AMD FX6300 - MSI 970a-g43 - HD5670 - Yosemite 10.10.1 - Yosemite - Hackintosh Zone AMD FX6300 - MSI 970a-g43 - HD5670 - Yosemite 10.10.1 Jump to content
ditoto

AMD FX6300 - MSI 970a-g43 - HD5670 - Yosemite 10.10.1

Recommended Posts

AMD FX6300
MSI 970a-g43
Shappire ATI HD5670 1gb ddr3
Frescologic PCIE USB3 card
TPLINK TG3468 (RTL-8168) Pcie gigabit (internal lan broken)

Sound : External BCD3000 (internal not tested)

 

Install Method : Yosemitezone 10.10.1

Bios settings :

Turn off UEFI boot only so it can accept legacy bios / mbr boot
- Windows 8 Function off
- MSI Fastboot & Fastboot off
- Save & Boot

Installation Steps:

1. Make bootable USB Yosemitezone 10.10.1 in mac
2. Boot > Press f11 > Select USB Drive
3. Boot flag : /amd64 -v npci=0x2000 GraphicsEnabler=No
4. Format mac drive with GPT
5. Install with Chameleon boot loader
6. Finish install
7. Boot to new mac install with -x (safemode), it won't boot normally as it would stuck in grey screen + beachball
8. Go through initial setup, no network right now, realtek chip not detected.
9. Boot again in safemode to install FIX and Kext

FIX:
you will need to connect your mac with another method, as the lan not detected yet, i use usb disk with HFS formatted to download everything i need from another computer.

10. For the grey screen + beachball fix follow this guide :
http://www.insanelym...ning-beachball/

11. Realtek Lan : http://www.insanelym...ealtek-rtl8111/ and then use kext-dev-mode=1 or it would not work. Also use npci=0x2000 not 3000, more stable with network adapters.
12. HD5670 resolution fix : open chameleon wizard add GraphicsEnabler=No, Ati Config = Baboon, Ati Ports 3 and Graphic Mode 1920x1080x32 (Full QE/CI, Dual monitor OK)

 

Working out of box :

- USB3 (internal & external card) 1 port only , mouse, keyboard, external sound

- Shutdown, restart

- Appstore (minor fix)

 

Not working:

- Sleep

- Icloud & Imessage (need serial number)

On clover everything works except only in safe mode, when i boot normally got hanging beachball.

 

post-22244-0-57745400-1432809668_thumb.p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I have the same motherboard as you. I can only boot into safe mode using -x npci=0x2000

I only have a windows laptop so how do it use HFS to copy the kext files across?

I don't even understand how to use a kext file, sorry!

All i know is on the hackintosh there is no internet and it wont recognise USB flash disks on FAT32

Please can anyone help, this is driving me crazy for 3 days :(

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, my configuration is:

AMD FX 8350 PROCESSOR

MSI 970A-G43 MOTHERBOARD

2TB WD HDD (WINDOWS 10 INSTALLED)

500 GB SEAGATE (YOSEMITE 10.10.2) 

CORSAIR BALLISTIX 16 GB RAM

ASUS STRIX R7 370 4GB DDR5 GRAPHICS CARD

My problem is that I have installed yosemite on my 500 GB SATA HDD succesfuly & also run for the 1st time. But after that I am unable to boot into Yosemite & no option for choosing between HDDs is coming up in IDE RAID & AHCI MODE. Please help out. 

I was also facing problem in Networks section as it was showing Network error & I was unable to create & set up a connection.

Thank you

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 28/5/2015 at 0:41 PM, ditoto said:

AMD FX6300
MSI 970a-g43
Shappire ATI HD5670 1gb ddr3
Frescologic PCIE USB3 card
TPLINK TG3468 (RTL-8168) Pcie gigabit (internal lan broken)

Sound : External BCD3000 (internal not tested)

 

Install Method : Yosemitezone 10.10.1

Bios settings :

Turn off UEFI boot only so it can accept legacy bios / mbr boot
- Windows 8 Function off
- MSI Fastboot & Fastboot off
- Save & Boot

Installation Steps:

1. Make bootable USB Yosemitezone 10.10.1 in mac
2. Boot > Press f11 > Select USB Drive
3. Boot flag : /amd64 -v npci=0x2000 GraphicsEnabler=No
4. Format mac drive with GPT
5. Install with Chameleon boot loader
6. Finish install
7. Boot to new mac install with -x (safemode), it won't boot normally as it would stuck in grey screen + beachball
8. Go through initial setup, no network right now, realtek chip not detected.
9. Boot again in safemode to install FIX and Kext

FIX:
you will need to connect your mac with another method, as the lan not detected yet, i use usb disk with HFS formatted to download everything i need from another computer.

10. For the grey screen + beachball fix follow this guide :
http://www.insanelym...ning-beachball/

11. Realtek Lan : http://www.insanelym...ealtek-rtl8111/ and then use kext-dev-mode=1 or it would not work. Also use npci=0x2000 not 3000, more stable with network adapters.
12. HD5670 resolution fix : open chameleon wizard add GraphicsEnabler=No, Ati Config = Baboon, Ati Ports 3 and Graphic Mode 1920x1080x32 (Full QE/CI, Dual monitor OK)

 

Working out of box :

- USB3 (internal & external card) 1 port only , mouse, keyboard, external sound

- Shutdown, restart

- Appstore (minor fix)

 

Not working:

- Sleep

- Icloud & Imessage (need serial number)

On clover everything works except only in safe mode, when i boot normally got hanging beachball.

 

Screen Shot 2015-05-28 at 5.34.43 PM.png

Hi, i have the same configuration, you used a specific image? because I used yosemite zone, though not working before installing Apple logo appears with a hammer and then pops up a ban ... which bios version you have?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi i have the same motherboard and the 8370e amd fx ,i am trying to install mavericks but in the installation the mouse and the keyboard dont work to choose ,any help?thanks alot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Donation Goals

    Hosting May 2018

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!

    Thanks



    $35.82 of $100.00 goal reached.
    Donate Now
  • Download Hackintosh

  • Posts

    • I've added every kext possible, Lilu, IntelGraphicsFixup, changed my config settings nothing so far has worked. I tried asking for help on the tony mac forums, but was banned the minute I sent the progress report they asked for, for software piracy. (which makes no sense because any hackintosh is software piracy anyway) but regardless of that, I still have very choppy graphics, and only 4 mb of VRAM, as shown in the about my mac screenshot I linked below. Can anyone help?
    • Hi, 
      I finally decided to install macOS high sierra on my laptop - Lenovo IdeaPad 720S 15IKB.
      It has:   i5-7300HQ, Intel HM175
      12GB DDR4 RAM
      A Samsung 256GB NVMe Drive
      GTX 1050 Ti With Max-Q   The first try did not boot so i had to use some args to get it to boot. The first problem arises due to the fact that all available usb slots are usb 3.1. The installer did not recognise my keyboard and trackpad and i had to install some kexts to get them working. Well, after i intalled the kexts, It was stuck in a boot loop. I was fed up and it was late so i decided to download hackintosh zone from niresh. I would install it later. Well, when i run hackintosh zone it gets stuck at the apple logo after loading. I ran it in verbose mode and it gets stuck in the following   [Date] localhost com.apple.xpc.launchd[1] <Error>: Host-level exception raised: pid = 541, thread = 0xbf1f, exception type = 0xd, codes = { 0 }, states = { 0 }
      busy timeout[0], (240s): 'AppleEFIRuntime'
      busy timeout[1], (240s): 'AppleEFIRuntime'
      busy timeout[2], (240s): 'AppleEFIRuntime'   Then the screen goes blank and it starts over. Any help is appreciated. Thanks!
    • ASUS laptop X550D can run hackintosk ? help me ! please!!!   thanks alot
    • Oh, thank you but in the meantime I thought again and have installed High Sierra instead. It works just fine, put a camera, bluetooth, wifi, all working OK. I only have to solve a little problem when doing restart it freezes but after shutdown it comes up good! I have also Win7 on same mbr disk and I start with the installation usb but I think go over to EasyBCD to make a smoother boot. If your experienced I would appreciate very much any hints for helping me in this direction. 
    • Hello people!😃   I am new to the hackintosh community. I have a old pc at my home running windows 10 pro. Its a Pentium Dual Core 1.6ghz Processor. A 250mb intel HD i-gpu. (No dedicated Graphics card). A 2gb DDR2 ram. 160gb HDD.   Can i install any mac distro on it ?   I don't want to edit videos on it. I just want to start hackintoshing from this, than my laptop & than my friends laptop. Untill i master this art ☺.   Thank you.
  • Download Statistics

    • Files
      852
    • Comments
      2,144
    • Reviews
      2,600

    Latest File
    By Niresh

    542    0

×