CPUs=1 lapic_native Kernel Panic on HP laptop EVEN with CPUs=1! - Hackintosh Yosemite - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
fuccboi

CPUs=1 lapic_native Kernel Panic on HP laptop EVEN with CPUs=1!

Question

Let me start off by saying that I am willing to pay for some extra help if necessary. I love Yosemite and I've been struggling with this for a couple weekends, so if someone does a great job of helping out I can definitely recognize that via PayPal.

 

I have an HP DV6t-6100 with Insyde f1.b BIOS, i7 2820QM, Intel HD 3000 graphics and a Radeon HD 6770m 2gb on 16gb RAM and a hybrid 1tb drive partitioned 872gb Windows 7 / 128gb OS X Yosemite (hopefully).

 

I also have a 1920x1080 resolution screen that I don't care about getting working correctly, I just want to at least install.

 

I currently am attempting a Unibeast boot (so if I understand correctly, Chimera/Chameleon).

Previously, I've gotten as far as to run the installer in Yosemite Zone and even had a bootable Yosemite with -x and CPUs=1. I would go back to Yosemite Zone(at least I knew it could work) but for the life of me I cannot get the installer to run again. I can't get the bootloader to boot past the forward slash symbol in the upper left corner, and I don't know which version I had that was running. I've tried 3 out that I've found to each have different file sizes from various torrent networks and google searched - none of them work.

I get the bootloader to run - I select the USB drive of my four options to boot into, and using the boot flags -v, and CPUs=1 I get this screen here: post-160747-0-43692300-1421882697_thumb.

 

Notice that I have a lapic_kernel panic, on an HP laptop, which is typical. But look at my boot flags!! I have CPUs=1 set. I normally use -x as well, but I forgot here and it creates the same message regardless. I have a quad core 

 

 

It's common knowledge that HP Laptops have local APIC issues, well documented, and there is already a KernelPatcher.dylib fix for the issue(shouts out to donovan6000? I think). Supposedly you can use CPUs=1 as a short term fix for the issue. Obviously this isn't the case for me. Regardless of the fact that CPUs=1 didn't resolve the issue in my case,  I tried to use KernelPatcher.dylib, installed it in the Extra/modules folder using TransMac, and after I did that I got even less far in the bootloader process.

 

I don't care about working Audio, working high resolution graphics, or anything else. If I can get to barely crawl through the boot and install process and get to a functioning Finder window I will be 100% happy. I can do the rest of the playing around with kext files stuff later, right now I just want it to boot.

 

Aside from the KernelPatcher.dylib I threw into Extra/modules (and then took out) I am using a completely virgin copy of Unibeast on a 64gb SanDisk USB drive.  

 

My Unibeast options: 

Yosemite 10.10.1 downloaded from Mac App Store on a real copy of Yosemite

Laptop Support On

Legacy USB On (didn't think I would need this one but without it I can't seem to load Chimera)

 

I don't have a DSDT file, and I'm not sure if I need one. I've looked at tonymacs DSDT section and they have HP ProBook but that's the closest thing I could find - didn't seem like quite a good fit. Was I wrong?

 

My motherboard, as typical of Insyde f1.b, is locked. It is using BIOS.

The options I have from memory are..

Virtualization(enabled)

action keys(enabled) changes Fx keys to require holding fn+Fx key, don't think this matters

switchable graphics fixed/dynamic(set to fixed.) this controls how the dual graphics switch, all the guides I've read have said to stick with Fixed so I haven't experimented too much out side of this setting.

fan always on(disabled) I think this lets the fan turn off if the CPU is cool enough. Don't think this matters, but my fan doesn't turn off during bootloader anyways lol

 

My hard drive is a fusion 20gb flash 980gb HDD. I don't know how this correlates to the bootloader - I've tried dropssdt=yes a couple times but it doesn't seem to do anything different. But like I said I did get Yosemite Zone running ONCE but I cannot(and believe me I have tried) get it to run again. I am definitely doing something wrong. I'd like to stick with Unibeast if possible, but I'm open to whatever, I'm even going to buy a second USB stick in a couple days here to test out two easily.

 

 

SO right now KernelPatcher.dylib is not installed, but it can be in a second. LET ME KNOW if there is ANY more information I can provide, I will be happy too. I tried to put everything I could think of in here. I've seen videos and posts of people with my same model of laptop, DV6t-6100, running Yosemite(more commonly mavericks) showing off that they have like 99% of the laptop working, so I know it's possible, I just don't know how they got there. I would be ecstatic if I could get this working tonight. Any help is so, so appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $62.87 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • i have a Lenovo ideapad Y700 that won't boot to Mac OSX. its a Intel Core i7-6700HQ cpu @ 2.60GHz. 16 GB Ram with intel hd 530 Graphics and Nvidia Geforce GTX 960M. i got: uptime in nanoseconds error. the uptime i got on my machine is 2084132230. not the same everytime  
    • I previously installed yosemite on my pc. It worked well. But I can only boot the yosemite by cliking F10 advanced boot option and have to select my Hard drive. It didn/t boot automatically. So I just mounted the EFI folder and replaced the files from the original EFI I got from a link. Probelm started. So I planned to install Yosemite again. Keyboard not worked. So I boot back windows 10 and replace everything. But when I try to install yosemite again, sill I'm facing the probelm. Keyboard not working at selecting Yosemite zone screen. Keyboard is well functioning at BIOS screen, advanced boot option screen, even in my windows 10. But it freeze at the below screen. I tried everything, changed my Boot mode to UEFI and Legacy, reset CMOS by removing CMOS battery, restarted minimum 50 times, Changed my keyboard from USB to PS2, changed my USB keyboard port to every port. Please help me to solve this.   My System Config :   Intet i3-2120 CPU@3.30GHz 1 TB Hard drive 8 GB Ram 2GB GT610 graphic card Keyboard freeze at this screen.
    • Yes , I'm Jeff and I'm new around here. I was wondering what it takes to get a ISO file around here?  By the way I love your web site.  Hope to hear from you soon. Thanks.
    • I am fairly new to the idea of creating hackintoshes but I would love to dual boot Windows 10 and Mac OS Sierra on this machine listed below, will it be possible? Thanks in advance   Case CORSAIR OBSIDIAN SERIES™ 750D FULL TOWER CASE Processor (CPU) Intel® Core™i7 Ten Core Processor Extreme i7-6950X (3.0GHz) 25MB Cache Motherboard ASUS® RAMPAGE V EDITION 10: E-ATX, USB 3.1, SATA 6 GB/s Memory (RAM) 32GB HyperX PREDATOR DDR4 3200MHz X.M.P (4 x 8GB) Graphics Card   Asus Republic Of Gamers Strix NVIDIA GTX 1080 1st Hard Disk 480GB BiWIN 2.5" SSD, SATA 6 Gb/s (upto 564MB/sR | 513MB/sW) 2nd Hard Disk 6TB SATA-III 3.5" HDD, 6GB/s, 7200RPM, 128MB CACHE DVD/BLU-RAY Drive 16x BLU-RAY WRITER DRIVE, 16x DVD ±R/±RW & SOFTWARE Power Supply CORSAIR 1000W RMx SERIES™ MODULAR 80 PLUS® GOLD, ULTRA QUIET Power Cable 1 x 1 Metre UK Power Cable (Kettle Lead) Processor Cooling Corsair H100i V2 Hydro Cooler w/ PCS Liquid Series Ultra Quiet Fans Thermal Paste ARCTIC MX-4 EXTREME THERMAL CONDUCTIVITY COMPOUND Extra Case Fans 2x 120mm Apache Black Quiet Fan (fitted to extract from rear/roof)     Sound Card ONBOARD 8 CHANNEL (7.1) HIGH DEF AUDIO (AS STANDARD) Wireless/Wired Networking 10/100/1000 GIGABIT LAN PORT (Wi-Fi NOT INCLUDED) USB Options MIN. 2 x USB 3.0 & 6 x USB 2.0 PORTS @ BACK PANEL + MIN. 2 FRONT PORTS Operating System Genuine Windows 10 Professional 64 Bit - inc DVD & Licence Operating System Language United Kingdom - English Language DVD Recovery Media Windows 10 (64-bit) Professional DVD with paper sleeve Office Software NO OFFICE SOFTWARE Anti-Virus NO ANTI-VIRUS SOFTWARE Browser Google Chrome™ Warranty 3 Year Silver Warranty (1 Year Collect & Return, 1 Year Parts, 3 Year Labour) Delivery STANDARD INSURED DELIVERY TO UK MAINLAND (MON-FRI) Build Time Standard Build - Approximately 7 to 9 working days
    • hii i am using samsung laptop intel i3   M370   2.40 Ghz  nvidia geforce  M315  graphics when i boot from usb,  firstly show some code and after this show a dialog box . in this box , showing a phone and laptop, one by one. on the top of the screen, showing apple logo and "Language Chooser". i am not able go next step.   plz help me.
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,538

    Latest File
    By rembrandt63

    344    0

×