Installation in stuck completely at 8 minutes left - OS X Yosemite Zone Hackintosh 10.10 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
Simone Bellini

Installation in stuck completely at 8 minutes left

Question

Hi everyone and thank you so much for the help!

First of all excuse me for my bad English speaking,

I would really like to tag every problem of mine with a number because I think it's easier for me (and maybe also for you) to u dertand quickly what we are talking about)

I'm trying to install Yosemite in my PC (following the specs) with a usb created with Yosemite zone (10.10.1) and TransMac.

CPU Intel core i5 4690K

GPU R9 280X from sapphire (but at the moment I'my using the integrated hd 4600 from Intel because it causes less problem in the installation then I will try to adapt the system for the R9)

MoBo Asrock z97 extreme 4

Hdd sea gate barracuda 1tb with two partition one for windows (installed in gpt) and one for the Mac

I have no dvd reader

I have a wireless adapter use by dlink

My Audio card is integrated in the mobo I don't know the model I think it' she purity sound 2

My first problem (1) is that when I try to install Yosemite the installation stuck at 8 min left and in the log I can read something like extracting Essential. Pkg: when it freezes (I can t move noting mouse was stopPed)I keep it running for half an hour but nothing happened .this is the biggest problem.

At the moment I'm starting the installer with -X because if I don't it get a kernel panic.

2) I would like to know if it is better to install the system with the integrated gpu and then move to the dedicated or start all with the R9 dedicated .

3) what Smbios shuold I use? iMac 15,2 is o.not in the option of naresh preferences

4) what shuold I install to fix my wifi card? (I'll give you the precise model as soon as possible)

Thank you so much experts, this is my first hack and I'm so excited, and thank you for the fantastic release!

Hope you could help me, please.

Share this post


Link to post
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Niresh    2,312

@Simone Bellini Hii

Mouse the Mouse Frequently that may prevent Installer from Freezing & Its better to use Clover Bootloader + Use SMBIOS of MacPro3

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thank you so much @ I tryed moving the mouse continuously during the installation but it still stuck sat the same point.

I'll use Mac pro and Clover

Have you got any other solution

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok it worked, thank you so much!

but now i have as usual a kernel panic, something like cpucaller2 <panic>gain.

I tried cpu=1 busratio=17 colors=32 maxmem=4096 /amd -x but no one of these worked...

Hope you can help me, please

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Here's Some other information.

The panic is

Panic (cpu 1 caller 0xffffff80003ffd56) kernel trap at 0xffffff800041a272, type 13=general protection, registers

This could help you I think...

Thank you for this big help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×