Nvidia GeForce GT 420M problem - Hackintosh Yosemite - Hackintosh Zone Nvidia GeForce GT 420M problem Jump to content
JanBures12

Nvidia GeForce GT 420M problem

Recommended Posts

Hi guys, I tried installing OS X 10.10.0 on my laptop Acer Aspire 5742ZG and while 10.9.0 worked perfectly fine (I'm a complete noob, I only first ever heard of osx86 on Friday, but thankfully I figured out how to get network - BCM57780 to work).

However in Yosemite I have a problem with graphics - first i couldn't even boot into the system after install - the screen turned off after 'DSMOS has arrived', i solved this by booting with /s and then using grafix backup all. When I got the system to work, the resolution was 1024x768 and animations were incredibly laggy. Is there a way to fix this? I tried installing Nvidia web drivers and nothing happened, also tried extracting GPU rom, putting it into /Extra and booting with UseNvidiaROM=Yes, didn't do the trick either (I boot using chimera). I also tried various other boot parameters I found, but nothing changed at all.

My configuration:

Nvidia Geforce GT 420M 1024 MB

Intel Pentium Dual Core P6200 2.13 GHz

4 GB RAM

Yosemite Zone Mac OS X 10.10.0 (Chimera bootloader)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I have exactly the same configuration Acer Aspire 5742ZG. I installed niresh yosemite and went through the same installation process, used /s and grafix backup all to move the graphics kexts out, succeeded to boot into 1024x768.

 

As for drivers, I only managed to install nvidia CUDA drivers, but the CUDA interface in system preferences shows that nvidia gpu drivers are not installed. However, i couldn't get any of the current nvidia geforce mac web drivers to install (presumably because they aren't meant for a card as old as the gt 420m).

 

I also tried various bootflags but nothing has worked so far. Also set Graphics to 1366x768 in chameleon wizard, but nothing.

 

Finally, I tried to extract the GPU rom, for putting into the /Extra folder and boot with LoadVBios=YES (chameleon bootloader) but I couldn't get any version of GPU-Z (I have dual boot Windows 7 on another partition, and I run GPU-Z as administrator) to work. All GPU-Zs say that "BIOS reading is unsupported on this device".

 

I even tried dos booting with a usb stick to run various versions of nvflash --save xxxx_xxxx.rom but not even that worked. nvflash also said that everything was unsupported.

 

How did you manage to download the rom of this GPU? Did you finally manage to get the computer working in 1366x768 on Yosemite?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $53.73 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Hello everyone,  I'm trying to install High Sierra (with AMD support) on my AMD 4500m Lenovo G505s laptop. When booting from Clover in EFI with i get some really fast screen log then the pc reboots. Now, i know there isn't a way you could help me without some info/logs, unless i'm missing a major malfunction known on these kind of laptops, so, do you know a way i could prevent it from rebooting in order to at least understand what is causing this problem? Do you think even trying to put OSX on this laptop is worth it? Thank you.
    • Hello, i am trying to install High Sierra on my ASUS X75VB but i am getting multiple errors with the ACPI.
      I believe it is CPU related?

      Mainboard: HM76 (X75VB SOCKET 0)
      CPU: Intel Core i5 3320m (Not the original CPU of this laptop!)
      GPU: Intel HD Graphics 4000 & NVIDIA 2GB Geforce 740M
      RAM: DDR3 8GB
      Storage: 120GB SSD (SATA-2)

      I have used the DSDT.aml & SSDT.aml from the following resource:
       https://github.com/xxx10101xxx/ThinkPad-X230-macOS/tree/master/i5-3320M

      My config.plst can be found here:
      https://drive.google.com/open?id=1lK7ixY8fAvtIJv8gY6Gf-RQvKJBVcFLm

      Thanks in advance!
    • im already download 10.12 and 10.13 . when im trying install 10.12 . all works fine , like resolution already 1920x1080 , sound , network all fine .. but when im trying install 10.13. resolution wont 1080 , already install nvidia web drivers , but hopeless..

      using Nvidia GT630 , btw .
    • I have Yosemite Zone working on Virtualbox fine.  After downloading High Sierra Zone there is only a dmg and no ISO.  I tried converting the dmg with hdiutil but it goes to 8GB and I get "no bootable media" in Virtualbox.  Has anyone been able to do this yet? 
  • Download Statistics

    • Files
      849
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,627

    Latest File
    By ka209

    116    0

×