Help With Video Drivers On Dell XPS M1710 - OS X Yosemite 10.10 - Hackintosh Zone Help With Video Drivers On Dell XPS M1710 Jump to content
  • 0
ROB_DF_MX

Help With Video Drivers On Dell XPS M1710

Question

Hello Forum,

 

Here Roberto from Mexico City needing some help with my Dell Laptop Hackintosh install.

 

I own a Dell XPS M1710 which has the following main components:

 

- CPU: Intel Core 2 T7200 @ 2.00GHz ( 2 Cores ).

- RAM: 4GB ( 2 DDR2 SDRAM Samsung Modules ).

- Chipset: Mobile Intel 945PM Express.

- GPU: NVidia GeForce Go 7950 GTX ( with 512MB, PCI Express x16 ).

- Display: 17 inches.

- Resolution: Max and Native resolution of 1920x1200x32.

 

I have been successful installing a copy of Mac OS X 10.10 ( Yosemite ) on the laptop following the tutorial at Hackintosh Zone.

 

All is working fine on the laptop ( Power OFF and Reset from The OS X, the DVD-ROM, the Ethernet Port, the Trackpad, a wireless USB Mouse, the USB 2.0 ports ) except the Video GPU and the Wi-Fi.

 

The Chameleon Bootloader shows the following string about the NVidia card:

"Unknown 512MB NV49 [10de:0297]-[1028:019b] :: PciRoot(0x0)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,"

 

My install always boots with a generic video driver which is VERY SLOW and sets the video resolution to 1280x1024.

 

Yosemite using the "System Information" app shoes the following at the "Graphics Adapter" section:

 

- Chipset Model: Unknown

- Type: GPU

- Bus: PCIe

- Slot: Slot-1

- PCIe Lane Width: x16

- VRAM (total): 512MB

- Vendor: NVIDIA (0x10de)

- Device ID: 0x0297

- Revision ID: 0x00a1

- ROM Revision: 5.71.22.45.06

 

Do you know if a driver exists for my NVidia GPU on Yosemite ?

Or any other fix or hack I can use to have the full video speed and resolution I have on Windows ?

 

Please let me know and thanks a lot in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $148.22 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Dear Guys,
      Im trying to install mac os x sierra in my dell laptop and ihave followed all the details and reached the installation part. But im getting error saying "An error occurred installing macOS.To use apple diagnostics to check your mac hardware"
      Guys please please help me with it.ithink im almost 90% close to installing mac os. my lap config as follows.the person who help me resolve will be my hero  Motherboard: INTEL i3 370M 2.40GHZ,0KRP5X CPU: DELL N4030 MODEL. Graphics: ATI Mobility Radeopn HD 5430 Motherboard:  
    • i did one but no hdmi or display port sound even if they are detected processor neither no wifi   and install a multiboot ? i triyed clover but didnt work    
    • Hey can some one help me with a problem https://ibb.co/jv8TRT this is my problem I hope you can help me guys
    • Hi
      I followed Nirav's High Sierra installation guide.
      My problem is that I am getting the below error at the install boot screen (osxAptioFix2Drv:Starting overrides for System\Library\CoreServices\boot.efi
      Using reloc block: no hibernate wake: no)


      what I should to do?

      my specs:
      Asus Rampage VI Extreme 
      intel Core i7 7800x
      Samsung 960 EVO SSD 250 
      Gigabyte GEFORCE GTX 1080 TI Gaming OC
      GSkill TridentZ DDR4 8x2 GB
    • please i have dell latitude E5420 and my screen always divides into for during and after installing sierra or high sierra. please i really need help.
  • Download Statistics

    • Files
      849
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,627

    Latest File
    By ka209

    120    0

×