asus K55VD Doesn't boot without USB DRIVE - OS X Yosemite Zone Hackintosh 10.10 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
AleCorona

asus K55VD Doesn't boot without USB DRIVE

Question

AleCorona    0

Hi,

first of all I would like to congratulate you on a job well done.

I apologize for my bad English but I am a new user Italian.

My laptop spec are:

ASUS K55VD-SX138H

      Tipo computer                                     PC ACPI basato su x64  (Mobile)

      Tipo processore                                   Intel Core i5-3210M @ 2,50Ghz

      Chipset scheda madre                        Intel Panther Point HM76, Intel Ivy Bridge

      Ram                                                          8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM

      Adattatore video                                  Intel® HD Graphics 4000

      Adattatore video                                  NVIDIA GeForce 610M  (2 GB)

      Schermo                                                Chi Mei N156BGE-L21  [15.6" LCD]

      Periferica Audio                                   Intel Panther Point HDMI

      Periferica Audio                                   Realtek ALC270

      Controller IDE                                      Intel® 7 Series Chipset Family SATA AHCI Controller

      Controller IDE                                      Realtek PCIE CardReader

      Unità disco                                           Kingston 120GB SSDNOW300 SV300S37A

      Unità ottica                                          PIONEER DVD-RW D

      Tastiera                                                Keyboard Device Filter

      Mouse                                                  ASUS PS/2 Port Clickpad

      Adattatore di rete                              Controller Realtek PCIe GBE Family

      Adattatore di rete                              Dispositivo Bluetooth

      Adattatore di rete                              Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter

      Controller USB2                                  Intel Panther Point PCH - USB 2.0 EHCI Controller

      Periferica USB                                     USB2.0 HD UVC WebCam

      Batteria                                                Batteria compatibile con ACPI Microsoft

 

I installed the Hackintosh Yosemite Zone 10.10.1  and everything works except the wifi/Bluetooth network but I’m waiting Atheros AR5B195 that is compatible.

I proceed in this order:

Create a hackintosh Yosemite zone 10.10.1 USB DRIVER with a my friend mac;

Set up the ASUS bios for run and put it the USB;

Install the Yosemite zone with clover efi boot option able and disable Audio driver because if I able it I have problem with microphone when start pc;

after Yosemite zone finish the installation when the system start and run the Ethernet I download EDP and FIX Audio and other without mouse/keyboard driver because with EDP crash;

then I create EFI partition with CLOVER CONFIGURATOR and optimize it run clover set up;

 

NOW the Yosemite zone is perfect for my laptop ASUS but I have a problem when I start the notebook without USB DRIVE doesn’t run the pc see PHOTO 1 (is the SSD DRIVE?);

If I go in the bios not appears ADD NEW BOOT OPTION in the menu;

When I run the system with USB DRIVE it’s ok see PHOTO 2;

 

has anyone had the same problem? HELP ME, thanks..

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0
iamtheng    0

Bump, i have the same problem on an ASUS S200E, the problems appears to be the bootloader not installing at all, i've tryed the manual install but still no luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
    • Im trying to install MacOSierra on Alienware 15 r2,  512ssd nvme 951 and 120gb intel sataIII samsung, i6820 hk 980m, intel 530. Ofter many attempts i solved a lot of erros during the installation, and finnaly i found out that macOs does not suport SSD. I created a patch for my ssds but now, i have this error: ACPI ERROR; and last: AppleNVMe Assert failed;  2 SSD: // Inject bogus class-code for NVMe SSD to prevent IONVMeFamily.kext from loading
      DefinitionBlock("", "SSDT", 2, "hack", "NVMe-Pcc", 0)
      {
          External(_SB.PCI0.PEG0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.PEG0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
          External(_SB.PCI0.SAT0, DeviceObj)
          Method(_SB.PCI0.SAT0._DSM, 4)
          {
              If (!Arg2) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }
              Return(Package()
              {
                  "class-code", Buffer() { 0xff, 0x08, 0x01, 0x00 },
                  "built-in", Buffer() { 0 },
              })
          }
      }
      //EOF   I did the patch in virtual machine as they instructed. but still nothing.
    • Hey!  I successfully installed macOS Sierra with the Version SierraAMD v3 on my AMD Pc.  But after setting up the PostInstall via Terminal, the OS stops booting at this line : ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0 Any solutions?    My System Specs: Mainboard: Asrock 970 Pro3 r2.0 Processor: AMD FX-6300 Graphics: Sapphire Radeon RX460 4GB   Thanks!
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×