HD4000 (no kext detected, 4MB VRAM) on Yosemite Zone 10.10.1 - OS X Yosemite Zone Hackintosh 10.10 - Hackintosh Zone Jump to content
  • 0
joeszef

HD4000 (no kext detected, 4MB VRAM) on Yosemite Zone 10.10.1

Question

joeszef    0

Hello.

 

I just installed Niresh 10.10.1. Everything works fine except for the the Graphics Card and WIFI (not expected to work though since its not compatible).

 

So my graphics card info is as show below:

 

Display:

  Type:	GPU
  Bus:	Built-In
  VRAM (Total):	4 MB
  VRAM (Dynamic, Max):	10
  Vendor:	Intel (0x8086)
  Device ID:	0x0166
  Revision ID:	0x0009
  Kernel Extension Info:	No Kext Loaded
  Displays:
Display:
  Resolution:	1366 x 768
  Pixel Depth:	32-Bit Color (ARGB8888)
  Main Display:	Yes
  Mirror:	Off
  Online:	Yes

I have tried every solution as I could but still I'm not getting any graphics acceleration plus getting flickers at random. So basically here's how I am able to boot:

 

on boot flag i have to enter GraphicsEnabler=No to get into the desktop. If I'm only going to use -v, it will be stucked on gfx0: error ...

 

I am not just sure if GraphicsEnabler=No is the main reason for not getting full acceleration. Take note that is only entered from the boot flag.

 

Also I'm using Chameleon that comes in with 10.10.1 by default. I did not upgrade to any other version. Also here's my org.chameleon.Boot.plist:

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>y</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1366x768x32</string>
<key>IntelCapriFB</key>
<string>3</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>debug=8 ahcidisk=1 dart=0</string>
</dict>
</plist>

I also installed the drivers from here:  it did not work. Hence I have replaced it all with their original files. 

 

Any suggestion would be appreciated ... Thanks and More power to Niresh. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0
joeszef    0

Nevermind guys. I reinstalled niresh and used Clover Standard, and all hardware devices works OOB except for WIFI (which is okay) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Download Hackintosh

  • Files

  • Posts

    • Hi guys, managed to make a hackintosh and everything is going great (Wifi, cpu ECT)   But it's pretty damn slow, i tried one of my favorite lightweight games to test (The Ultimate Doom) and it could barely run THAT! This is my first time and i have no idea how to get my 8570 to work.. Probably should have read a bit, eh? Lol.   And no I don't plan on using my hackintosh for gaming, but god so slow..   Thanks, help would be very appreciated. Edit: It's the dedicated version btw, and in about my mac I see "Graphics Display 3 MB" maybe the issue?  
    • Trying to boot to the installer but I get instant reboot after the following: I am using the following flag (I tried a variation - I need USBBusFix=Yes otherwise it fails even earlier): All my USB devices turn off just before it reboots, so I'm guessing it loses connection to the USB install media - but I can't work out why it's disabling all the USB's. My motherboard is an AsRock Killer Fatal1ty 990FX.
    • Saludos!   Tengo el mismo error (RAM a 667mhz), con una placa base ASUS (y mi cpu es el fx 6300).   Lograste solucionarlo?
    • Hi guys. Well, this is my second day of troubles, I touched everything, I installed max like 5 times in the same day, trying to figure out things and well. My Mac it display my graphic card on the #About this Mac tab With 2047MB ( So I guess all is right ) I installed the latest nvida drivers and on clover I activated the NvidaWeb. The problem is the resolution. Max resolution allowed is 1280 x 1024 and 800 x 600. I used to boot with nvd_drv 1 with nvd dry 0, I used to boot with all that things, and without them.  BUT No way to fix the resolution. Someone knows what-s going wrong and how can I fix it? Bdw im using iMac14,2 and OS X Sierra 10.12.3 Im connecting to the screen with DVI adapter. ( Maybe that causes the problem ) But it shows Im running 2047 MB so... idk why I can't change resolution. Thanks! ================================= SOLVED EDIT: Hi guys, in Display Resolution, I just set it in "Default for display" and after that pressing "THE WINDOWS BUTTON KEY, IN MY CASE, IDK WHAT KEY IS THAT IN MAC KEYBOARD, I THINK THE CONTROL ONE OR IDK" PRESSING that key I selected Scaled, and it appears more options and resolutions. There is a video on youtube about that called "Mac OS X Display Resolution" If someone has the same trouble.
    • Hello , i have a big problem , help me please, i have installed properly Mac OS Sierra , but now i can’t boot Windows 10, when i click on a image , which has written for example boot Windows from legacy hd3 , it blocks on an image with the Apple sign on an hard disk image, and when i enter the bios i can’t see tue hard disk in boot options, how can i add Images? Pleaseeeee
  • Download Statistics

    • Files
      842
    • Comments
      2,129
    • Reviews
      2,534

×