Mavericks 10.9 and Asus X550LC - Hackintosh Mavericks - Hackintosh Zone Mavericks 10.9 and Asus X550LC Jump to content

Recommended Posts

Hello Team,

 

I have been trying to install Niresh Mavericks 10.9 on my ASUS X550LC

I have succesfully solved the automatic reboot problem while Installation by using "xpcm-free" boot flag.

 

After installation I used (-s, fsck -fy, mount -uw /, grafix backup all) to solve post-installation issues.

Touchpad issue resolved via using PS2/Mouse/Touchpad kext from MultiBeast.
 

Right now I am stuck with the following issues.

 

No Audio

No Nvidia GEFORCE 720M detection (results in poor gaphics quality as it is using my integrated Intel graphics card)

No Ethernet (I have once installed the ethernet drivers while searching deeply in the internet, I am still searching the link and update it as soon as I find the Ethernet kext :) )

No WiFi (No Internet connectivity :( )

No Bluetooth (Not required)
One 2.0 USB point not working
Both 3.0 USB points working properly.

 

P.S. -> VodooHDA causes crash,

            All in One Audio Solution does not work,

            Nvidia.GT730.10.10.1.KemalALKIN causes crash.

 

Below is the output of lspci from Linux

 

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Haswell-ULT DRAM Controller (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated
Graphics Controller (rev 09)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Haswell-ULT HD Audio Controller
(rev 09)
00:04.0 Signal processing controller: Intel Corporation Device 0a03 (rev 09)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation Lynx Point-LP USB xHCI HC (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation Lynx Point-LP HECI #0
(rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Lynx Point-LP HD Audio Controller
(rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 1
(rev e4)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 3
(rev e4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 4
(rev e4)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 5
(rev e4)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation Lynx Point-LP SATA Controller 1
[AHCI mode] (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation Lynx Point-LP SMBus Controller (rev 04)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation Lynx Point-LP
Thermal (rev 04)
02:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device
5287 (rev 01)
02:00.1 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 12)

03:00.0 Network controller: Ralink corp. RT3290 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe
03:00.1 Bluetooth: Ralink corp. RT3290 Bluetooth
04:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GF117M [GeForce 610M/710M/820M /
GT 620M/625M/630M/720M] (rev a1)

cleardot.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $53.73 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Hello everyone,  I'm trying to install High Sierra (with AMD support) on my AMD 4500m Lenovo G505s laptop. When booting from Clover in EFI with i get some really fast screen log then the pc reboots. Now, i know there isn't a way you could help me without some info/logs, unless i'm missing a major malfunction known on these kind of laptops, so, do you know a way i could prevent it from rebooting in order to at least understand what is causing this problem? Do you think even trying to put OSX on this laptop is worth it? Thank you.
    • Hello, i am trying to install High Sierra on my ASUS X75VB but i am getting multiple errors with the ACPI.
      I believe it is CPU related?

      Mainboard: HM76 (X75VB SOCKET 0)
      CPU: Intel Core i5 3320m (Not the original CPU of this laptop!)
      GPU: Intel HD Graphics 4000 & NVIDIA 2GB Geforce 740M
      RAM: DDR3 8GB
      Storage: 120GB SSD (SATA-2)

      I have used the DSDT.aml & SSDT.aml from the following resource:
       https://github.com/xxx10101xxx/ThinkPad-X230-macOS/tree/master/i5-3320M

      My config.plst can be found here:
      https://drive.google.com/open?id=1lK7ixY8fAvtIJv8gY6Gf-RQvKJBVcFLm

      Thanks in advance!
    • im already download 10.12 and 10.13 . when im trying install 10.12 . all works fine , like resolution already 1920x1080 , sound , network all fine .. but when im trying install 10.13. resolution wont 1080 , already install nvidia web drivers , but hopeless..

      using Nvidia GT630 , btw .
    • I have Yosemite Zone working on Virtualbox fine.  After downloading High Sierra Zone there is only a dmg and no ISO.  I tried converting the dmg with hdiutil but it goes to 8GB and I get "no bootable media" in Virtualbox.  Has anyone been able to do this yet? 
  • Download Statistics

    • Files
      849
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,627

    Latest File
    By ka209

    116    0

×