Audio Problem on 10.8 Audio Problem on 10.8 - Hackintosh Mountain Lion - Hackintosh Jump to content

Recommended Posts

Hi, I have Dell Inspiron n5010 & I recently installed Niresh's MacOSX 10.8. Install was fine & Audio was working, but after reboot Audio is not working anymore.

 

 

I am newbie to MacOSX.

 

q1) How can I bring Audio back?

q2) How can I enable ATI mobility radeon 5470HD graphics card

q3) I have VLC2.1.2.dmg file downloaded from VLC site, when I try to install it OS says " its unrecognised" ( .dmg file is perfectly ok (checked hash)) ( On linux command "file VLC2.1.2.dmg" shows its compressed with bzip2 ) ,similarly i downloaded mono mdi &mre these are .pkg packages,when i try to install it shows couldn't open that package while again package is not corrupted.

q4) Can i install libreoffice or openoffice x86 on this 10.8 mac which is 64bit.

 

Thx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now I have Audio working.. But 5470 GPU is not working.

Tried AtiConfigs like Eulemur,Langur,Baboon, colors are distorted on laptop screen but colors are ok on screen connected on VGA port.

when I use GraphicsEnabler=Yes, get verticle bars on screen.

Tried EDID patching but no luck still get verticle bars

 

Without EDID patching screen works with Eulemur,Baboon but RGB balance cheanged means I see screen with some fancy colors but i can read text on it. Tried Calibration but not working.

 

ioreg.txt & DSDT.txt are 7z compresed archive so rename .txt -> .7z to extract

Inspiron N5010.txt

Inspiron N5010 15R.txt

moninfo_win.txt

post-7690-0-71857500-1389617018_thumb.jp

vgabios.txt

ioreg.txt

DSDT.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

AtiConfig=Eulemur & Langur works but it seems that screen only works with 1366x768 that is not on list of selectable resolutions.  when i choose resolution lower than 1366x768,i get verticle bars & when higher selected i get fancy colors. Tried to add 1366x768 in chameleon plist but always get resolution higher than native so gets fancy colors. 1280x768 works but not fullscreen working (black bar at right i.e unused screen)

tried Macbook Air SMBIOS MAcbook Pro SMBIOS. So basically 5470 is working but with lower resolution & I have no way to get 1366x768

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok so we getting closer to fix the problem.why dont you try AtiConfig= with eatch one of them one by one ,until you find the right one .also are you using GraphicsEnabler=Yes or GraphicsEnabler=No

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem solved ATI 5470 is working now by injecting EDID ( updated to 10.8.5 & injected EDID, now its working ,maybe I used wrong kext before)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem solved ATI 5470 is working now by injecting EDID ( updated to 10.8.5 & injected EDID, now its working ,maybe I used wrong kext before)

Glad you solve the problem...ENJOY

Share this post


Link to post
Share on other sites

EDID injection is best way to get graphics working without any kexts or trouble

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to install clover bootloader , configure conf.plist file As you required

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting April 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $31.08 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • Hi, i tried to install high sierra on my hp computer, i created the partition on windows, i copied the sata-100-unssuported.kext to /EFI/CLOVER/kexts/Other but my intel SSD does not show up at the disk utility at all, my bios does not have options to change sata to ahci or any other option, and i read something about mbr patch which i dowloaded but there is no guide on what to do with it, any help would be really appreciated. Thanks
    • i tried this in last hours, but nothing. i tried to boot on an acer aspire (specs are almost the same) and it boots (stuck on logo but boot), i guess that problem is mine laptop?
    • Hi!
      As a first try with hackintosh I succesuffy installed High Sierra on a Dell PowerEdge T20. It works fine, but as I start scrolling in a web-browser the screen starts flickering. It only recognises my screen as a secondary projector, and can't change resolution from 1920x1080.
      How do I fix this?
    • I've downloaded the nvidia webdrivers but obviously nv_disable=1 disables them. I've tried booting with nv_drv=1 among other boot flags and the boot always hangs at the bluetoothhci starts completes line. Gfx is gfx 750ti cpu is amd phenom ii x4 965 deneb black edition. Motherboard is m4a88t -v evo/usb3 Couldn't edit to add this info, I installed using niresh mav 10.9 using boot flags dart=0 npci=0×2000 and nv_disable=1 as well as /amd64. I've successfully update to 10.9.5
    • To me it sounds as if he/she installed MacOS on their PC without understanding what they are doing, since they are asking to return to Windows 10.   My thought was, to allow them to start over with the installation, but with help from the thread.
  • Download Statistics

    • Files
      850
    • Comments
      2,141
    • Reviews
      2,612

    Latest File
    By migueldio3

    1    0

×