is something I should be worrying about.

 

Also, as a sidenote, Considering this model laptop is only $500, has a touchscreen that is compatible with mac, and everything is working with mac, I was hoping we can raise some awareness of the existence of this laptop in the hackintosh community, and possibly get it an app like the probook installer to help with these edits and patches I have to do to get graphics working. In other words, with the hackintosh community's help getting this last feature working on this laptop, if it does end up working, I would like to have it gain some recognition in the community as one of the most hackintoshable laptops out there, like the probook. It is much less chunky than a probook, has a working touchscreen, is cheap, and hopefully can be just as easy to hackintosh as a probook with the help of the hackintosh community to get the garphics working, and then make an app for it like the probook installer (or at least a really easy to use guide).

 

Thank you guys so so much in advance for any insight you can give me.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $31.43 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Oh, thank you but in the meantime I thought again and have installed High Sierra instead. It works just fine, put a camera, bluetooth, wifi, all working OK. I only have to solve a little problem when doing restart it freezes but after shutdown it comes up good! I have also Win7 on same mbr disk and I start with the installation usb but I think go over to EasyBCD to make a smoother boot. If your experienced I would appreciate very much any hints for helping me in this direction. 
    • Hello people!😃   I am new to the hackintosh community. I have a old pc at my home running windows 10 pro. Its a Pentium Dual Core 1.6ghz Processor. A 250mb intel HD i-gpu. (No dedicated Graphics card). A 2gb DDR2 ram. 160gb HDD.   Can i install any mac distro on it ?   I don't want to edit videos on it. I just want to start hackintoshing from this, than my laptop & than my friends laptop. Untill i master this art ☺.   Thank you.
    • Hello people! I am new to the hackintosh community. I have a old pc at my home running windows 10. It has a Pentium dual core 1.6ghz processor. A 250mb intel HD igpu. A 2gb ddr2 ram. Can i install any mac distro on it ?   Thank you.  
    • Hi, i am struggling with installation telling me that it needs less than one minute for eternity. in log it shows that "./postinstall: Using AMD Bronya Kernel" process is running, but 4 hours is too long for "Less than a minute" don't you think ;).    Please help me, i tried to install Mac OS on Intel and AMD processor PC, same problem.  
    • Hola, generalmente se postea en ingles.   Podrias dejar las especificaciones de tu tarjeta madre, por ejemplo: RAM PROCESADOR GPU ETC   Ademas de los componentes que tienes instalados... tengo una pregunta para ti.   Ya comprobaste la compatibilidad de tu ordenador con el sistema operativo?
  • Download Statistics

    • Files
      852
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,598

    Latest File
    By Niresh

    473    0

×