GPU not Recognised; Nvidia GT 740 SC - Graphics Kexts - Hackintosh Zone Jump to content

Recommended Posts

Hello H-Zone community,

I have built my first ever Hackintosh and am very close to finishing the process of coding it and working out the kinks. I have found kexts to fixing USB3, Audio, wifi, etc. however, I am having a very difficult time having my GPU recognized by my OSX. This leads to a glitchy mouse, stretched screen always in 1280x1024, bad graphics glitches, and my HDMI monitor not getting video signal (VGA does). I will provide hardware and whatever else needed upon request.

 

MB: Sabertooth x79

GPU: NVidia Geforce GT 740 sc (Evga 4gb, GDDR5)

CPU: Intel i7 4930K

Ram: GeSkill Ripjaw 32gb DDR3

 

I am running Yosemity 10.10.2 and have the most recent web driver from NVidia loaded for mac. I have also had the most luck programming Clover Bootloader but am unsure why it is having a hard time with the GPU. Down below will have my clover .config and maybe someone can shed some light on what I am missing

 

Thanks for the help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I am having the same problem. I can't find a kext anywhere. The recommended Nvidia Web Driver doesn't work either. People say "GraphicsEnabler=No" works, but that doesn't work for me either. About this Mac says "NVIDIA chip model 5MB", as it obviously shouldn't. Someone please help. Hardware listed below:

PRE-BUILT!!! Dell Vostro 220

MOBO: G45M03

CPU: Intel Core 2 Duo E7300 @ 2.66GHz (Will soon be Xeon E3110)

RAM: 4GB DDR2 800MHz

HDD: Seagate 250GB Sata 3GB/s (Will soon be 3TB Hitachi Sata 6GB/s)

GPU: EVGA GeForce GT 740 Superclocked 1GB GDDR5

Share this post


Link to post
Share on other sites

same for me with this :

MOBO: GA-X99-UD4P

CPU: i7-5820K, 3,3 Ghz, 15Mb Cache

RAM: 16GB DDR4 2666MHz

HDD: 250GB SSD

GPU: EVGA GeForce GT 740 Superclocked (EVGA)

Running with El Capitan 10.11.3 and Clover, about this Mac says "NVIDIA chip model 3MB", stretched screen always in 1360x768, no image on vlc… I guess I tried everything…

Please please if anyone had a solution…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting February 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!



    $48.99 of $120.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • please help me i am new to this.. i downloaded 4.7 gb file its in .tar.gz format i want to create a boot able flash drive .. but how should i select the dmg file
    • Exactly the same here.  also I'm trying a lot of boot flags and EFI files from another DMGs, but also I'm still Waiting for the solution.
    • Hello, friends, I need your help. I am using  Motherboard: Asus H81M-CS Processor:  Intel Core i3-4130 Graphics: Intel HD Graphics 4400 I connected monitor via VGA port.   Everything is working great. Only issue right now I am having is graphics with VGA Port. Can any one suggest me to solve this issue?
    • It's because when you update, the kernel is replaced & so are the kexts. You need to either know how to use Terminal to copy the files after booting into your USB OR hook up your Start Disk Hard Drive to another Hack or Mac & copy over the proper kernel to System/Library/Kernels/ & also use kextwizard to install the kexts required as well & then repair cache. It's not that complicated if you have another Mac or Hack(intosh) to connect your drive to. There are some tutorials online. I'm by no means a pro at this at all, but I couldn't believe no one had replied to anyone here. I'm actually in the exact same situation, just finished updating my Yosemite Zone 10.10 to 10.10.5 through AppStore & it won't boot back in, then I remembered when I did this last time I had to connect my HD to another mac & copy over files, but I can't remember exact files so I came here to look for them & found this thread. I have been successful in getting an old MSI Platinum35 mobo with the 771/775 mod & Xeon x5460 with AMD 6850 running Sierra. I have been successful getting a newer MSI A88XM Gaming Mobo with x4 760k & AMD 6670 running Mavericks, then Yosemite, then High Sierra, and recently tested Sierra & it worked too. One thing though is that with Sierra & High Sierra the screen flickered different colors & I needed to download a thing called SwitchResZ & change the setting from "Billions of Colors" to "Millions of Colors" & it fixed it both times, even after I uninstalled it, the screen flickering was gone,.. So I have been through a few different processes (not including the updates like 10.10 to 10.10.5) But I am the farthest thing from a pro. Just followed tutorials, googled  & used distros, I think DeeKay was first one for Mavericks, then Yosemite Zone, Sierra Zone, & finally High Sierra Zone. But my digi 002r worked on all with the AVID 003 family 11.1.3 driver, except when it came to high sierra. For some reason it has sync issues with Midi/audio. Says something about not recognizing clock speed of 43,121Khz or something (cuz it should be 44.1Khz, or 48Khz etc) But it only happens on High Sierra. On Yosemite I had to do a trick cuz the play bar's timing was off, to fix it I went into bios & changed my multiplier from 100 to 103 so instead of my cpu running at 3.6Ghz, it was like 3.9Ghz. But for some reason that fixed it & Yosemite was stable, rarely (if ever) did it crash. But Sierra crashes all the time so I can't make music on it anymore, for some reason I don't think it was like this at first...maybe something I installed. Only reason why I changed was to keep up with Logic X updates. My Sierra build is up to date with Logic X 10.4 & Digi 002r runs great (11.1.3 driver) but like I said it crashes alot & I don't know why. So my thought was to return to Yosemite 10.10 & update to 10.10.5 like I did b4 & downgrade Logic X to 10.3 or 10.2.4(can't remember). So I got to find those files & instructions again to put the proper kernel & texts back that the update erased. That's what ya'll need to do as well. When I find it I will come back & edit my post or just post a new one.
  • Download Statistics

    • Files
      848
    • Comments
      2,135
    • Reviews
      2,568

    Latest File
    By Vale1831

    7    0

×