Crackling sound on Yosemite Virtual Box install and other error fixes. - Hackintosh Yosemite - Hackintosh Zone Jump to content

Crackling sound on Yosemite Virtual Box install and other error fixes.

Recommended Posts

Hi all,


So I got yosemite 10.10.1 working nicely on Virtual box on my HP DV7 laptop. Only thing is that the sound was crackling... I tried installing the "All in one Audio solution" driver and a couple other drivers but now I have no Audio device...doh! Pretty sure I messed it up.


I would like to know if there is a solution for this problem or some driver to install, have searched around but nothing really conclusive, if not, does anyone know how to get back to the initial driver without re-installing the whole darn thing....

Many thanks.


In the mean time here are a couple of errors I did manage to fix during the install on VB for anyone stuck on these, this worked for me best one is at the bottom: 


2 mins remaining fix
You can also do in VMware Workstation ..
1. Close the VMachine when stuck on 2 minutes left (Power off)
2. Start it again, select newly created
hd(0,2) <yourpartitionname>
and type options:
Step1 :-   -s -v -x
3. You will get to bash, run two given commands to mount root device. or just see above 4 lines you will find two category ...
Step2 :-   /sbin/fsck -fy
and when it finishes:
Step3 :-  /sbin/mount -uw /
4. Now move to the directory:
Step4 :-   cd /.OSInstallSandboxPath/Scripts/
and show its files:
Step5 :-  ls
5. In the result you need to find the .xxxxxx from Hackintosh.Zone.Post-Script.xxxxxx line (it's different for everybody, for example xSDnsS for me) and then move to that directory:
Step6 :-  cd Hackintosh.Zone.Post-Script.xSDnsS ( <- this must be changed for your .xxxxxx )
and execute:
Step7 :-   ./postinstall
6. When it finishes just type:


Screen hanging after login

Set login to automatic if login hangs using -x to start in safe mode.
Missing Bluetooth controller Transport error
start with -s -v
at "root prompt" type
mount -uw /
cd /System/Library/Extensions
mkdir intel_back
mv AppleIntelHD* AppleIntelF* intel_back/
touch ../ExtensionsReboot -v


Virtual box screen definition fix

First log in to your mac install and locate org.Chameleon.boot.plist file that should be in the "Extras" folder

Add or change the line that says

<key>Graphics Mode</key>

Where "1920x1080x32" reflects the screen definition you want.

You need to change it by opening a command prompt window then typing

cd "C:Program FilesOracleVirtualbox"

Then type

vboxmanage setextradata "Name of virtual machine" "CustomVideoMode1" "1920x1080x32"

Where "Name of virtual machine" is the name of your machine and "1920x1080x32" is the desired screen definition.

Credits to macbreaker for that fix, full explanation of VB install below.



Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting March 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!


    $77.09 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • i would built a hackintosh with yosemite but i dont know if its work with my pc but if please give me the kexts which i need  is it possible to install yosemite on my pc? My Specs: Intel Core 2 Quad q6600 4Gb ram Asrock  g31m-gs Integrated gpu but i have a gtx 580 3gb
    • Hello. I just installed hackintosh high sierra on my PC. It's version is 10.13 so is there any way I can update to 10.13.3? And also my hackintosh freezes when opening few applications like logic pro x. Please help me.
    • Same problem here. Did you solve this?
    • I was having an issue with installing High Sierra because I was getting this error OsxAptioFix2Drv: starting overrides for /System\Library\CoreServices\boot.efi
      using reloc block: no, hibernate wake: no I tried all the fixes that everyone was telling me about replacing the file with a different one but nothing worked. Finally I came across a post from some person who had a laptop that was designed like mine. I have the Aspire A515-51. The weird thing is that it has 8gb of ram installed. There is 4gb that is soldered to the motherboard and one 4gb ram in the only ram slot. Well this person stated that if he removed the 4gb ram that was installed in the ram slot the install would move past the error and install. I tried it and WOW it worked. I was able to complete the install and everything worked just fine but the wifi. So I hope this helps someone, but I am also hoping that someone can help me with the issue of the ram. I can't add the ram back into the ram slot or the boot will stall at  OsxAptioFix2Drv: starting overrides for /System\Library\CoreServices\boot.efi
      using reloc block: no, hibernate wake: no
    • Im stuck in this screen, i can boot the clover bootloader but i cant select the high sierra option because it doesn't appear. Laptop MSI PL 62 Specs: i7 7700 HQ Nvidia MX 150 1 tb hardrive
  • Download Statistics

    • Files
    • Comments
    • Reviews

    Latest File
    By Vale1831

    58    0